AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, April 16, 2013

Κ. Ήσυχος: Viviremos y Venceremos (για τη νίκη Μαδούρο)

0 comments

Του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ *

Η οριακή αλλά ιστορική νίκη του λαού της Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας  της Βενεζουέλας με νικητή τον Νικολάς Μαδούρο αναδεικνύει την αποφασιστική συμμετοχή των δημοκρατικών, αριστερών αλλά και επαναστατικών δυνάμεων  ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες  πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Μία πρωτοφανή εκστρατεία ψεύδους και λάσπης από τα πανίσχυρα ιδιωτικά μέσα της χώρας αλά και την εμπλοκή της γνωστής ΜΚΟ «USΑΙD», γνωστή για τις σχέσεις της με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σχημάτισαν ένα μέτωπο μαζί με την ντόπια ολιγαρχία που είχε ως στόχο το πρόσωπο του υποψηφίου Νικολάς Μαδούρο. Η πανίσχυρη φοιτητική οργάνωση των ιδιωτικών πανεπιστήμων, ο βιομηχανικός, και εμπορικός φορέας της χώρας αποτελούν την βασική ραχοκοκαλιά της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστικών κύκλων που μαζι με ιδωκτιητα ΜΜΕ, συνεχιζουν να εχουν πρωταγωνιστικο ρολο στις ταξικες συγκρουσεις, που ολο και περισσοτερο εχουν πολωσει την κοινωνια σε δυο αντιμαχομενα στρατοπεδα. Η μαχη των ιδεολογιών είναι στην κρυφωση της. Τώρα όσο ποτέ οι μαζικές οργανώσεις των εργαζόμενων και των σύμμαχων τους βαραίνουν στην αδυσώπητη μάχη.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας που όπως αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες το εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης Wikileaks  από την πρώτη ιστορική μέρα έναρξης της διαδικασίας της Μπολιβαριανής επανάστασης στη χώρα ενορχηστρώνει, οργανώνει, σχεδιάζει σειρά αποσταθεροποιητικών πολιτικών με πολλαπλές άρτια οργανωμένες «επιθέσεις» σε βάρος της δημοκρατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Αυτοί οι κύκλοι εκτιμούν ότι με την φυσική απουσία του Ούγκο Τσάβες Φρίας θα διευκολυνθούν στους σκοτεινούς τους στόχους. Ματαιοπονούν. Όπως ακόμα ηχεί το σύνθημα στους δρόμους του Καράκας και σε ολόκληρη της χώρα, «είμαστε όλοι Τσάβες», αποδεικνύει ότι  η πολιτική ωριμότητα της εργατικής τάξης της χώρας , των αγροτών, των γυναικών , της νεολαίας ,την ιθαγενική μειονότητα,  ότι το ιστορικό εγχείρημα που προωθεί το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα αποτελεί στοίχημα για την παγκόσμια αριστερά.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο νέος διεθνισμός της εποχής μας αντανακλά και ταυτόχρονα επιβάλλει τη νίκη του Μπολιβαριανού λαού να την μετατρέψουμε και σε δική μας νίκη. Η αποτίναξη των βάρβαρων τροϊκανών πολιτικών , η επικράτηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στην χώρα μας με όρους πολιτικής κοινωνικής και ιδεολογικής ηγεμονίας έναντι της ντόπιας ολιγαρχίας και της αντιδραστικής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ε.Ε. μπορεί εξίσου να είναι ιστορική νίκη στην δικιά μας όχθη του Ατλαντικού. Τίθενται η ενδυνάμωση των αγώνων των λαών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής που εδώ και αρκετά χρόνια παραμέρισαν την ιμπεριαλιστική κυριαρχία των ΗΠΑ αλλά και της Ε.Ε., περιθωριοποίησαν και νίκησαν εν τέλει αιματοβαμμένα δικτατορικά καθεστώτα διαψεύδοντας τους προφήτες για το «τέλος της ιστορίας».

Οι ισχυροί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι δεν θα παραιτηθούν για να πετύχουν την ιστορική οπισθοδρόμηση της ηπείρου. Βρισκόμαστε σε μία ιστορική συγκυρία όπου οι λαοί γράφουν την ιστορία ως πραγματικοί πρωταγωνιστές της. Η δική μας  επιβεβλημένη,  λαϊκή και σοσιαλιστική νίκη , η ενότητα στη δράση της αριστεράς σε όλης της το εύρος και πλούτο, ο ανιδιοτελής συλλογικός μας αγώνας, το αξιακό φορτίο των αγώνων του λαού μας αποτελούν τον βασικό κρίκο του νέου διεθνισμού στον 21ο αιώνα. Για τους λόγους αυτούς η ιστορική νίκη στη Βενεζουέλα είναι νίκη όλων μας.

Viviremos y venceremos!
(σε ελεύθερη μετάφραση... Θα Ζήσουμε και Θα Κερδίσουμε!)

* Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος  για την εξωτ. πολιτική και άμυνα.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+