AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, March 25, 2013

Η Αλήθεια για τη Συμφωνία Βασανιστικού Θανάτου της Κύπρου στο Eurogroup

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!
ΤΟΥ ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
Η ξεπουλημένη Κυπριακή κυβέρνηση και μαζί της η παραδομένη και εξωνυμένη κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπόγραψαν μόνο μια κατάπτυστη και αποικιακή συμφωνία στο Eurogroup.
Έκαναν κάτι πολύ χειρότερο. Κάτι που δεν έχει υπογράψει ποτέ και πουθενά ούτε η πιο εξευτελισμένη αποικία!
Υπέγραψαν στην ουσία σε λευκό χαρτί, στο οποίο συγκεκριμένους και λεπτομερείς όρους τηςολοκληρωμένης συμφωνίας θα τους βάλει στην πραγματικότητα και στην πορεία, η τρόικα, κατά τα αδίστακτα συμφέροντα και τις προτεραιότητές της.

H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!
 Το πρώτο πράγμα που περιλαμβάνει με πολλές αοριστίες αλλά με σαφήνεια ως κατάληξη, ησυμφωνία-τραγωδία του Eurogroup είναι η ουσιαστική διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου, από το οποίο, ότι απομείνει στη ζωή, θα είναι αξιοθρήνητο και τόσοαναξιόπιστο και αφερέγγυο που θα μοιάζει με "ζωντανό πτώμα".
Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ευρωζώνης ελήφθη απόφαση να πτωχεύσει και να κλείσει πάραυτα μια μεγάλη τράπεζα όπως η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Η Λαϊκή Τράπεζα θα χωρισθεί σε "καλή" και "κακή". Στην "καλή" θα μεταφερθούν οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και τα δυσθεώρητα χρέη της Λαίκής προς την ΕΚΤ ύψους 9 δις, τα οποία παραδόξως συσσωρεύτηκαν με τα στραβά μάτια της ίδιας της ΕΚΤ και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).
Στη συνέχεια αυτές οι καταθέσεις κάτω των 100χιλ. και το χρέος προς την ΕΚΤ(!) της "καλής" Λαϊκής, θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις στην Λαίκή άνω των 100χιλ. που θα μείνουν στην "κακή" τράπεζα, όχι απλώς θα κουρευτούν βάναυσα αλλά στην ουσία θα χαθούν , αφού η "κακή" Λαίκή θα τεθεί σε εκκαθάριση και όπως λέει η απόφαση του Eurogroup "θα κλείσει με τον καιρό".

Όσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου κατ'αρχάς, θα ενσωματώσει την "καλή" Τράπεζα της Λαϊκής αλλά μαζί και το χρέος των 9 δις προς την ΕΚΤ, που θα της είναι "βραχνάς".
Στη συνέχεια η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά από το "κούρεμα" των καταθέσεων πάνω από 100χιλ. , που θα μετατρέπονται σε μετοχές και με τη συνεισφορά των μετόχωνκαι ομολογιούχων της, μέχρι να φθάσει σε δείκτη ιδίων κεφαλαίων 9%.
Και επειδή όλα δείχνουν ότι η συνεισφορά των μετόχων και των ομολογιούχων της θα είναι μηδαμινή, όλο το βάρος της επανακεφαλαιοποίησης θα πέσει στο κούρεμα των καταθέσεων, που θα φτάσει σε πρωτοφανή ύψη.
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για"κούρεμα" άνω του 30%, χωρίς να μπορούν, όμως, να δεσμευτούν.
Η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε  "γουρούνι στο σακί".
Είναι το πιο πιθανόν το "κούρεμα" των καταθέσεων πάνω από 100χιλ.στην Τράπεζα Κύπρου ναφθάσει μεταξύ 40-60%, πράγμα που θα σημαίνει και το ουσιαστικό τέλος κάθε αξιοπιστίας της τράπεζας, την οποία θα την αναφέρουν μόνο ως "σκιάχτρο" για τους καταθέτες. 
Στο μεταξύ μέχρι να ολοκληρωθεί και αν ολοκληρωθεί , η ανακεφαλαιοποίηση, οι υπό "κούρεμα"καταθέσεις θα παραμένουν ολοσχερώς "παγωμένες".Ζήσε μαύρε μου...

Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Να σημειώσουμε εδώ ότι η απόφαση του Eurogroup απαγορεύει ρητά τη χρησιμοποίηση των τροϊκανών δανείων (δάνεια από ESM) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Προφανώς, αυτά τα δάνεια θα κατευθυνθούν κατά δόσεις , με εκταμιεύσεις οι οποίες θα αρχίσουν από το Μάη και στο βαθμό που η Κύπρος θα τηρεί αυστηρά το μνημονιακό πρόγραμμα που θα συνομολογήσει με την τρόικα, για την χρηματοδότηση του Κυπριακού χρέους.
Έτσι, ο ESM, ο οποίος δημιουργήθηκε και προικοδοτήθηκε με 700δις από την ευρωζώνη, για να παρεμβαίνει προς επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχουν πρόβλημα, αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και την αποστολή του.
Από δω και μπρος αν οι τράπεζες έχουν πρόβλημα δεν θα φταίνε οι αρχές εποπτείας ούτε τόσο οιμέτοχοι και οι διοικήσεις τους αλλά οι καταθέτες , στην αρχή οι "ανασφάλιστοι", δηλ. αυτοί πάνω από 100χιλ. και στη συνέχεια όλοι οι καταθέτες!!!
Αναφορικά τώρα με το μύθο των καταθέσεων κάτω από 100χιλ., οι οποίες σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις δεν θα πειραχτούν. Αυτό είναι ψέμμα , διότι όπως είναι γνωστόν τα ποσά ανάληψηςκαι αυτών των καταθέσεων είναι περιορισμένα, οι καταθέσεις αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δεν έχει οριστεί ακόμα, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ είναι αβέβαιον το τι θα επακολουθήσει στο μελλον.
Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου δεν εξυγιαίνεται αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα μείνουν στο δρόμο, ηφυγή κεφαλαίων από την Κύπρο θα είναι γενική, χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζονταν στις τράπεζες θα βάλουν λουκέτο, η ανεργία θα εκτιναχτεί και η ύφεση θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, πολύ περισσότερο που το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν υπερδιογκωμένο, κατάσταση που τώρα μόλις ανακάλυψαν, επιλεκτικά , οι κυρίαρχοι κυρίως γερμανικοί κύκλοι της ευρωζώνης.  
ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Όσον αφορά τη Ρωσία, το πλήγμα που εδέχθη η ίδια και κυρίως πολυάριθμοι ολιγάρχες της που είχαν καταφύγιο την Κύπρο και τώρα αναζητούνται μανιωδώς από τραπεζίτες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Λετονίας κλπ. είναι σημαντικό , πράγμα που ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Παρ΄όλα αυτά, όμως, ο Πούτιν δέχθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για επιμήκυνση του Ρωσικού δανείου των 2,5 δις, πράγμα για το οποίο κάνει εντυπωσιακά έκκληση η απόφασητου Eurogroup! Kι αυτό , μάλλον, διότι η Ρωσία φαίνεται πως είχε έλθει σε συννενόηση με την ΕΕ για τα μέτρα που υπέστη η Κύπρος, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχει και άτυπη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας για εν μέρει αποζημίωση των Ρώσων καταθετών ή ίσως και άλλα ευνοϊκά μέτρα.
Η Κύπρος λάθος ανέμενε στήριξη , αν την ανέμενε και δεν έριχνε στάκτη στα μάτια του κόσμου, από τη Ρωσία και μάλιστα για ένα τόσο μείζον για τη Γερμανία και την ευρωζώνη θέμα.
Κυρίως, όμως για να βρει κάποιος στήριξη και συμμάχους , πρέπει ο ίδιος να είναι αποφασισμένοςνα μπει μπροστά και να δόσει τη μάχη.
Η Κυπριακή ηγεσία , όμως, ήταν εξ'αρχής παραδομένη στο ευρώ, την ευρωζώνη και τη Γερμανία.Ποιός και γιατί , λοιπόν, να διακινδυνεύσει για χάρη της;
ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!
Η άθλια Κυπριακή ηγεσία δεν συνυπέγραψε μόνο την ουσιαστική καταβαράθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.
Συνυπέγραψε την έρευνα στην Κύπρο για το ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτική διεθνή εταιρεία , πράγμα που θα διατηρεί υπό απόλυτο, επιλεκτικό έλεγχο της τρόικας όλη την πολιτικοοικονομική ζωή της Κύπρου.
Η συμφωνία, με το Eurogroup, ταυτόχρονα, προβλέπει με μεγάλη δραστικότητα γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, που θα διαλύσουν τον αποδοτικό δημόσιο τομέα της Κύπρου.
Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές , με δυο λόγια πλήρεις απορρυθμίσεις στην οικονομία και την"αγορά" εργασίας και πλήρη ασυδοσία των αγορών σε βάρος της κοινωνίας.
Προβλέπονται, ακόμα, μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που θα δόσουν τη χαριστική βολή στην Κυπριακή οικονομία.
Τέλος, η απόφαση του Εurogroup περιλαμβάνει αύξηση στους φόρους εισοδήματος και αυξήσεις στους φόρους κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και στους τόκους. Η δραστικότατη αυτή αύξηση των φόρων, μέσα σε συνθήκες ύφεσης, θα μοιάζει σαν να μπήγεις βαθιά το μαχαίρι στην πληγή.
Η Κύπρος θα πρέπει να συνυπογράψει όλα αυτά τα μέτρα αλλά και ως όμηρος ότι από δω και μπρος ζητήσει η τρόικα, σε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που πρέπει να είναι έτοιμο ως τις αρχές Απρίλη
Οι δόσεις των 10 δις δανείων της τρόικας θα αρχίσουν να τρέχουν από τις αρχές Μάη , και στο βαθμό που η Κύπρος εφαρμόζει αγόγγυστα το διαλυτικό Μνημονιακό πρόγραμμα.
Έτσι, η Κύπρος ενώ θα πρέπει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας  να διαλύσει τοχρηματοπιστωτικό της σύστημα, ενώ η ευρωζώνη δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, πέραν της περιορισμένης ρευστότητας που θα χορηγήσει η ΕΚΤ στην ημιθανή Τράπεζα Κύπρου, παρά από τοΜάη και μετά και υπό προϋποθέσεις.
Η τρόικα θα εκταμιεύσει δόσεις στην Κύπρο, αφού επιβάλλει ένα δρακόντειο μνημόνιο στο θύμα της και αφού δει να το εφαρμόζει αυστηρά, ανοίγοντας και για την Κύπρο το μαρτύριο της εκταμίευσης των δόσεων, βάζοντας κάθε φορά και σκληρότερα μέτρα!
Στο μεταξύ η Κύπρος θα επιβάλλει δέσμη αυστηρών μέτρων στην κίνηση των καταθέσεων και την κίνηση των κεφαλαίων για να επιβιώσει , πράγμα που, αν θα το έπρεττε μια άλλη χώρα της ΕΕ, θα εθεωρείτο έγκλημα καθοσιώσεως!
ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;
Οι διαχρονικές ευθύνες της Κυπριακής ηγεσίας για τις τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο είναιεγκληματικές.
Εγκληματικές είναι και οι ευθύνες όσων συνομολόγησαν την ιστορικά κατάπτυστη συμφωνία του Eurogroup της 25/3, ανήμερα της εθνικής επετείου!
Η Κύπρος είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στην απίστευτη νεοαποικιοποίησή της.
Εδώ και τώρα η Κύπρος μπορεί και πρέπει να ακυρώσει την κατάπτυστη συμφωνία με το Eurogroup και να προχωρήσει σε ένα καινούργιο ανεξάρτητο προοδευτικό δρόμο διεξόδου ;από την κρίση, με αμφισβήτηση της ευρωζώνης και σε σύγκρουση μέχρι τέλους μαζί της.
Αυτό προϋποθέτει νέους πολιτικούς προσανατολισμούς της Αριστεράς στην Κύπρο και στην Ελλάδα και επιλογές προοδευτικής ανατροπής, με "ΟΧΙ" μέχρι τέλους, σε Αθήνα και Λευκωσία
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+