AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, February 20, 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

0 comments

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ !
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ … ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή Πανεργατική Απεργία (Τετάρτη 20/2), παραλύοντας κυριολεκτικά το σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και σε σημαντικό βαθμό και τον ιδιωτικό τομέα, με εντυπωσιακήσχετικά τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργιακή κινητοποίηση..
Στο μεταξύ εντυπωσιακά σε όγκο και παλμό υπήρξαν τα συλλαλητήρια και ιδιαίτερα οι πορείες σεΑθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών υπήρξε η μεγάλη επιτυχία τους σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ'όλα στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι στις περιοχές που πραγματοποιούνται αγροτικές κινητοποιήσεις , οι τελευταίες έσμιξαν ως ένα βαθμό με τις εργατικές συγκεντρώσεις σε ένα κοινό αγωνιστικό και ελπιδοφόρομέτωπο.
Να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλα μπλόκ στις συγκεντρώσεις και τις πορείες είχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τοΠΑΜΕ (με χωριστή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως ιδιαίτερα ογκώδη ήταν τα μπλόκ που συγκρότησαν σειρά από ταξικά συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικώνκαι σπουδαστικών συλλόγων.
Να τονιστεί , παράλληλα, ότι η συμμετοχή εργαζομένων στο χώρο της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και τηςΑΔΕΔΥ υπήρξε, σχεδόν, ανύπαρκτη, πράγμα που καταδεικνύει την κρίση των ηγετικών κορυφώναυτών των οργανώσεων και την απόσταση (χάος) που τις χωρίζει από τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της Τετάρτης (20/2) καθώς και των απεργιακών συγκεντρώσεων και πορειών, δεν προσφέρεται για καμμία επανάπαυση και πολύ περισσότερο για εξωραϊσμό των προβλημάτων και των αδυναμιών που παρουσιάζουν τόσο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς όσο και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Αντίθετα, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης (20/2) πρέπει να γίνει η αφορμή για μια ουσιαστική κριτική και αυτοκριτική συζήτηση, πρωτίστως στο χώρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής αριστεράς, με στόχο ένα ενωτικό ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα σε τέτοιο ύψος ,ποιότητα και δυναμισμό που θα καταστεί ικανό να προωθήσει μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
Επομένως, η απεργία της Τετάρτης (20/2) πρέπει να ειδωθεί μόνο ως αφετηρία αντιμετώπισης τωνανεπαρκειών του κινήματος και κλιμάκωσης των ενωτικών ταξικών αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι ίδιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι μαζί με την ανάπτυξη των αγώνων για επί μέρους ή και συνολικότερα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά αιτήματα, είναι απόλυτη ανάγκη η ενοποίηση και πολιτικοποίηση των ταξικών αγώνων στην κατεύθυνση μιαςπροοδευτικής ανατροπής και μιας νέας προοδευτικής πορείας της χώρας.
Για να καταστεί, όμως, δυνατή μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο, ικανή να συνεγείρει και να επιφέρει μεγάλες πολιτικές και κινηματικές ανακατατάξεις.
Γι'αυτό σήμερα γίνεται όσο ποτέ αναγκαία η πολιτική συμπαράταξη της Αριστεράς πάνω σε ένασύγχρονο ριζοσπαστικό και συνεκτικό εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου,ανασυγκρότησης και ανάταξης, το οποίο θα γίνεται στην πορεία όλο και πιο συγκεκριμένο, σαφέςκαι ουσιαστικό.
Οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες , χωρίς ενωτικό πλαίσιο και άμεσησαφή και πραγματικά εναλλακτική λύση και προοπτική , είναι πολύ δύσκολο να γιαγαντωθούν σε αυτή τη φάση και να φθάσουν σε επίπεδα που απαιτεί μια νικηφόρα έκβαση των συγκρούσεων που έχουν ανοίξει και τωνδιακυβευμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!
Με βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι δυνάμεις καταστολής το ειρηνικό απεργιακό ποτάμι, κατά την διάρκεια της πορείας προς το Σύνταγμα το μεσημέρι της Τετάρτης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, η παρουσία τηςαστυνομίας ήταν ιδιαίτερα εμφανής.
