AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, February 9, 2013

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες!

0 comments

Με τη δημιουργία νέων μπλόκων, αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, απαντούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες οι αγρότες της χώρας, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι πρόκειται να μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας την Κυριακή, όπου θα γίνει ηπανελλαδική συγκέντρωσή τους, με στόχο να αποφασιστεί από κοινού το τι μέλλει γενέσθαι. Λύσεις στα αγροτικά θέματα δεν δίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού διεμήνυσε την Παρασκευή από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο «προσπαθεί καθημερινά να λύσει ό,τι πρόβλημα μπορεί, στο μέτρο του εφικτού και του επιτρεπτού», με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.
Σερραίοι και Θεσσαλοί αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη με θέμα τα κοινά αιτήματα που τους απασχολούν και αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ μετά τη σύσκεψη έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης για δέκα λεπτά, κάτω από την επίβλεψη μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Στον Πλαταμώνα οι αγρότες αφού ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα ενώ τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τις πάρουν στη νέα συνεδρίαση που θα έχουν την Κυριακή στη Λάρισα.
 
«Ο αγώνας είναι κοινός από όλα τα μέτωπα των αγροτών», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μακούδας, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα είπε: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει, μας δίνει μια χούφτα καλαμπόκι και ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ».
Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε διάφορες περιοχές μετρούν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν τους αγρότες και δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις. 

Στο Νομό Ημαθίας, παραμένει το μπλόκο που έχει στηθεί τις τελευταίες 17 ημέρες και σήμερα το πρωί στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μπλόκα έχουν στήσει στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών -Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών - Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάνε Προμαχώνα και να κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Στο Ηράκλειο πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου παγκρήτια συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενόψει και της σύσκεψης που θα γίνει αύριο Κυριακή στη Λάρισα. Εκεί θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών , όπου και θα καθορίσουν από κοινού των αγώνα τους.
 
Ένταση στη Θεσσαλονίκη
«Ανεπιθύμητο» χαρακτήρισαν αγρότες από τις Σέρρες τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε χρόνος για να γίνει συνάντηση μαζί τους κι έτσι οι αγρότες, τον προειδοποίησαν να μην επισκεφθεί την περιοχή τους.
Το κλίμα έντασης πάντως υπήρξε από την αρχή, όταν άρχισε η ξεχωριστή συνάντηση του κ.Τσαυτάρη με τους αγρότες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Ο εκπρόσωπος των Σερραίων αγροτών Στέργιος Λίτος, κατήγγειλε το γεγονός, λέγοντας ότι το υπουργείο διαχωρίζει τους αγρότες, ενώ επιτέθηκε και εναντίον των Θεσσαλονικιών αγροτών. 
Αμέσως μετά την αποχώρηση των Σερραίων αγροτών, οι κύριοι Καράογλου και Τσαυτάρης εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, ενώ όπως είπαν, θα γίνει προσπάθεια να κλειστεί κάποιο ραντεβού και με τους Σερραίους αγρότες. "Δεν αρνείται κανένας τον διάλογο" επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαυτάρης. 
Πηγή: tvxs.gr

 

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+