AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, April 16, 2013

Φοιτητικές Εκλογές: "Ας μην το κρύβουμε... Διψάμε για ουρανό!"

0 comments

Φοιτητικές Εκλογές 2013

Στους αγώνες της χώρας αυτής δεν υπήρξε στιγμή νίκης που η νεολαία δεν έπαιξε τον δικό της ιδιαίτερο ρόλο.

Από τα αετόπουλα του βουνού, το λόχο Λόρδου Μπάυρον, μέχρι τις πύλες του πολυτεχνείου οι κατακτητές και δικτάτορες του τόπου ένοιωσαν στο πετσί τους τη δύναμη της νεολαίας και των φοιτητών.

Στη σύγχρονη εποχή, οι αγώνες της νεολαίας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και κράτησαν τη σημαία της συλλογικής πάλης ψηλά στις εποχές που το σύστημα καλούσε όλο τον λαό για ενσωμάτωση.

Από τους αγώνες του 90-91, τις ημέρες δολοφονίας του αγωνιστή καθηγητή Ν. Τεμπονέρα που στεκόταν πλάι στις μαθητικές καταλήψεις μέχρι τις σχετικά πρόσφατες μάχες για τον νόμο πλαίσιο της Γιαννάκου και την αναθεώρηση του συντάγματος: τις μάχες που γέμισαν την Αθήνα ξανά με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές όταν στον τόπο μας είχε ξεθωριάσει η εικόνα της συλλογικής πάλης, όταν τείναμε να ξεχάσουμε ότι για να νικήσουμε πρέπει να οργανωθούμε συλλογικά, όταν τείναμε να ξεχάσουμε ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν.

Η νεολαία πλέον βρίσκεται - όπως και όλος ο λαός - μπροστά στο ιστορικό σταυροδρόμι της εποχής μας. Πάντα δείκτης των εξελίξεων και αφουγκραζόμενη τις επερχόμενες αλλαγές, η μαθητιώσα και φοιτητική νεολαία ξέσπασαν το Δεκέμβρη του 2008 κόντρα στην βιαιότητα της κρατικής καταστρολής και το θάνατο του Α. Γρηγορόπουλου. Το ξέσπασμα της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, ανοργάνωτο και καταδικασμένο να μην πετύχει κάτι συγκεκριμένο στην εποχή του, αντιστάθηκε και σηματοδότησε τους αγώνες ενάντια στο κράτος καθολικής καταστρολής που θα ακολουθούσε - το κράτος που βιώνουμε σήμερα.

Σήμερα, στην εποχή που κρίνεται αν θα υπάρξει μέλλον προκοπής σε αυτό τον τόπο, η νεολαία καλείται να βρει ξανά το δρόμο των μαζικών συλλογικών αγώνων σε συμμαχία με τον υπόλοιπο λαοό. 

Για να υπερασπιστεί το δικό της μέλλον.

Για να συμβάλει στο συνολικό αγώνα του λαού ενάντια σε όσους καταστρέφουν και ξεπουλούν τη χώρα, καταστρέφουν τις παραγωγικές της δυνάμεις, την δένουν στο άρμα της οικονομικής κατάκτησης  από το γερμανικό κεφάλαιο σε συνδυασμό με τους ντόπιους συμμάχους του. 

Για να αποτρέψει το μέλλον ανεργίας και βαθιάς εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας και μηδενικά δικαιώματα.

Για να αποτρέψει την χρόνια δημοκρατική εκτροπή, τον εκφασισμό της κοινωνίας μας. 

Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαική κυριαρχία, τη περηφάνεια και αξιοπρέπεια του λαού μας. 

Η νεολαία καλείται να πρωτοστατήσει σε αυτούς τους αγώνες και να συμβάλει με τον αγώνα της και τα οράματα της. Διότι όπως έλεγε και το τραγούδι της αντίστασης...

Δουλειά, χαρά και μόρφωση
να το ιδανικό μας
και θέλουμε στον τόπο μας, 
Ελλάδα μας, 
αφέντη το λαό μας.

Αυτά τα ιδανικά είναι αντικειμενικά απέναντι στους υποτακτικούς της κυβέρνησης και τους ενορχηστρωτές της επίθεσης ενάντια στο λαό μας που δίνουν εντολές από τις Βρυξέλλες και στέλνουν στη πατρίδα μας τα κυνικά golden boys της Τρόικας. 

Στη μάχη αυτή εντάσσονται και οι φοιτητικές εκλογές και η αποτύπωση των συσχετισμών εκεί. Διότι σήμερα στροφή προς τα δεξιά σημαίνει ξεκάθαρα καταστροφή ενώ στροφή προς τα αριστερά ανοίγει δρόμο στην ελπίδα. Και ο δρόμος της ελπίδας είναι νικηφόρος μόνο αν δεν είναι ένας δρόμος απλής καταγγελίας ή προσμονής αλλά δρόμος συλλογικού ενωτικού αγώνα, δρόμος συμπαράταξης των αγωνιζόμενων δυνάμεων και ενιαίας συλλογικής οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος.

Από το πόστο αυτού του blog και καθότι κάποιοι από εμάς περάσαμε από τη σχολή αυτή και κάποιοι από εμάς είμαστε ακόμα φοιτητές της, αναρτούμε το σύνθημα της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ηλεκτρολόγων, του σχήματος της ΕΑΑΚ στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς της Πάτρας. Εξάλλου το σύνθημα είναι σωστό...

"Ας μην το κρύβουμε...
...Διψάμε για ουρανό!"

Στις 17 Απρίλη Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+