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της αστυνομικής παρουσίας ήταν ο αποκλεισμός σχεδόν της μισής πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες των ΜΑΤ, επί της Γεωργίου Α’ έξω από το ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια» καθώς και η «προληπτική» παρουσία της αστυνομίας γύρω από τον σταθμό της Βικτώριας. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε, εντελώς απροκάλυπτα στην προσαγωγή τεσσάρων μελών της νεολαίας «Κομμουνιστική Απελευθέρωση» και την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ μέχρι το πέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι, επί της Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Αμερικής, η αστυνομία, εντελώς αναίτια, επιτέθηκε στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αναγκάζοντας τη μεγάλη ειρηνική πορεία να κοπεί στα δύο και το μεγαλύτερο κομμάτι της να κατηφορίσει γρήγορα προς την Ομόνοια!!!
Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέκλεισε την οδό Σόλωνος και κυνήγησε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίοι κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν να σημειωθούνμικρής έντασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε την Τετάρτη (20/2) και η Θεσσαλονίκη. Μαζική υπήρξε η συμμετοχήεργαζομένων του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που διαοργανώθηκαν. Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, στις 10.00 έδωσαν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 10.30 μέλη της ένωσης δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, του ΣΥΡΙΖΑ καιαντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςπροκειμένου να κινηθούν στη συνέχεια κάνοντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκηςπραγματοποίησαν  τη δική τους συγκέντρωση και πορεία στην Αγίας Σοφίας.

ΠΑΤΡΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Πάτρας, μεχιλιάδες κόσμου να συμμετέχει σε αυτές, ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Στην πορεία πήραν μέρος και μαθητές των σχολείων της Πάτρας. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, εν όψει της γενικής απεργίας ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των γονιών τους, αναφέροντας χαρακτηριστικό ότι «Στις 20 Φλεβάρη το μάθημα θα γίνει στους δρόμους του αγώνα». Οι μαθητές δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο τους γονείς τους μέσα στο άγχος και τη μιζέρια και αυτό που τους περιμένει στο μέλλον είναι ένας μισθός 300 ευρώ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΤΣΙΠΡΑ-Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Από το Πεδίον του Άρεως και την πανεργατική συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑάσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει. 'Οσοι πίστευαν ότι ο κ. Σαμαράς τον Ιούνιο θαεπαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας και όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβριο, ότι με την καταβολή της δόσης θα επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα με απλήρωτους λογαριασμούς, κομμένους μισθούς και συντάξεις και χαμένες δουλειές», τόνισε, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο.
Σήμερα δημιουργείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, άνεργων, εργαζόμενων, μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ικανή να οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ανάκαμψη. Μια κοινωνική συμμαχία που διεκδικεί να σταματήσει τώρα η καταστροφή. Το λάθος να διορθωθεί τώρα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές όπως βολεύει την κα Μέρκελ. Τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.
Λύση απ΄ αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη."
Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (20/2) από το χώρο της συγκέντρωσης στηνΟμόνοια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, σημείωσε: "Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο."
Η Αλ. Παπαρήγα έκανε επίσης δήλωση και για την επίθεση που δέχτηκε συνδικαλιστής του ΠΑΜΕστην περιοχή της Λαυρεωτικής από μέλη της Χρυσής Αυγής: "Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος. Και με αυτή την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική, να προχωρήσει σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεσηβεβαίως που δεν είναι και η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους."
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει προηγούμενο ρεπορτάζ της για την μεγάλη Πανεργατική Απεργία της 20ης Φλεβάρη.
Η 24ωρη Γενική Απεργία, που προκηρύχθηκε έπειτα από πιέσεις των ταξικών συνδικάτων και των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων, θα πραγματοποιηθεί σε μια χρονική συγκυρία όπουεργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο, ο αυταρχισμός από την πλευρά της συγκυβέρνησης εντείνεται, οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις περιορισμού συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με πρώτο στόχο τις απεργίες και το χτύπημα των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, είναι στην κυβερνητική ατζέντα.
