AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, March 17, 2013

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ EYROGROUP!

0 comments

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ, ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" !
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ !
Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η ψήφισηστις 4 το απόγευμα της Δευτέρας,από τηνκυπριακή Βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων, μετά την απόφαση στην οποία κατέληξαν η κυπριακή κυβέρνηση και το Eurogroup. Οι ισορροπίες στη Βουλή είναι λεπτές, αφού εάν δεν υπάρξουν διαρροές, τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησηΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, διαθέτουν 28 ψήφουςδηλαδή μια λιγότερη απ' όσες απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο.
Η ψηφοφορία που έιχε προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή, στις 4 το απόγευμα, αναβλήθηκε τελικά για τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεωνόλες οι προγραμματισμένες για την Κυριακή συνεδριάσεις μετατέθηκαν για τη Δευτέρα. Το πρωί (08:30) θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 15:15 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και των εκπροσώπων των κομμάτων, ενώ η συζήτηση στη Βουλή έχει προγραμματιστεί για τις 16:00.
Παράλλληλα, ασφυκτικές είναι οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Ε.Κ.Τ, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να πείσει τον Νίκο Αναστασιάδη να προωθήσει σήμερα προς έγκριση το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Αναστασιάδη να έχει αρνηθεί. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε να μην μείνουν κλειστές οι τράπεζες την Τρίτη, κάτι πουέχει αποφασίσει η Κυπριακή Κυβέρνηση ώστε να μην καταστούν δυνατές οι αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» προβλέπει την επιβολή τέλους 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και τέλους 9,99% για καταθέσεις που υπερβαίνουν το ποσόν αυτό.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας στο Eurogroup πραγματοποιήθηκαν το Σάββατοέξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συνεδρίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα, Κυριακή.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει ομιλία στην Βουλή, για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Κύπρου, σε μία προσπάθεια να πείσει τα μέλη της να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό.
Στο εσωτερικό του ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρός του Μάριος Κάρογιαν. Όμως, ακόμη και αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών.
Ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος που ενδέχεται να καταψηφίσει τα νομοσχέδιο, ενώ επίσης πιθανοί να το απορρίψουν φέρονται και οι βουλευτές Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου.
Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ εκτιμάται ότι θα ταχθούν εναντίον. Την ίδια στάση αναμένεται ότι θα κρατήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού δήλωσε ότι ζήτησε αναβολή της σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας όμως πως η απάντηση που έλαβε ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης πρόσθεσε πως «η εικόνα που σχηματίσαμε από την ενημέρωση του προέδρου είναι ότι είτε θα αποδεχθούμε όλα τα μέτρα, είτε τίποτα».
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν ο Νίκος Αναστασιάδης τους ενημέρωσε κατά πόσον το Eurogroup έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα δώσει τα 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τη συμφωνία, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε πως εκείνος δεσμεύθηκε «ότι σε αυτή τη φάση θα δοθούν κάποια στιγμή 10 δισεκατομμύρια».
Ο γγ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε πάντως εάν παρέμειναν ως έχουν οι όροι του μνημονίου σε οποιαδήποτε χώρα στην οποία εφαρμόστηκε μία τέτοια δανειακή συμφωνία.
«Όταν γίνεται ο έλεγχος της υλοποίησης των προνοιών πάντα επιχειρεί η τρόικα να επιβάλει νέους όρους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τις επιλογές που μας αφήνει η τρόικα, δεν υπάρχουν λύσεις» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο το κόμμα του νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για το γεγονός ότι η κατάληξη στο Eurogroup έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις προεκλογικές όσο και τις πρώτες μετεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου και του ΔΗΣΥ.
Ο κ. Νεοφύτου περιορίστηκε να πει «αυτό που έλεγε ως υποψήφιος και ως πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ότι αυτή η προσέγγιση κάποιων ευρωπαίων ηγετών και κυβερνήσεων και του ΔΝΤ δεν είναι πολιτική προς τη σωστή κατεύθυνση και θα το δείξουν και οι αντιδράσεις ενδεχομένως των αγορών».
Ο κ. Νεοφύτου έχει εισηγηθεί τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.
«ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»
Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η απόφαση έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με της αρχές τις έννοιας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κεκτημένου και τις αρχές που διέπουν την ΕΕ.
«Αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε «μιλάμε για μια απόφαση που δεν αφορά εθελούσια προσφορά ή θυσία, αλλά εξαναγκασμό, δια του οποίου αφαιρείται ένα μέρος από την περιουσία του καθενός από εμάς».
«Δεν υπάρχει όργανο της ΕΕ που είναι δυνατό να αποφασίσει κάτι, το οποίο συγκρούεται με αυτές τις έννοιες, οι οποίες είναι και πανανθρώπινες και είναι ένα μέρος που στηρίζουν το ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ» επισήμανε ο κ. Αγγελίδης.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ISKRA ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Με δήλωση του στην Iskra ο Παναγιώτης Λαφαζάνηςκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε "ότι η κατάπτυστη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία ελήφθη με τηνπολιτικά εγκληματική συμφωνία των κυβερνήσεων Α.Σαμαρά και Ν. Αναστασιάδη, αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικέςεπιπτώσεις στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνεςεθνικές εξελίξεις.
Η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά, υπεύθυνη για την κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική λεηλασία της χώρας μας, δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει «στο λαιμό της» και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup που ενταφιάζει την Κύπρο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει άμεσα να φύγει με τους αγώνες και τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Η απόφαση – λαιμητόμος του Eurogroup δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επικυρωθεί από την Κυπριακή Βουλή.
Αυτήν την ιστορική ώρα ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός καλούνται να απαντήσουν με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους άθλιους εκβιασμούς και τις βρώμικες πιέσεις και με τις μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις τους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις του Eurogroup, που καταδικάζουν και υποθηκεύουν το μέλλον της Κύπρου και συνθλίβουν περαιτέρω και την Ελλάδα.
Για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει μονόδρομος. Για την Ελλάδα και την Κύπρο υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση, επιλογή και πορεία."
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Πηγή: iskra.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+