AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, January 20, 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ «ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ», ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣTO MALL!

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ;
Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι ψυχροπολεμικές κραυγές του κατεστημένου σε βάρος της Αριστεράς, μετά την περίεργη υπόθεση των «σφαιρών από Καλάσνικοφ», που «στόχευαν» το γραφείο του Α. Σαμαρά(!) και ήρθε η έκρηξη, την Κυριακή (20/01) το πρωί, μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι, για να δώσει, μάλλον, συνέχεια στις «εμφυλιοπολεμικές» κραυγές, που προωθεί το τρικομματικό κυβερνητικό κατεστημένο.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι πολύ πιθανόν η έκρηξη στο Mall, με τους δύο «ελαφρά» τραυματίες, να γίνει νέα αφορμή για ένα νέο κύκλο φαιδρής «ενοχοποίησης» της Αριστεράς με τις ψευδώνυμες κατηγορίες πως είτε καλλιεργεί την βία είτε την καλύπτει ή και δεν την καταδικάζει!!!
Είναι και παραπάνω από προφανές ότι το πολιτικόσυγκυβερνητικό και οικονομικό κατεστημένοθεωρεί ότι η στρατηγική «ενοχοποίησης», με τις πιό ποικίλες μορφές, της Αριστεράς για ενέργειες τυφλής βίας που φτάνουν στα γκαζάκια, στις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική αντιπερισπασμού, μπροστά στην κοινωνική εξαθλίωση και αναχαίτισης της αριστερής επιρροής στα ταλαντευόμενα κοινωνικά στρώματα.
Με αυτήν την έννοια, ακόμα και αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους βίαιες δράσεις, θα έπρεπε για το κατεστημένο να "ανακαλυφθούν", να "κατασκευαστούν" και να "κλιμακωθούν" ως μια συνολική και επιθετική «στρατηγική της έντασης» και «τρομοκράτησης», για τη συγκράτηση, αν όχι την αποδυνάμωση, της Αριστεράς.
Έμπειροι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ανάλογες στρατηγικές ακολουθήθηκαν, συχνά με τη βοήθεια των κατάλληλων υπηρεσιών και βρώμικων κυκλωμάτων, σε πολλές ευρωπαϊκές και Λατινο- αμερικάνικες χώρες, που «απειλούντο» από την Αριστερά και ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και στη χώρα μας όταν αμφισβητείτο το σύστημα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, όμως , ότι η χρησιμοποίηση είτε ή αξιοποίηση σήμερα από τις δυνάμεις του κατεστημένου ανάλογων «στρατηγικών έντασης» μπορεί όχι μόνο να μην έχουν καμίααποτελεσματικότητα σε μια φάση που τα ίδια κέντρα εξαθλιώνουν το λαό και προαναγγέλλονται «νέα μέτρα», αλλά και να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τα πάντα θα κριθούν στο άμεσο μέλλον από την αφύπνιση εκ νέου του κοινωνικού πεδίου και από την ικανότητα της Αριστεράς να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μεγάλους ενωτικούς αγώνες, τους μόνους που μπορούν να ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους δρόμους και όχι οι "βόμβες" και οι ενέργειεςατομικής βίας, συχνά τυφλής και πάντα αδιέξοδης!
Πολιτικοί παρατηρητές δεν απέλειαν, στο πλαίσιο αυτής της "στρατηγικής έντασης", να εμφανισθούν ακόμα και αιματηρές, ίσως και θανατηφόρες αποκρουστικές δράσεις, κάτι άλλωστε που ζήσαμε με τη "βαρβαρότητα" στη Marfin, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρείς γυναίκες, μία εκ των οποίων έγκυος!!!
Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για την έκρηξη στο «Mall».

"Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Mall"
Έκρηξη σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του εμπορικού.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο στην είσοδο του εμπορικού από το υπόγειο πάρκινγκ απέναντι από ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και εξερράγη περίπου στις 10.50 το πρωί της Κυριακής. Ο άγνωστος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα, λίγο πριν τις 10.00, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και την ιστοσελίδα «Ζούγκλα» δίνονταςπεριθώριο 50 λεπτών, σημειώνοντας πως η βόμβα θα εκραγεί και θα υπάρξει και ανάληψη ευθύνης. Ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθούν το κτήριο και η περίμετρος από την πλευρά της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Mall «η εκκένωση επετεύχθη εντός έξι λεπτών από τη λήψη προειδοποίησης». «Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή. Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος.
Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και εκκενώνοντας το χώρο.Στο σημείο έφτασαν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν καθώς από την έκρηξη δεν ξέσπασε φωτιά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας προσπαθούν να βρουν στοιχεία στο σημείο και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Παράλληλα εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού,που βοηθούσαν την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ πραγματοποιούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη». Με εντολή της Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με ανακοίωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση. Παράλληλα σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε «τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια» ενώ την καταδίκασε «απόλυτα και απερίφραστα» και τόνισε ότι «αυτό ελπίζει να γίνει και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας»
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».
Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει τη καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+