Η 24ωρη Γενική Απεργία μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να αποτελέσει μια συντονισμένη απάντηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο.
Οι συνεπείς ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν τόσο την πορεία όσο και το μέλλον των εργατικών-λαϊκών διεκδικήσεων.
Και το πιο κρίσιμο σημείο, όμως, είναι να υπογραφεί νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση που θα διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό, ώστε ο τελευταίος να μην καθοριστεί μονομερώς από τον υπουργό, όπως επιτάσσει το μνημόνιο.
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου παλλαϊκού ξεσηκωμούγια την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Την Τετάρτη, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν:
Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό. Σημειώνεται ότι ορισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζουν από την Τρίτη.
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι με απόφαση της ΟΤΟΕ
Οι εφοριακοί με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
Οι δάσκαλοι, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Οι καθηγητές με απόφαση της ΟΛΜΕ
Οι Πωλητές λαϊκών αγορών
Γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι μηχανικοί με απόφαση της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ
Οι οικοδόμοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Οι ναυτεργάτες με απόφαση της ΠΝΟ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με απόφαση της ΓΕΝΟΠ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ !
Με προφανή στόχο να παρεμποδιστούν οι εργαζόμενοι και να μην  συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, η αστυνομία, κατόπιν κυβερνητικής εντολής, έκλεισε τους σταθμούς του Μετρό, από το πρωί της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα, κλειστοί θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των διαδηλώσεων οι σταθμοί του Συντάγματος, του Πανεπιστημίου, της Ακρόπολης, του Μοναστηρακίουκαι του Ευαγγελισμού. 
ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συμπαρατασόμενοι με τα δίκαια αιτήματα της Γενικής Απεργίας, οι αγρότες θα δώσουν το δυναμικό «παρών» σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν "μπλόκα". Πιο συγκεκριμένα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Λάρισας θα ενωθούν με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους κατεβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στην πόλη , όπως θα κάνουν και οι αγρότες της Δράμας. Παράλληλα, ωριαίοι αποκλεισμοί των εθνικών οδών θα πραγματοποιούνται από τον Έβρο έως το Κιλκίς.
Στη Στερεά Ελλάδα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ σε δέκα σημείαΟι αγρότες της Αργολίδας θα συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Άργος. Οι αγρότες της Αρκαδίας παραμένουν σε Βούρβουρα και Νεστάνη, στην Αχαΐα τρακτέρ βρίσκονται επί της εθνικής οδού έξω από την Πάτρα. Στην Κόρινθο, οι αγρότες παραμένουν σε Νεμέα και Βέλο και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Τέλος, στην Κρήτη, οι αγρότες θα έχουν ακινητοποιημένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των βασικών οδικών αρτηριών μοιράζοντας τοπικά προϊόντα ενώ την ημέρα της πανεργατικής απεργίας θα πάρουν μέρος στο Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αυτόνομης παρέμβασης για την πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

20 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Το 2013 θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν ....
μια εικονική πραγματικότητα. Την ολική επαναφορά στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του '50 και του '60, την παρουσιάζουν ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη τηςφτώχιας και της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική.
Η πραγματικότητα όμως που αποτυπώνεται και στις στατιστικές είναι αμείλικτη!
 Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000
• Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000.
• Οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000.
• Οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000, ενώ
• Το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Η κυβέρνηση, κατ' εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.
Επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρεί τις υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στη κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών, αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος και γι' αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται.
Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να γίνει η αρχή ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή τους.
Το σύνθημα Ή Εμείς Ή Αυτοί πρέπει να γίνει ξανά η προμετωπίδα στον αγώνα μας.
Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων.
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία για όλους: Εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και αλλοδαπούς.
Στις 20 Φλεβάρη να στείλουμε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα: Οι αγώνες των εργαζομένων δεν επιτάσσονται και ο λαός μας δεν τρομοκρατείται.
Η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν.
Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Να βάλλουμε τέλος στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.
Την κρίση του συστήματος δεν θα πληρώσουμε εμείς, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, που τη δημιούργησαν και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θησαυρίζουν.
