AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, May 31, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

0 comments
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ!
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (31/5) στο Σύνταγμα
Το μαζικό συλλαλητήριο ξεκίνησε περίπου στις 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας και ακολούθησε πορεία, μέσω της οδού Όθωνος, μπροστά από την Βουλή. Στο συλλαλητήριο προάσπισης του δικαιώματος στην απεργία και ενάντια στην αυταρχική μέθοδο της επιστράτευσης κάλεσε την Παρασκευή 31 Μαϊου η ΟΛΜΕ με συμμετοχή των εκπροσώπων τωνΟμοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά(!) το τελευταίο διάστημα (εργαζόμενοι στους ΟΤΑναυτεργάτες ,εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς και καθηγητές), στη χρήση του χουντικής έμπνευσης μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει οποιοδήποτε κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί. Παραταύτα, ο λαός έδωσε με το μαζικό και δυναμικό του παρών μια"πληρωμένη" απάντηση στον κυβερνητικό συνεταιρισμό!
Εργαζόμενοι (στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα), νεολαίοι, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόροι και συνταξιούχοι κατέφθασαν μαζικά από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα στο πλευρό τωνεπιστρατευμένων καθηγητών , ναυτεργατών και εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ! Το συλλαλητήριο ειχεέντονο αγωνιστικό παλμό και οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα κατέκλεισαν το Σύνταγμα καθιστώντας σαφές πως την επιστράτευση θα την σπάσουν στην πραξη οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός!  
Οι διαδηλωτές με την μαζική και δυναμική τους παρουσία έκλεισαν την Αμαλίας και τη Φιλελλήνων. Η αστυνομία , κατόπιν κυβερνητικής εντολής, για μια ακόμη φορά, έκλεισε τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με σκοπό να δυσχεράνει την πρόσβαση διαδηλωτών στο σημείο προφασιζόμενη λόγους ασφαλείας!
Έχοντας την συμπαράσταση πολλών σωματείων εργαζομένων και οργανώσεων, παρουσία και τουβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες επιστρατεύσεις, προασπιζόμενοι το δικαίωμα στην απεργία αλλά και για να αντιδράσουν στα σφαγιαστικά μέτρα που λαμβάνουνσυγκυβέρνηση και Τρόικα.
Μάλιστα, ταξικοί συνδικαλιστικοί και πολιτικοί κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στηνIskra, ότι το σημερινό μαζικό , δυναμικό και ενωτικό συλλαλητήριο μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της δημιουργίας ενός ενιαίου διευρυμένου μετώπου αγώνα του κόσμου της εργασίας και τωνφτωχών λαϊκών στρωμάτων στη χώρα, κόντρα στην βαθιά ταξική οικονομική πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που επιβάλλεται στην κοινωνία με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιοστοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών!
Παρασκευή 31 Μαίου 2013
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει προηγούμενο ρεπορτάζ της σχετικά με το θέμα.
ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5 ΣΤΙΣ 7.ΟΟμ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!
Σε συλλαλητήριο προάσπισης του δικαιώματος στην απεργία και ενάντια στην αυταρχική μέθοδο της επιστράτευσης καλεί την Παρασκευή 31 Μαϊου η ΟΛΜΕ με συμμετοχή των εκπροσώπων τωνΟμοσπονδιών ΠΝΟΣωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος και αποτελεί το πρώτο όπως φαίνεται βήμα σε μία πορεία συμπαράταξης των επιστρατευμένων εργαζομένων ενάντια σε μία γενικευμένη επίθεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής.
Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός και αποτρόπαιος χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων είναι τέτοιος που δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία κοινωνία παρά μόνο με τηδιαρκή περιστολή ακόμα και των πιο ουσιαστικών δημοκρατικών ελευθεριών, εξ’ ου και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα καιαυταρχικότερες ατραπούς.
Θύματα αυτής της πραγματικότητας δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που κάθε φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα επιμέρους σχέδια του μνημονιακού άξονα αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, γι’ αυτό και η πρωτοβουλία των ήδη επιστρατευμένων εργαζόμενων για συμπόρευση ενάντια στην επιστράτευση έχει παλλαϊκό χαρακτήρα και χρειάζεται παλλαϊκή στήριξη.
