AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, July 12, 2013

31 ΜΕΡΕΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

0 comments
Πηγή: isrka/gr
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η «ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» -  ΜΑΪΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ»!
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤέχει προκαλέσει η έναρξη της εκπομπής της ψευδεπίγραφης "Δημόσιας Τηλεόρασης" (με διακριτικό τίτλο ΔΤ), οι οποίοι συνεχίζουνανυποχώρητα για 31η μέρα το δίκαιο αγώνα τους, για να παρθεί πίσω η απόφαση για την διάλυση της ΕΡΤ και η απόλυσή τους και να καταργηθεί ηΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους!  
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 12 από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από όπου εκπέμπει η ΔΤ.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν: «Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μαύρο-σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα "συνεργαζόμεναΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της. Μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο...».
»Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα "κονσέρβα"... Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους».
Προειδοποιητική πεντάωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 18.00 στα ιδιωτικά κανάλια για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΣυλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), αντιδρώντας «στη νέα πραξικοπηματική παρέμβαση της κυβέρνησης».
«Το πραξικόπημα εξελίσσεται σε τηλεπειρατεία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.
«Και η τελευταία 'μάσκα' έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν "λουκέτο" στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές,εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.
»Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι νεκρή και έσπευσαν να σκυλεύσουν το σώμα της, διαμοιράζονταςμεταδόσειςσυχνότητεςυλικό και τη "Ραδιοτηλεόραση".
»Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών.
»Εθισμένοι στα λάθη αυταρχικής λογικής συνεχίζουν να διαπράττουν το ένα πίσω απ' το άλλο.
»Η ΕΡΤ είναι ΕΔΩ (και όχι η ΕΔΤ). Οι τηλεθεατές και οι ακροατές της, η ελληνική κοινωνία που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα είναι ΕΔΩ.
»Ενωμένοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ΕΡΤ των εργαζομένων και του ελληνικού Λαού και όχι των ιδιωτών και των τηλεπειρατών».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
***
Στις 21.30 στο Ραδιομέγαρο θα γίνει προβολή της ταινίας «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά
διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ με το ARTE . Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση για τα θέματα που αγγίζει η ταινία.
***
Στις 23:15 θα ακολουθήσει συναυλία του Ορφέα Περίδη με τραγούδια που γεννούν εικόνες δυνατές γεμάτες χρώματα.
***
Τα μεσάνυχτα θα δώσουν συναυλία η πενταμελής ελληνόφωνη μπάντα, τα Μεθυσμένα Ξωτικά,
με κοινωνικοπολιτικό στίχο και πολυσυλλεκτικές μουσικές αναφορές, όπου τα πανκ-ροκ και χιπ χοπ στοιχεία κυριαρχούν.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013.
Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών παρατίθεται το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - «ΜΑΪΜΟΥ»!
Π. ΚΑΨΗΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ»!
Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Να "ξεμπερδεύει" με την επιχείρηση του κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των 2.600 εργαζομένων επιδιώκει η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό Παντελή Καψή να διαμηνύει πρους τους εργαζόμενους ότι ο διάλογος έχει τελειώσει οριστικά και  θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» ώστε «το κράτος να μην μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που παραμένουν στην Αγία Παρασκευή».
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς τους εργαζόμενους στην υπόθεση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διαμήνυσε ο αρμόδιος υφυπουργός, μιλώντας την Πέμπτη (11/7) στο Mega, ενώ επιχειρώντας να διασπάσει και να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους, επιτέθηκε στουςσυνδικαλιστικούς εκπροσώπους καταγγέλλοντάς τους ότι δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εργαστούν!
 Ταυτόχρονα, ο Παντελής Καψής αφήνει ένα "παράθυρο συννενόησης", με το οποίο επιχειρεί ναπαγιδεύσει και να αποσπάσει την συναίνεση των απολυμένων εργαζομένων, ώστε να αποδεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις για επιστροφή στην εργασία τους με κουτσουρεμένους μισθούς και δικαιώματα.
H κοινοπραξία των καναλαρχών (Digea) έχει παίξει τον πρώτο ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις, καθώς το σήμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» (ΕΔΤ) δεν εκπέμπεται από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν τις εκπομπές τους.Ο μεταβατικός φορέας εξέπεμψε σήμα την Τετάρτη το πρωί και το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε το αντίστοιχο πρόγραμμα με την προβολή ελληνικής ταινίας.
Αρχικά έφερε την ονομασία Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σεΔημόσια Τηλεόραση. Σύμφωνα με τον Παντελή Καψή, πρόκειται για ένα υποτυπώδες πρόγραμμα με αρχειακό υλικό που βρίσκεται στη διάθεση του διαχειριστή, με τον μεταβατικό φορέα να λειτουργεί προς το παρόν με έναν εργαζόμενο και 2-3 εθελοντές συνεργάτες του.
Οι ΠΟΕΣΥΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ εξακολουθούν να ζητούν την ανάκληση της απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και σε αυτό το πλαίσιο έχουν κηρύξει προειδοποιητική στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια την Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. 
Υπενθυμίζουμε ότι σε χθεσινή της ανακοίνωσή η ΠΟΕΣΥ τόνιζε μεταξύ άλλων:   "Προειδοποιούμεταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ' αυτό το νέο «ενημερωτικό» μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας."
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χαρακτήρισαν «παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη» την εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» μέσα από τις συχνότητες του προηγούμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από τα οποία εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στην Παιανία, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι έχουν απευθύνει κάλεσμα σε Σωματεία και εργαζόμενους να πλαισιώσουν δυναμικά τη σημερινή τους κινητοποίηση, ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τη 1 έως τις 6 το απόγευμα στα ιδιωτικά κανάλια.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν μεταξύ άλλων: «Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει μαύρο-σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα "συνεργαζόμεναΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της».
Σημειώνουν ακόμα πως «μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο. Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα "κονσέρβα". Χρησιμοποιείιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για τη μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους. Όλα αυτά τη στιγμή που γίνονται χιλιάδες απολύσεις και καταλύονται οι κοινωνικές υποδομές».

20.000 ΕΥΡΩ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΕΔΤ» ΖΗΤΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΡΟΒΗΡΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ!
Η «Κυρία Δήμαρχος» με την οποία άρχισε χθες να εκπέμπει ξανά πρόγραμμα τη Δημόσια Τηλεόραση, προβλήθηκε χωρίς την άδεια του σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη που με ανακοίνωση καταπέλτη καταγγέλει προσωπικά τον Παντελή Καψή και ανακοινώνει πως προχωρά σε μήνυση.
Γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο γνωστός σκηνοθέτης: «Ο Καψής, στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για ν' ανοίξει σινε-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την Κυρία Δήμαρχο. Στην ΕΔΤ, που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπεται, θα λέει ο υπουργός, ιστορική στιγμή. Αρχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βρίζει. Η ταινία μου θα γίνει λοιπόν ''Κυδία Δήμαδχος''. Δεν μπορώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγορεύσω. Μπορώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για την δυσφήμηση που μου κάνει, με το να μεταδίδει την ταινία μου σεκατάπτυστο κανάλι. Γιατί όλοι οι Έλληνες, μόλις βγει στο κουτί η ταινία, θα φτύνουν την οθόνη του. Ελπίζω, αμέσως μετά την ''Κυδία Δήμαδχο'', να γίνει και η Κηδεία της ΙεροδούλουΔηλαδή της ΕΔΤ», δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+