Ο αυταρχικός κατήφορος αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη!
ΤΩΡΑ μπορούμε να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε!
Στις 20 Φλεβάρη Απεργούμε και Διαδηλώνουμε
Η εμείς ή αυτοί

Ακολουθεί το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την γενική απεργία της Τετάρτης 20 Φλεβάρη.
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 20 Φλεβάρη. Το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.
Καλούμε τα σωματείατις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης. Να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος ανενημέρωτος, να μη μείνει άνεργος που δε θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας σ αυτόν, να μην υπάρξει εργασιακός χώρος και σχολή που δε φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση.
Στην ταξική ενότητα και στους λαϊκούς αγώνες, να σπάσει η κυβέρνηση των μονοπωλίων τα μούτρα της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ. Η κατάργηση στην ουσία των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιβολή μισθών πείνας, η εφαρμογή του μνημονίου 3, το φορολογικό, η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, λεηλατούν κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας.
Η λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ στα μέσα του Μάη, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο εξαθλίωσης των εργαζομένων, με την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών ενώ η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη για τα συμφέροντά τους με την αλλαγή του κανονισμού και του ρόλου της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, στην οποία δεν μπορούν μονομερώς πλέον να προσφεύγουν τα συνδικάτα.
Η δήλωση του γ.γ. του υπ. Οικονομικών Γ. Μέργου, ότι «είναι υψηλός» ο κατώτερος μισθός των 586 ευρώ μικτά ήταν δείγμα αυτών που προωθούν. Άλλωστε, με το Μνημόνιο 3 θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατώτατου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013 και το οποίο έχει βασική προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της κρίσης τη «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» που υπαγορεύει μισθούς Βουλγαρίας των 123 ευρώ και Ρουμανίας των 156 ευρώ!
Η καταστροφική πολιτική τους δεν μπορεί να περάσει χωρίς πρωτοφανή κυβερνητική – κρατική βία, τρομοκρατία και καταστολή, όπως αυτή που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα στους εργατικούς αγώνες στο ΜΕΤΡΟ, στις συγκοινωνίες στους ναυτεργάτες, στους αγρότεςσυκοφαντόντας τους ως «συντεχνία» όπως και όποιον παλεύει ενάντια στην πολιτική της για την επιβίωση, όποιον αντιστέκεται στην εξαθλίωσή του.
Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο ενά­ντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και της “επί­ταξης” και στην πολιτική της τρόικας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταστρέφει εμάς και τις ζωές μας. Τα συνδικάτα, το ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσομεν συντονισμένη απάντηση, με καρδιά τη μάχη των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που θα εκτινάξουν την ανεργία και θα διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Επίσης, τα σχέδια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, με τις αλλαγές στο νόμο για τα σωματεία που προωθεί η κυβέρνηση, την επαναφορά του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία (λοκ άουτ), δηλαδή κλείσιμο επιχείρησης σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, χρειάζονται μια πρώτη μαζική απάντηση στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.
Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό μέτωπο υπεράσπισης των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων. Το βάρος μιας τέτοιας αναμέτρησης, ο χαρακτήρας της επίθεσης και το βάθος που αποκτά, δεν μπορεί να το σηκώσει ο κάθε κλάδος μόνος του. Όμως χρειάζεται ο κάθε μεμονωμένος αγώνας να υπηρετεί ένα σχέδιο οργάνωσης της πάλης με προοπτική, με αποφασιστικούς αγώνες, πέρα από τα όρια των υποταγμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρειαζόμαστε συνδικάτα στα χέρια των εργαζόμενων, οργάνωση και συντονισμό από τα κάτω, αγώνες και απεργίες με διάρκεια, συλλογικά, μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά.
Όλοι στον αγώνα! Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με διαδηλώσεις και απεργίες. Για να ανατραπούν τα μνημόνια και όλη η επίθεση της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικα. Για να φύγει η κυβέρνηση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο χρέος σε ρήξη με την ΕΕ. Για να αποκτήσουμε εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρέπεια και αξιοβίωτη ζωή.
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+