AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, February 7, 2013

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ!

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (10/2) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!
Iskra: ΑΝΑΓΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ!
Σαν απροκάλυπτο εμπαιγμό υποδέχτηκαν οι αγρότες το πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων για την δήθεν επίλυση των οξύτατων προβλημάτωνπου αντιμετωπίζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι τόσο στην παραγωγή όσο και στη διαβίωσή τους, στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη χθεσινοβραδινή (6/2)  σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επί της ουσίας, κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα του κόσμου της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν εξετάστηκε κατά την σύσκεψη των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. Η "δέσμη μέτρων" που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/2) από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν περιελάμβανε καμία πρόταση για τη στήριξη των αγροτικών επενδύσεωντη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων (εφόδια, πετρέλαιο κλπ) και το θέμα της βαριάς φορολογίας επί των κτημάτων και των αγροτικών εγκαταστάσεων, η οποία απειλεί με ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά. Μάλιστα, όπως δήλωναν αγρότες, τα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν τα δικαιούντο ούτως ή άλλως.
Οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν εμφανείς με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής ΑνάπτυξηςΑθανάσιου Τσαυτάρη. Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι«τα περιθώρια παροχών της κυβέρνησης προς τους αγρότες έχουν εξαντληθεί. Αυτά μας επιτρέπειτο δημοσιονομικό πλαίσιο».
Με τις παραπάνω δηλώσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον το διάλογο με τους αγρότεςκαι να χρησιμοποιήσει, πολύ πιθανά, τη δικαιολογημένη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων σαν αφορμή για την επιβολή του δόγματος « Νόμος και Τάξη», όπως ακριβώς συνέβη με τηνκαταστολή και την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς και τους ναυτεργάτες.
Οι κινήσεις της κυβέρνησης αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός συνολικού πλαισίου αντιμετώπισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το οποίο ξεκινάει από την προπαγάνδα κατασυκοφάντησης και τηνψευδολογίας και φτάνει μέχρι την αστυνομική καταστολή και την πολιτική επιστράτευση. Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν ήδη λάβει τα σήματα της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατο τηνβάρβαρη επέμβαση των ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.
Μόνο μέσα από τη συντονισμένη δράση των μισθωτών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις πόλεις και της φτωχής αγροτιάς στην ύπαιθρο μπορεί να σπάσει η κυβερνητική τρομοκρατία και να ανοίξουν δρόμοι για προοδευτικές εξελίξεις. Η επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 20 Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό σε αυτήν την πορεία ανατροπής.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠ'ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Μπροστά στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις της κυβέρνησης, σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος προγραμματίζει γενικές συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των αγροτών για να εξετάσουν τις κυβερνητικές προτάσεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.Οι αγρότες προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν και σήμερα, Πέμπτη σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς εθνικών οδών. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (9/2) στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, έχει δοθεί το μεγάλο ραντεβού για την πορεία καιδιαμαρτυρία των αγροτών απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης.
Στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας βρίσκονται για ακόμη μία ημέρα όλοι οι φορείς του νομού, ενώ καταφτάνουν με τα τρακτέρ του αγρότες από Πέλλα και Πιερία.
Στη Θεσσαλία οι αγρότες θα δώσουν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι, ενώ ισχυρές παραμένουν οιδυνάμεις των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. 
Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματοςΛευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.
Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούςΣερρών-Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες πρόκειται να καθορίσουν την στάση τους εντός της ημέρας, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το «μπλόκο» που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο τηςΒιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Στην Πάτρα, οι παραγωγοί στη λαϊκή αγορά στο Σκαγιοπούλειο κατέβηκαν σε απεργία και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Γ' ΔΟΥ Πάτρας, διαμαρτυρόμενοι για τηφορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, τα χαράτσια και τις απειλές για δήμευση των περιουσιών τους. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και το υψηλό κόστος παραγωγής, πέταξαν μπροστά στην είσοδο της Εφορίας φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους: Στη διασταύρωση τηςΑχαγιάς, στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, καθώς και στη θέση Κουρλαμπά και στο Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική Οδό Πατρών - Τρίπολης.
Στα σύνορα Αρκαδίας - Λακωνίας, στη διασταύρωση για Καρυές, παραμένουν στις θέσεις τους αγρότες από Αρκαδία και Λακωνία.