Ωστόσο, πριν και πάνω απ’ όλα χρειάζεται την ολόψυχη και αταλάντευτη στήριξη των συνδικαλιστικών και κυρίως των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, αφού αυτή μπορεί να δώσει στον αγώνα των εργαζομένων την αναγκαία ώθηση σε μία κατεξοχήν πολιτική μάχη, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνάμεις και τις δυνατότητες ενός εκάστου εργασιακού κλάδου.
Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία προκειμένου να υλοποιήσει τησφαγιαστική οικονομική της πολιτική.
Γι’ αυτό είναι και μία μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ HELLENIC STEEL, ΜΕΒΓΑΛ, EXPRESS SERVICE 
Συνδικαλιστικοί και πολιτικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο στον ιδιωτικό τομέαόπου κυριαρχεί ένας μεγάλος απεργιακός αναβρασμός , όσο και σχετικά με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των επιστρατευμένων ναυτεργατών, καθηγητών και εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, σχολίαζαν πως είναι μια ευκαιρία συμπαράταξης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με τουςεπιστρατευμένους εργαζόμενους και τους δοκιμαζόμενους από την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσηςεργαζόμενους στο δημόσιο τομέα (δείτε σχετικό άρθρο εδώ),ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο διευρυμένο μέτωπο αγώνα του κόσμου της εργασίας στη χώρα.
Όσον αφορά στις νεότερες εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα,συνεχιζεται η απεργία στη Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στις περικοπές μσθών, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή(31/5/13).
Εντωμεταξύ, οι εργοδότες της ΜΕΒΓΑΛ επιστράτευσαν το εργοδοτικό σωματείο "Αξιός" για να σπάσουν τη χτεσινή (Τρίτη 28/5/13) 24ωρη απεργία, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους! Ζήτησαν, μάλιστα, τη συνδρομή δυνάμεων της αστυνομίας και ζήτησαν συλλήψεις απεργών, τελικά δεν πέτυχαν τίποτα. Στην ΑΘήνα συνεχίζεται η απεργία για 34η μέρα! Ο εργοδότης απείλησε σε συνάντηση με τους εργαζόμενους πως θα κλείσει όλα τα υποκαταστήματα και θα δουλέψει με ιδιώτες!
Στο μικρό super market EXTRA στο Λαύριο "διδάσκουν αγώνα" ! Νέα 48ωρη απεργια πρόκειται να πραγματοποιηθεί με ομόφωνη, μάλιστα, απόφαση των εργαζομένων από σήμερα(Τετάρτη 29/5/13) ενάντια σε μια απόλυση και στην καθυστέρηση καταβολής των αμοιβών των εργαζομένων! Οι εργαζόμενοι απεργούν επί 10 μέρες!
Στη ΦΑΓΕ μπορεί να έχει σταματήσει η απεργία, σε σύσκεψη, όμως, με σωματεία από όμοιους κλάδους και το συνδικάτο τροφίμων-ποτών αποφασίστηκε η διεκδίκηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλο τον κλάδο.
Συγκέντρωση σήμερα (Τετάρτη 29/5) στα Γιάννενα στις 6 το απόγευμα από εργαζόμενους στο Πράκτικερ, προηγήθηκαν 5 απολύσεις συναδέλφων τους.
24ωρη απεργία χτες (Τρίτη 28/5) στην Express service μετά από απολύσεις 5 εργαζομένων πουπροσπαθούσαν να φτιάξουν σωματείο βάσης ενάντια στο υπάρχον εργοδοτικόΑπλήρωτοι είναι για πάνω από 8 μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία χρωστάει στο δημόσιο και το ΙΚΑ, και το "αφεντικό" συνελήφθη τουλάχιστον 2 φορές, η πλέον πρόσφατη τον περασμένο Γενάρη.
Συνελήφθη, τελικά, το αφεντικό του super market "Αρβανιτίδη" να παρασκευάζει και να πουλάει αντίγραφα επώνυμων απορρυπαντικών. Σε δύο αποθήκες βρέθηκαν 4.400 συσκευασίες που συσκευάζονταν εκεί, ενώ εξετάζονται 22.000 καλλυντικά αν είναι μαιμουδιασμένα.
Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους και από τον τύπο, έχει αφήσειαπλήρωτους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση επί μήνες, απολύει χωρίς αποζημιώσειςδεν πληρώνει και γενικά παραβιάζει επί χρόνια και προκλητικά την εργατική νομοθεσία. Εχουν γίνει πάνω από 20 απεργίες τα τελευταία 3 χρόνια σε μαγαζιά τα οποία είναι ιδιοκτησίας του.
Τετάρτη 29 Μαίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+