AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, May 16, 2013

ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-ΚΑΛΕΣΑΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΡΙΧΑ ΑΠΕΡΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ !
Μαζικά, αγωνιστικά, περήφανα και συντριπτικά ψήφισαν οι καθηγητές στις Συνελεύσεις τους, σε όλη την Ελλάδα, υπέρ της απεργίας στις μέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αψηφώντας την αντισυνταγματική, χουντικής έμπνευσης επιστράτευση!
Μετά τη χτεσινή συντριπτική υπερψήφιση της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ποσοστά πάνω από 90%, από το σύνολο των ΕΛΜΕ της χώρας, με μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών που ξεπέρασε το 80%, συνεδριάζει σήμερα η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση για απεργία και να αποφασίσει τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.
Παρά την άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να ζητήσει να κληθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή 17 Μάη -πρώτη μέρα απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών- η πρόταση υπερψηφίστηκε από το σώμα της συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση(ΓΣ) των προέδρων καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σήμερα να αποφασίσουν την προκήρυξη της απεργίας, καθώς στον αγώνα των εκπαιδευτικών πρέπει να υπάρξει μαζική συστράτευση και αντίδραση εργαζόμενων και κοινωνίας και ευρύτερη προάσπιση των απεργών, ειδικά μετά το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης.
Η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ σε Γενική Συνέλευση συνεχίζεται, μέσα σε ένα κλίμα έντασης και κατάθεσης  διαφορετικών προτάσεων, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (15/5), με γνώμονα την αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων και μεθόδων για σκληρό απεργιακό αγώνα με την όσο το δυνατόν ευρύτερη στήριξη.
Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόνιζαν στην Iskra ότι είναι αποφασισμένοι να απεργήσουν μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μόνο και μόνο για λόγους δημοκρατίας,αξιοπρέπειας και υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και τόνιζαν ότι σε αυτή τους την κίνηση αναμένουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων και της πολιτικής Αριστεράς απέναντι στις όποιες επιπτώσεις της απεργιακής τους στάσης. 
Είναι αυτονόητο ότι όλες οι αριστερές προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουν κάθε μορφής απεργία και να μην υπάρξει καμία απολύτως συνέπεια σε βάρος των καθηγητών που θα ακολουθήσουν τον απεργιακό δρόμο, εξαιτίας μιαςπαράνομης και αντισυνταγματικής επιστράτευσης.

ΒΑΪΟΣ ΓΟΥΛΙΑΣ

Η Iskra, παραθέτει ενδεικτικά, τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες των κατά τόπους ΕΛΜΕ, όπως έχουν ανακοινωθεί από διάφορες ιστοσελίδες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ (Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι): Υπέρ της προτασης της ΟΛΜΕ: 302, ΠΑΜΕ : 12, Λευκά: 8.
Γ ' ΕΛΜΕ: Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 188, ΠΑΜΕ: 33, ΚΑΤΑ: 9, Λευκα:11
Δ' ΕΛΜΕ (Ν. Ιωνία - Ν. Ηράκλειο - Μενίδι): Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 112, Λευκά + ΠΑΜΕ: 111 (καταμετρήθηκαν μαζί)
Ε’ ΕΛΜΕ (Ταύρος- Πετράλωνα-Κουκάκι): Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ: 104, ΠΑΜΕ: 12.
ΣΤ’ ΕΛΜΕ: Υπερ της προτασης της ΟΛΜΕ:75, ΠΑΜΕ: 34, Λευκα:32.
ΕΛΜΕ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ (Ανω Λιοσια, Ζεφυρι, Χασιά)Ψηφισαν: 177 (στις εκλογες ειχαν ψηφισει 135)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΜΕ. ΥΠΕΡ: 141, ΚΑΤΑ: 25, ΛΕΥΚΟ: 21
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΜΕ. ΥΠΕΡ: 7, ΚΑΤΑ-ΛΕΥΚΑ: 170 (καταμετρήθηκαν μαζί)

ΕΛΜΕ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ: Εγγεγραμμένοι 124, Παρόντες 109, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: 109
Συνολικά, από τις 20 ΕΛΜΕ που υπάρχουν στην Αττική, υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι ΕΛΜΕ Νέας ΣμύρνηςΒ' & Γ' Δυτ. ΑττικήςΑ-Γ' Δ', Ε' Αν. Αττικής, Α', Β', Γ', Ε', Στ', Ζ' ΑθήναςΝοτ. Αθήνας,Πειραιά, Β' Πειραιά, Ελευσίνας, Ν. Λιοσίων - Ζεφυρίου. Κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνον 2, οιΒορειοανατολικής Αττικής και Προτύπων στο Ψυχικό.
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο Τετάρτη (15/5), στη σύσκεψη των προέδρων των τοπικών ενώσεων, που θα συνεδριάσουν για να συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα των σημερινών ψηφοφοριών και την όλη κατάσταση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ

ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Α' (Αλεξανδρούπολης):  ΨΗΦΙΣΑΝ 123. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 111, κατά 2 και λευκό 10. 
ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ:  ΨΗΦΙΣΑΝ 132. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 125, κατά 7 και λευκό 0.
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ:  ΨΗΦΙΣΑΝ 74. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 66, κατά 3 και λευκό 5. 
ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ:  
 (ΣΥΡΟΣ) ΨΗΦΙΣΑΝ 100. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 81. Υπερ της πρότασης του ΠΑΜΕ: 19.
(ΤΗΝΟΣ) ΨΗΦΙΣΑΝ 50. Υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ: 5. Υπερ της πρότασης του ΠΑΜΕ: 45.

Χανιά : Αγωνιστική απόφαση υπέρ των απεργιακών κινητοποίησεων πήραν οι καθηγητές στα Χανιά της Κρήτης.  Σχεδόν ομόφωνα υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ.  Συγκεκριμένα, υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ ψήφισαν 436καταψήφισαν  7, λευκό 3. Την πρόταση του ΠΑΜΕψήφισαν καθηγητές.
ΠάτραΣτην συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας παρευρέθηκαν 700 καθηγητές, οι οποίοι και αποδέχτηκαν κατα πλειοψηφία την πρόταση της ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές αποφάσισαν για νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη καθώς και πορεία. Επίσης, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης υπερψήφισε και την πρόταση για περιφρούρηση στις Πανελλήνιες.
ΚόρινθοςΣχεδόν ομόφωνη ήταν η αποδοχή της εισήγησης της ΟΛΜΕ από τους καθηγητές, που ανήκουν στην δύναμη της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Συγκεκριμένα, υπέρ της εισήγησης ψήφισαν 207, κατά 4, ενώ τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 6.
ΑιτωλοακαρνανίαΗ Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίαςυπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Αναλυτικότερα, υπέρ της ψήφισαν 234 καθηγητές, κατά ψήφισαν   14 και λευκό ψήφισαν 2. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης,καθηγητές και μαθητές πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία στην πόλη του Αγρινίου.
Ιωάννινα: Αργά το βράδυ της Τρίτη ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, όπουσχεδόν ομόφωνα υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, 689 καθηγητές ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ, κατά ψήφισαν 2 ενώ η πρόταση του ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 10 ψήφους.
ΤρίκαλαΗ Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε Τρικάλων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα, ΥΠΕΡ της εισήγησης ψήφισαν 215 καθηγητέςΚΑΤΑ της εισήγησης 56 και ΛΕΥΚΟ ψήφισαν 11. 
Βοιωτία Σε αγωνιστικό κλίμα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε η μαζικότατη γενική συνέλευση των καθηγητών της Βοιωτίας. Η πρόταση της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε λαμβάνοντας 203 ψήφουςΚατά ψήφισαν 19 καθηγητές και λευκό 10. Μετά το τέλος της συνέλευσης έγινε πορεία στους δρόμους της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει τα 43 σωματεία τα οποία έχουν δηλώσει συμπαράσταση , μέχρι στιγμής,στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.(ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΔΩ)
1. ΠΟΣΠΕΡΤ
2. ΟΕΝΓΕ
3. ΕΜΔΥΔΑΣ
4. ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΩΔΕΚ/ΣΟΥ
5. ΑΣΓΜΕ
6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
9. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
11. ΠΟΣΕΕΔΙΠ
12. ΣΕΦΚ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
14. ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
15. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
17. ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ INTRACOM
19. ΠΕΣΕΚ
20. ΟΙΥΕ
21. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
22. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
23. ΠΕΝΕΝ
24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
25. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣ/ΚΗΣ
26. ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ
27. ΟΜΥΛΕ
28. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
29. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
30. ΠΟΠ – ΟΤΑ
31. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»
32. ΣΥΜΦΠΟΔΑ
33. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
34. ΟΤΟΕ
35. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
36. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ
37. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ. Α.Ε.
38. ETUCE (Αλληλεγγύη στην Ελλάδα)
39. FGTB CGSP BELGIUM BRUXELLES
40. NUT (ΕΝΩΣΗ ΑΓΓΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
41. GEW-Bezirksvorstand Frankfurt
42. INTERSYNDICAL VALENCIANA
43.National Union of Teachers for Inner London, UK