Στη Μεσσηνία εξακολουθούν να είναι παραταγμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο στο Σουληνάρι.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (10/2) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Ψίχουλα» και «εμπαιγμό» χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σε δηλώσεις που έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.
Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ.Τζέλας, στην ουσία κανένααπό τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.
Κάλεσαν δε για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΚΛΙΜΑΤΟΣ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Σε μια προπαθεια διάσπασης του αγροτικού αγωνιστικού μετώπου , κατασυκοφάντησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και δημιουργίας "κλίματος" επιδόθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, καθώς θυμήθηκε ξαφνικά ότι υπάρχει απάτη με την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες μέσω εικονικών τιμολογίων και τάζει ότι όταν διαπιστωθεί το ύψος της απάτης θα μοιράσει στους υπόλοιπους αγρότες το ποσό!!!
Στην προπάθεια αυτή του Αθ. Τσαυτάρη απάντησε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: «Ο κ. Τσαυτάρης την στιγμή που οιαγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στους δρόμους, θυμήθηκε ξαφνικά ότι υπάρχει απάτη με την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες μέσω εικονικών τιμολογίων και τάζει ότι όταν διαπιστωθεί το ύψος της απάτης θα μοιράσει στους υπόλοιπους αγρότες το ποσό. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Υπουργού εντάσσονται σε μία προσπάθεια μεθοδευμένης κατασυκοφάντησης του συνόλου των αγροτών που αγωνίζονται και στην δημιουργία «κλίματος» εναντίον των κινητοποιήσεων. Όσον αφορά δε στις υποσχέσεις του Υπουργού για το ποσό που θα επιστρέψει στους αγρότες, να επισημάνουμε ότι αφενός η φερεγγυότητα τους αποδεικνύεται από τις προηγούμενες υποσχέσεις του που διαψεύσθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τον Υπουργό Οικονομικών, και αφετέρου ότιαπέχουν πολύ από την αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος των αγροτών που είναι η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ στο μισό».
«ΠΑΚΕΤΟ ΗΜΙΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το υποτιθέμενο «πακέτο παροχών» που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τηςΜνημονιακής συγκυβέρνησης και εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στην επιτακτική ανάγκη των αγροτών να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν.
Στο αίτημα για καταβολή αποζημίωσης των καταστροφών από το «πράσινο σκουλήκι» σε βαμβακοκαλλιέργειες, απαντούν με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που έτσι κι αλλιώς θα τους δινόταν και μάλιστα φέτος μειωμένη, λόγω της λαιμητόμου του προστίμου συνυπευθυνότητας.  Η αποζημίωση έπρεπε να καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, του οποίου τον δημόσιο χαρακτήρα κατήργησαν,ανεβάζοντας εξωφρενικά τα ασφάλιστρα χωρίς να καλύπτονται όλες οι ζημιές.
Όσον αφορά την ενεργοποίηση του Κανονισμού «de minimis» για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων με0,20€-0,30€ ανά ζώο, αντιστοιχούν σε 1 κιλό καλαμπόκι το χρόνο για την πλειοψηφία των αιγοπροβατοτρόφων και των βοοτρόφων στις πεδινές περιοχές, ενώ η  μερίδα του λέοντος θα δοθεί στις μεγάλες βιομηχανικές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, αφήνοντας τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στο έλεος της κρίσης που τους πλήττει εδώ και χρόνια.
Η πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών είναι υποχρέωση των μεταποιητικών βιομηχανιών που έχουν ήδη εμπορευτεί τα προϊόντα και κερδίζουν αφήνοντας απλήρωτους τους παραγωγούς επί μήνες. Το χάρισμα σε μια νύχτα της ΑΤΕ στην Πειραιώς ήταν προφανές ότι θα κορυφώσει τηνέλλειψη ρευστότητας και θα στραγγαλίσει την αγροτική οικονομία.
Επιμένουν στη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 5%, παρακρατώντας  χρήματα που έχουν προπληρώσει για ΦΠΑ μέσω συναλλαγών τους, κλέβοντας στην ουσία τα αγροτικά νοικοκυριά. Επιπλέον, επικαλούνται τις εικονικές επιστροφές ΦΠΑ και με «μπακαλίστικους» υπολογισμούς ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αγροτών πως δήθεν θα επωφεληθούν από την αναδιανομή των χρημάτων από τους μη δικαιούχους.
