AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, April 29, 2013

ΜΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ "ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ" ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΕΣ!

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΜΙΣΘΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ(!) 490 ΕΥΡΩ- ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜ/ΔΙΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ!
Η κυβέρνηση δια του ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα και με πρωτωφανώς πραξικοπηματική κοινοβουλευτική μεθόδευση, έκανε δεκτή με τροποποιήσεις την Κυριακή (28/4) αργά το βράδυ στη Βουλή, τηντροπολογία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα ναπροσλαμβάνονται άνεργοι για λίγους μήνες και για εργασία σε δήμους , περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Το εξωφρενικό είναι ότι η τροπολογία προβλέπει για αυτούς που θα εργασθούν “ αμοιβές κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας” ύψους μέχρι 19,6 ευρώ ημερησίως και μισθό όχι μεγαλύτερο των 490 ευρώ μηνιαίως, ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών οι μηνιαίες απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ.

Είναι προφανές ότι δια της τροπολογίας αυτής επιχειρείται να τύχει νέας δραστικής περικοπής ο κατώτατος μισθός , ο οποίος με Υπουργική απόφαση είχε πρόσφατα κουτσουρευτεί στα 580 ευρώ!
Ακόμα χειρότερα , η διατύπωση της τροπολογίας, η οποία κάνει λόγο για μισθό όχι μεγαλύτερο από 490 ευρώ, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν μισθολογικές απολαβές πολύ κατώτερες ακόμα και των 490 ευρώ!
Παράλληλα με την ίδια κατάπτυστη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να μειώνονται δραστικά και με υπουργικές αποφάσεις οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας. Έτσι, με αυθαίρετες ακόμα και επιλεκτικές'πελατειακές υπουργικές αποφάσεις μπορούν έως και να μηδενίζονται χαριστικά οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής τις πρωτοφανείς και πραξικοπηματικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τις παρασκηνιακές συναλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος στον Γ. Στουρνάρα του τόνισε χαρακτηριστικά : “ δεν είναι δυνατόν να ρίξετε μεσάνυκτα τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία”!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία τόσο για την κατάπτυστη ως άνω τροπολογία όσο και για το άρθρο-μόνο του νομ/δίου εκτρώματος, ψηφοφορίες οι οποίες διεξήχθησαν λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Κυριακής (28/4).
Τελικά, το πολυνομοσχέδιο και οι τροπολογίες έγιναν δεκτές επί της αρχής και επί των άρθων κατά πλειοψηφία: "Ναι" ψήφισαν 168 βουλευτές, "όχι" 123 και "παρών" 1.
Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, είπε: "κάτι σημαίνει αυτό". 
Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης. 
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο. 

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟΥ
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, στο Σύνταγμα, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ώρα που εντός της Βουλής γινόταν συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και πλήθος κόσμου.
«Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και Τρόικα» και «σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις», ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την Τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Συνοδεύεται επίσης από συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ διατηρείται, έστω και ελαφρώς μειωμένο, το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γνωστό και ως "χαράτσι".
«Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος της γενικής γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και διαβάζει από το ψήφισμα των εργαζομένων πως «αποφασίζεται η διάσπαση των λειτουργικών δομών πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ. σε δυο διακριτές γενικές γραμματείες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς σχεδιασμό διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας του ΥΠ.ΟΙΚ.», όπως υποστηρίζει. «Το ατόπημα στο οποίο οδηγείται η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του ενιαίου και ήδη λειτουργικού Κέντρου Πληροφορικής του ΥΠ.ΟΙΚ., διαχωρίζοντας τις εφαρμογές από τον εξοπλισμό που τις φιλοξενεί, μέσω του επικείμενου πολυνομοσχεδίου, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, πιθανόν και παγκοσμίως», προσθέτει.
Επίσης, το πρωί στο Σύνταγμα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές. Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+