AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, July 14, 2013

33 ΜΕΡΕΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

0 comments
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η «ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» - ΜΑΪΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ»!
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το 'μαύρο' της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα 'παζάρι' με προαπαιτούμενο να 'σφραγιστούν' έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά - τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να 'αλυσοδεθούν' οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Απαντώντας στον κ. Καψή σχετικά με τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για απασχόληση 2.000 εργαζόμενων της ΕΡΤ, επισημαίνουν πως «κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει», αλλά τονίζουν: «Είναι καιρός να μάθουμε ποιοι και με ποια εξειδικευμένη γνώση θα καταρτίσουν οργανόγραμμα, αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα και προδιαγραφές λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο χρηματιστής - τραπεζικός κ. Γκίκας Μάναλης και οι εθελοντές συνεργάτες του έχουν άραγε την τεχνογνωσία για ένα εγχείρημα τέτοιου βεληνεκούς ή μήπως θα αρκεστούν σε ένα φτωχό, πρόχειρο και ανυπόληπτο κανάλι τύπου 'ΔΤ'».
Χαρακτηρίζοντας ελλιπή την ενημέρωση του υφυπουργού, αναφέρουν πως «η μισθοδοσία της ΕΡΤ αφορά το 44% του προϋπολογισμού της εταιρείας και είναι αντίθετα από ότι υποστήριξε ο κ. Καψής πολύ κοντά στο 'ιδανικό' 40% με βάση τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα και τις έρευνες της EBU».
Προσθέτουν πως «σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της εταιρείας, πριν το 'λουκέτο' οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν λίγο περισσότερο από το 35% της συνολικής λειτουργίας».Απαντώντας στις αναφορές του κ. Καψή για «χειροκίνητη τηλεόραση» που απαιτεί αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό εργαζομένων και αναχρονιστικές μεθόδους», τονίζουν πως τούτο «ήταν κυρίως επίτευγμα των κυβερνήσεων που 'φόρτωναν' με... υποχρεώσεις την ΕΡΤ», σημειώνοντας πως «η ΕΡΤ είναι επιφορτισμένη για την αποκλειστική κάλυψη του συνόλου της δραστηριότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με την υποχρέωση μάλιστα να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το τηλεοπτικό υλικό στα ιδιωτικά κανάλια (pool), τα οποία με απόφαση της Πολιτείας τα μετέδιδαν και πρώτοι, υπονομεύοντας τον όποιο ανταγωνισμό με την ΕΡΤ».
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "ΜΑΪΜΟΥ"
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει προκαλέσει η έναρξη της εκπομπής της ψευδεπίγραφης "Δημόσιας Τηλεόρασης" (με διακριτικό τίτλο ΔΤ), οι οποίοι συνεχίζουν ανυποχώρητα για 33η μέρα το δίκαιο αγώνα τους, για να παρθεί πίσω η απόφαση για την διάλυση της ΕΡΤ και η απόλυσή τους και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους!
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευή (12/7) από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καιπραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από όπου εκπέμπει η ΔΤ.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν: «Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μαύρο-σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα "συνεργαζόμενα" ΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της. Μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο...».
"Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα "κονσέρβα"... Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους».

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14/7
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο κόσμος να δίνει το παρών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τόσο για να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για ανοιχτή δημόσια τηλεόραση, όσο και για να παρακολουθήσει ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Για σήμερα Κυριακή 14/7 έχουν προγραμματιστεί τα εξής:
21:00
«ΠΑΝΙΚΑΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Άρτεμις Ταυρόπολος». Χοροδιδάσκαλος: Βασίλης Μεσαριτάκης.
21:45
Ο «Jazz Ο anamateur» αναβιώνει κωμικοτραγικά στοιχεία της jazz της δεκαετίας του '20 και του '30 μέσα από κλασικές και δικές του συνθέσεις. Παίζουν οι: Γιώργος Αναματερός (πιάνο, φωνή), Γιώργος Κωστόπουλος (μπάσο), Πρίαμος Μωράκης (κιθάρα), Φίλιππος Παππάς (σαξόφωνο) και Σεραφείμ Μπέλλος (ντραμς).
22:45
Η Άννα Στερεοπούλου (σύνθεση-πιάνο) παρουσιάζει συνθέσεις της που βασίζονται σε πολύχρονη έρευνα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εστιάζοντας στα εγκεφαλικά κύματα και τη θεραπευτική ιδιότητα των ονείρων.

Βρείτε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+