Η συνταξιοδότηση είναι ένα κρίσιμο θέμα και αφορά χιλιάδες αγρότες. Η πρόωρη σύνταξη όπως προτείνει ο Υπουργός εξυπηρετεί ελάχιστους και δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με όλους αυτούς πουαξίωναν σύνταξη στα 65 έτη το 2013.
Τα μέτρα για την εξασφάλιση της υποθηκευμένης αγροτικής γης είναι αν μη τι άλλο σκόπιμη παραπλάνηση. Οι αγρότες όπως και όλοι οι δανειολήπτες έχουν δικαίωμα με απλή αίτηση να ζητήσουν την απομείωση της υποθήκης τους στο 120%, οπότε για το 80% των αγροτών δεν γίνεται καμιά ιδιαίτερη εξυπηρέτηση. Όσον αφορά το 20%  των δανείων που διαχειρίζεται ο εκκαθαριστής θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απειληθούν οι υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών και όχι να αφεθεί στα χέρια του εκκαθαριστή
Το αγροτικό πετρέλαιο έπρεπε να είναι αφορολόγητο και η αυτονόητη κρατική υποχρέωση τηςεπιστροφής του ΕΦΚ  εντός του 2013, σαν μέτρο δήθεν ανακούφισης είναι άλλη μια παραπλάνηση.
Η καθιέρωση νυχτερινού ηλεκτρικού ρεύματος έτσι γενικόλογα και μόνο για θερινούς μήνες εξυπηρετεί μόνο μερίδα αγροτών και συγκεκριμένες καλλιέργειες και όχι το σύνολο της αγροτικής δραστηριότητας.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα εξαιρέθηκαν από προηγούμενα προγράμματα τουΤΕΜΠΜΕ για την κάλυψη με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και ότι η τύχη του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών αγνοείται, οπότε η γραφειοκρατική «τακτοποίηση»  για επενδυτικά σχέδια σχεδίων βελτίωσης, αποτελεί υποχρέωση του Υπουργείου και όχι κάποιο επιπλέον μέτρο.
Σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας οι αγρότες διεκδικούν λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης τους, που είναι το ψηλό κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και η ψαλίδα τιμών από το χωράφι και τον στάβλο μέχρι το πιάτο των καταναλωτών, η ασυδοσία των μεσαζόντων, των καρτέλ και των super  market, η τοκογλυφική πρακτική και η ασυδοσία των τραπεζών, το στράγγισμα της χρηματοδότησης των αγροτικών νοικοκυριών.  Σε αυτά τα αιτήματα, καμιά λύση δε δόθηκε, από το δήθεν «πακέτο παροχών» του Υπουργού ΑΑΤ και της Μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Το αγροτικό κίνημα που δυναμώνει και συμπαρατάσσεται με τους λαϊκούς αγώνες, θα δώσει την αποφασιστική απάντηση.
«ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ!» 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Με τις εξαγγελίες της η τρικομματική κυβέρνηση βαφτίζει τους φόρους παροχές. Συνεχίζεται ηπολιτική κοροϊδίας και αφαίμαξης των μικρών και μεσαίων αγροτών μέχρι το στραγγαλισμό τους, προκειμένου να κυριαρχήσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες!
Το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ένα δις. ευρώ για φόρους και χαράτσια που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής σε εξοντωτικά επίπεδα. Με τις εξαγγελίες  κοροϊδίας η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα αίτημα των αγροτών, ενώ τα 30 εκατομμύρια ευρώ που υπόσχεται να επιστρέψει στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα τα πάρει πολλαπλάσια με την πρόσθετη φορολόγηση των αγροτών και των χωραφιών. Μάλιστα, η συζήτηση για τη μείωση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά των πόρων του αγροτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, θα ολοκληρώσει το μαζικό βίαιο ξεκλήρισμα όσων μικρών και μεσαίων αγροτών έχουν απομείνει.
Οι εξαγγελίες αποτελούν εμπαιγμό με στόχο να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο της αγροτιάς, που παλεύει για την επιβίωσή της.  
Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση και αλληλεγγύη της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Ανάπτυξη της συμμαχίας της με τους εργαζόμενους της πόλης και τα λαϊκά στρώματα. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+