AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, February 14, 2013

ΠΑΤΡΑ: Κάλεσμα για συγκρότηση Δικτύου – Μετώπου Αλληλεγγύης & Αγωνιστικής Διεκδίκησης

1 comments

Παρά τα παραμύθια περί εξόδου, ανάσας και το ψεύτικο κλίμα αισιοδοξίας  που προσπάθησαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και παπαγαλάκια των ΜΜΕ να δημιουργήσουν μετά τη «πολυαναμενόμενη» λήψη της δόσης, στην πραγματικότητα τίποτα δεν άλλαξε. Καμιά ανάσα δεν πήρε ο λαός, καμιά λύση δεν δόθηκε, καμιά ανάπτυξη δεν ήρθε. Αντί γι’ αυτό, αμέσως μετά τις γιορτές ανακοινώθηκαν νέα μέτρα, νέα επίθεση στο όποιο εισόδημα και στα όποια δικαιώματα έχουν μείνει στο λαό. Και μαζί με όλα αυτά η χυδαία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που σε συνέχεια και συμπλήρωση των Μνημονίων πετάει στα χέρια των δανειστών το σύνολο και της δημόσιας περιουσίας του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος. Δηλαδή λιμάνια, νησιά, παραλίες, ποτάμια, γη, ορυκτό και φυσικό πλούτο. Με διαδικασία κατεπείγοντος πέρασαν τις οδηγίες που η Τρόικα εξωτερικού μαζί με το τρικομματικο έκτρωμα που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, την Τρόικα εσωτερικού έχουν συναποφασίσει. Αντί για το φώς στο τούνελ που υποσχέθηκαν στο λαό για το 2013, έρχεται κατά πάνω μας το τρένο της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της νέας φοροεπιδρομής, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Με  τους θεατρινισμούς που ζήσαμε με τις λίστες βγήκε πλέον...  στην επιφάνεια η αλήθεια που αυτά τα τρία χρόνια όλος ο κόσμος είχε αρχίσει να καταλαβαίνει. Δεν προσπαθούν να σώσουν τη χώρα, δεν προσπαθούν να μειώσουν το χρέος, δεν προσπαθούν να «αναστήσουν» την οικονομία, δεν δουλεύουν για να διορθώσουν τα προβλήματα του κράτους, δεν υπερασπίζονται την πατρίδα και το «εθνικό συμφέρον». Προσπαθούν να σώσουν το σύστημα τους, το κατεστημένο, τα συμφέροντα μιας χούφτας «εκλεκτών» που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, πλουτίζουν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού μιας ολόκληρης χώρας. Προσπαθούν να σώσουν την ευρωζώνη όχι για να μην διαλυθεί η οικονομία κι έχουμε έλλειψη αγαθών, αυτό συμβαίνει ήδη, αλλά επειδή με το ευρώ είναι δεμένα τα συμφέροντα που υπηρετούν, τα συμφέροντα τους.

Όλα αυτά όμως ο λαός πλέον τα καταλαβαίνει, όλο και καλύτερα, όλο και πιο καθαρά. Και με την εφαρμογή των μέτρων μπροστά τους φοβούνται ότι η αντίδραση και η αντίσταση θα είναι ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ενιαία. Φοβούνται ότι για μια ακόμη φορά ο λαός θα δώσει βροντερό παρόν. Γι’ αυτό έχουν βαλθεί να αποπροσανατολίσουν, να τρομοκρατήσουν και να στρέψουν τον κόσμο σε άλλα ερωτήματα. Γι’ αυτό έχουν επιστρατεύσει ότι πιο σάπιο έχει η κοινωνία, ψευτοδημοσιογράφους, πληρωμένους «ειδικούς» και σχολιαστές, παρακρατικούς μηχανισμούς, ναζιστικές συμμορίες που παριστάνουν τα κόμματα, ακροδεξιούς ρήτορες.

Μας λένε ότι είναι ανομία η αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι ανομία ο αγώνας των φτωχών ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών, για επιβίωση όταν ακόμα και αυτή την έχουν κάνει αδύνατη. Είναι, λένε, ανομία η κατάληψη κτιρίων που τα είχαν παρατήσει να ρημάξουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι ανομία η χυδαία φοροδιαφυγή της κλίκας που προστατεύουν. Δεν είναι ανομία ότι μια οικονομική και πολιτική ελίτ πλούτισε και έβγαλε στο εξωτερικό δισεκατομμύρια κλέβοντας δημόσιο χρήμα, μεροκάματα, εισφορές, φόρους, επιδοτήσεις, δάνεια. Δεν είναι ανομία ένα τσούρμο παράσιτα να εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παρήγαγε ένας ολόκληρος λαός χωρίς να ελέγχονται για τίποτα, χωρίς να επιστρέφουν τίποτα στην οικονομία παρακάμπτοντας νόμους και κανονισμούς. Δεν είναι ανομία η ατιμωρησία των ισχυρών που «πάτησαν επί πτωμάτων», μεταφορικά και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, για να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν τις περιουσίες, τα προνόμια και την εξουσία τους.

