AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, March 23, 2013

Η ΦΡΙΚΤΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΔΕΝ ΛΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΙΩΤΗΣ
Μετά το πρώτο περήφανο «ΟΧΙ», αποτέλεσμα κυρίως των αυθόρμητων λαϊκών αντιδράσεων, ηΚυπριακή πολιτική ηγεσία στο σύνολο της, με διαφορετικές ταχύτητες η κάθε πλευρά της, αντί να προσχωρήσει θαρραλέα μπροστά, αναδιπλώθηκε άτακτα!
Πρώτος και καλύτερος στην άτακτη υποχώρηση ο ανεκδιήγητος μνημονιακός και φανατικός Ανανιστής Ν. Αναστασιάδης
Η Κυπριακή Βουλή, την Παρασκευή (23/3/13) το βράδυ, ψήφισε, με διαδικασίες εξπρές, εννιάεπείγοντα νομοσχέδια. Τα περισσότερα με ευρεία συναίνεση, όπως αυτό για το Ταμείο Αλληλεγγύηςπου το ψήφισε και το ΑΚΕΛ και άλλα , όπως η διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας, με πλειοψηφία και με το ΑΚΕΛ να απέχει (!). Το Σάββατο (23/3) αναμένεται να ψηφισθεί, επίσης, νομοσχέδιο που κατά πάσα πιθανότητα θα «κουρεύει» κατά 20-25% τις άνω των 100 χιλ. καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου (βλ. ρεπορτάζ εδώ).
Η αναδίπλωση της Κυπριακής ηγεσίας μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής στο Eurogroup, μοιάζει, ίσως, με βατερλώ.
Η Κύπρος φέρεται έτοιμη να πράξει τα πάντα προκειμένου να μην διακινδυνεύσει μια σύγκρουση με τη Γερμανική ΕΕ/ ΔΝΤ και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.
Φτάνει στο σημείο να προτείνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων,την υποθήκευση του ενεργειακού της πλούτου, το εκ των προτέρων «κλείσιμο» μιας μεγάλης τράπεζας όπως της Λαϊκής, ακόμα και κούρεμα των μεγάλων καταθέσεων έως και 20%, (ενώ πολλοί, πρίν, δεν σήκωναν κουβέντα για «κούρεμα» 10%,) μόνο και μόνο για να βρεθεί μια φόρμουλασυνεννόησης και συμφωνίας με την τρόικα.
Η Κυπριακή ηγεσία αναδιπλούμενη τελεί υπό πανικό και κινδυνεύει να δεχθεί όρους πολύχειρότερους από την πρώτη απόφαση του Eurogroup.
Είναι αδιανόητο και εξωφρενικό να αποδεχθεί η Κύπρος την απόφαση του Eurogroup και μάλιστα σε πολύ χειρότερη έκδοση   και να φτάσει στο σημείο να πληρώσει το αστρονομικό για τα Κυπριακά δεδομένα ποσό των 17 δις (10 δις δάνειο από τρόικα και 7 δις από την καταλήστευση του Κυπριακού λαού και ίσως από «κούρεμα» καταθέσεων) στους τραπεζίτες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ταυτόχρονα ούτε καν να αποφύγει αλλά να εισέλθει, άβουλη και μοιραία, στηνκηδεμονία της τρόικας και τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.
Ένα τέτοιο σχέδιο και η πιο άθλια και εξανδραποδισμένη αποικία δεν θα το υιοθετούσε .
Πολύ περισσότερο, που ένα τέτοιο σχέδιο όχι μόνο είναι βέβαιον ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμααλλά και είναι πιθανόν να μην έχει και καμία στοιχειώδη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα από την Τρίτη (26/3), μόλις ανοίξουν ,αν ανοίξουν, οι Κυπριακές Τράπεζες.
Το τραγικό συμπέρασμα από τις Κυπριακές εξελίξεις, κάτι που αφορά και την Ελλάδα και την ελληνική Αριστερά, είναι ότι δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ) και πολύ περισσότερο να ακυρώσεις τις μνημονιακές απαιτήσεις της, αν δεν είσαι έτοιμος και να το εννοείς, νασυγκρουσθείς και με την ευρωζώνη και να ακολουθήσεις την πορεία του εθνικού νομίσματος.
Δυνάμεις που αμφισβητούν την τρόικα δεν μπορούν όχι μόνο να τη διώξουν αλλά ούτε καν ναδιαπραγματευτούν σοβαρά μαζί της, αν δεν διαθέτουν πρόταση εξόδου από την ευρωζωνικήφυλακή.
Μια δύναμη που θέλει να ακυρώσει τα μνημόνια, είναι καλύτερα να μην το επιχειρήσει, αν δεν είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να βγει εκτός ευρωζώνης και να ακολουθήσει μια νεά προοδευτικήπορεία μετασχηματισμού.
Διότι όποια χώρα τολμήσει να αμφισβητήσει τρόικα και μνημόνια, ενώ δεν έχει καμία βούληση καιτρέμει την έξοδο από το ευρώ, τότε θα επιστρέψει στις μνημονιακές δεσμεύσεις με ακόμαχειρότερους και επονείδιστους όρους.
Αυτό, δυστυχώς, έκανε η Κυπριακή κυβέρνηση με την απόφαση του Eurogroup και σε εκείνο ή τον άλλο βαθμό όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και του ΑΚΕΛ, δυστυχώς,συμπεριλαμβανομένου.
Ενώ οι πολιτικές δυνάμεις είπαν, όπως το είπαν, «ΟΧΙ» στο Eurogroup, επειδή δεν είχαν προετοιμασθεί ούτε ήταν σε θέση να απειλήσουν σοβαρά για έξοδο από το ευρώ, υπέκυψανάτακτα στους εκβιασμούς και επέστρεψαν στο «στόμα του λύκου» κάτω από χειρότερους και πλέονταπεινωτικούς όρους.
Είναι αλήθεια ότι ΕΕ/Γερμανία/ΔΝΤ και η κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά έστειλαν στο «γκρεμό» τηνΚύπρο με την απόφαση του Eurogroup.
H Κύπρος, όμως, μπορούσε να αποφύγει τον Καιάδα.
Μπορούσε να τον αποφύγει, αν το πρώτο «ΟΧΙ» το συνόδευε με την εξαγγελία ότι θα προχωρούσεαυτό το «ΟΧΙ» μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε προσωρινό τίμημα ή προσωρινή θυσία.
Όμως αυτήν τη θέση δεν την πρότεινε επισήμως καμιά, σχεδόν, πολιτική δύναμη στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Αντίθετα, η κυπριακή κυβέρνηση έσπευσε, ως έτοιμη από καιρό, στον εξανδραποδισμό - ενώ ηελληνική κυβέρνηση της έστελνε τελεσίγραφο ωρών να επιστρέψει στο σφαγείο ΕΕ/ΔΝΤ και να συμφωνήσει, το είδος της λαιμητόμου που θα την καρατομήσει.
Και η Κύπρος αποφάσισε να επιλέξει, μάλον, τη χειρότερη λαιμητόμο και από τα χειρότερα χέριαδημίου. Τα χέρια της τρόικας.
Αυτά είναι τα χάλια σε Αθήνα και Λευκωσία.
Ως πότε θα τα ανεχόμαστε;
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+