Ανακοίνωση καταδίκης του μέτρου της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η οποία αναφέρει τα εξής:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΣΑ): ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
«Στη Δημοκρατία ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» υπογραμμίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνώνγια την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών.
Ο ΔΣΑ εφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του Συντάγματος που απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας, ενώ η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Παράλληλα, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι «σε μία δημοκρατική κοινωνία, η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ως ακραία επέμβαση της πολιτικής εξουσίας στην προσωπική ελευθερία και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη φειδώ και μόνο ως ''ultimum refugium'', όταν δηλαδή προκύπτει ότι κανένα λιγότερο επαχθές μέσο δεν είναι πρόσφορο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κατά τα ανωτέρω περιοριστικά αναφερόμενων καταστάσεων».
Οι δικηγόροι της Αθήνας υπογραμμίζουν ότι «όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να ευνοούν ή ακόμα και να μεθοδεύουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσο κι αν η Δικαιοσύνη επιμένει να ανέχεται τηνπρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα, πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες εποχές αργά ή γρήγορα θα βρουν απέναντί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».
Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ: «Στη Δημοκρατία, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Πολλώ δε μάλλον, καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως βάση για τη λήψη και εφαρμογή κυβερνητικών αποφάσεων κατά κατάλυση του Συντάγματος».
ΔΟΕ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 
Την απεργιακή συμπόρευση των λειτουργών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:
Η κυβέρνηση των μνημονίων με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την κρίση, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχωνΤρομοκρατείαπειλεί,στοχοποιείεπιστρατεύει, όποιον προσπαθεί να αντισταθεί και να ορθώσει ανάστημα στη βαρβαρότητα.
Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια
Η επίδειξη αλαζονείαςβιαιότητας και πολιτικού «τσαμπουκά» απέναντι στους εργαζόμενους, έχει και τα όριά της.
Η Δ.Ο.Ε. μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και  προσωρινά δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που σε κάθε περίπτωση την αφορά.
Με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη την ενενηντάχρονη ιστορία της, δηλώνει πως η αντίσταση σε όλα αυτά που συντελούνται είναι πράξη ευθύνης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, αποφάσισε:
Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός
Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου σχετικά με την απουσία του Υπουργού Παιδείας για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να συζητηθεί την Παρασκευή(10/5), για την αντισυνταγματική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.  
ΔΗΛΩΣΗ Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ:«Ο Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ»
Ο Υπουργός Παιδείας δεν τολμάει να έρθει στην Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχουμε καταθέσει και επρόκειτο να συζητηθεί την Παρασκευή, για την αντισυνταγματική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι «επειδή την Παρασκευή ξεκινούν οι πανελλαδικές δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή». Οφείλω να ομολογήσω το λάθος μου. Δεν γνώριζα ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υποψήφιος και γράφει εξετάσεις την Παρασκευή.
Ο Υπουργός Παιδείας κρύβεται πίσω από τις εξετάσεις γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μας.
Κρύβεται γιατί «κόπηκε» στο συνταγματικό δίκαιο και στο συλλογικό εργατικό δίκαιο.
Κρύβεται γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στους χιλιάδες καθηγητές οι οποίοι με την μαζικότατη συμμετοχή τους στις Γενικές τους Συνελεύσεις υπερψήφισαν με 90% και πάνω την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων την αντισυνταγματική επιστράτευση και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Κρύβεται γιατί η επιστράτευση των καθηγητών πριν ακόμα κηρύξουν την απεργία τους είναι άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική απόφαση και ισοδυναμεί με την επιβολή στρατιωτικού νόμου στον χώρο της παιδείας.
Κρύβεται γιατί οι συνταγματολόγοι και οι έγκυροι νομικοί τόνισαν ότι η επιστράτευση αποτελεί σαφή παραβίαση του Συντάγματος και εκτροπή από την συνταγματική νομιμότητα.
Κρύβεται διότι έπρεπε να απαντήσει:
Αν θα ανακαλέσει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επιστράτευσης.
Αν θα προχωρήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Και βέβαια γιατί έπρεπε να δώσει απάντηση αν θα αποσύρει το Π.Δ. που οδηγεί σε διάλυση το Δημόσιο Σχολείο και σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν θα αποφύγει τις απαντήσεις γιατί θα την επανακαταθέσουμε την επίκαιρη ερώτηση.
Τετάρτη 15 Μαϊου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+