Καμώνονται ότι προστατεύουν τη δημοκρατία από την τρομοκρατία αυτοί που στο παρελθόν συμμετείχαν σε ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις. Αυτοί που έκαναν βομβιστικές επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους που υπερασπίζονταν τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί που στέλνουν τους ένστολους ή μη τραμπούκους να τσακίζουν τον κόσμο στο ξύλο. Αυτοί που συλλαμβάνουν αναίτια κόσμο και στήνουν κατηγορίες. Αυτοί που γεμίζουν δακρυγόνα κάθε πορεία και απαγορεύουν το δικαίωμα στην διαδήλωση, στην απεργία, στην ελευθερία διακίνησης των ιδεών έρχονται να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας.

Όταν κινητοποιείται ένας κλάδος προσπαθούν να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Να πιστέψουμε ότι είναι ταλαιπωρία η κινητοποίηση του διπλανού μας, ο αγώνας του εργαζόμενου κι όχι η εξαθλίωση, η ανέχεια, η ανεργία και το ξεπούλημα που φέρνει η πολιτική τους.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Πρέπει να προστατευτεί ο λαός από της συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής με δομές και δράσεις αλληλεγγύης. Να πιστέψει ξανά στην δυνατότητα να εξασφαλίζει συλλογικά την επιβίωση του και την αξιοπρέπεια του. Δεν θα απαλύνουμε όμως για να δεχτούμε ευκολότερα τη μιζέρια που μας επιβάλλουν. Ταυτόχρονα πρέπει με κινηματικό τρόπο να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Είναι ανήκουστο σήμερα για να διατηρήσουν κάποιοι τα αμύθητα κέρδη τους να υπάρχουν άνθρωποι άστεγοι, άνθρωποι χωρίς φαγητό, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όλοι οι συλλογικοί φορείς, οι συλλογικότητες και οι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι που υπερασπίζονται την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον αγώνα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να ορίζει ο ίδιος την τύχη του τόπου του πρέπει να ενεργοποιηθούν.

Σαν Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας, με όσες δυνάμεις αντλούμε από τη διάθεση των κατοίκων των γειτονιών αυτής της πόλης να παλέψουν συλλογικά και με αξιοπρέπεια, καλούμε να οικοδομηθεί ένα πλατύ κι ενιαίο Δίκτυο – Μέτωπο Αλληλεγγύης και Αγωνιστικής Διεκδίκησης. Καλούμε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 18:00, στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης σε συντονισμό για αυτό και καταθέτουμε 2 βασικά ζητήματα προς συζήτηση και συνδιαμόρφωση:

Αξιοπρεπής επιβίωση όλων των ανθρώπων, κανένας μόνος του απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που επιβάλλουν.  Με δράσεις αλληλεγγύης αλλά και με αγωνιστική διεκδίκηση να εξασφαλιστούν στέγαση, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.

Συλλογική ανυπακοή στην πληρωμή χαρατσιών, στήριξη και κινητοποίηση ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, να μη γίνει καμιά κατάσχεση για οφειλές συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες και της επιδρομές της μνημονιακής φορολογίας.

Σε αυτά τα δύο θέματα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες δράσεις. Προτείνουμε:
  • Κινητοποίηση στο δήμο – δημοτικό συμβούλιο για παραχώρηση χώρου στο κέντρο της πόλης για δράσεις αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τροφίμων-ρούχων-φαρμάκων).
  • Κανένα δημόσιο κτήριο να μην παραμένει εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο όταν υπάρχουν άστεγοι συνάνθρωποι μας. Να δοθεί άμεσα λύση. Να απαιτηθεί από το δήμο συγκεκριμένη απάντηση για το ποιά κτήρια από τα δεκάδες που ρημάζουν μπορούν να δοθούν για αυτή τη χρήση.
  • Μαζική κινητοποίηση – στήριξη σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής νερού/ρεύματος ή κατάσχεσης.
  • Δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, εφορίες, δήμους, περιφέρειες, κλπ για τη διεκδίκηση αυτών.


Αυτή η κυβέρνηση  και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Να πάρει μαζί της μνημόνια, τρόικες, νομοθετήματα και όλη τη συμμορία – ελίτ που υπηρετεί και κερδίζει από την κοινωνική καταστροφή. Ο λαός αποφασισμένος και οργανωμένος δημοκρατικά μπορεί να το πετύχει και να επιβάλλει την κυριαρχία του.

Όταν  η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση  γίνεται καθήκον!

Λαϊκές  Συνελεύσεις Πάτρας

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ:

ΔΟΕ 
ΕΛΜΕ 
ΣΜΤ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 
ΕΙΝΑ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ Π.Π.
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΤΕΠ Π.Π.
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Π.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Π.
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Π.Γ.Ν.Π.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΠΑΤΡΑΣ
ΣΤΑΚΡΑΕΛΙ
ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΜΕ ΑΧΑΙΑΣ
ΚΚΕ ΑΧΑΙΑΣ 
ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΑΜ 
ΕΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΠΑΜ ΑΧΑΙΑΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΚΕ μ-λ ΠΑΤΡΑΣ
OAKKE 
ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΧΑΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ
Πρωτοβάθμια σωματεία, λαϊκές επιτροπές & επιτροπές αγώνα κατοίκων και λαϊκές συνελεύσεις της περιοχής της Πάτρας

One Response so far.

  1. αφου σταλθηκε και στην ΟΑΚΚΕ, αισιοδοξω

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+