AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, January 8, 2013

Γ. Τόλιος: Άρχουσα Τάξη και Λίστα Λαγκάρντ

0 comments

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*

Η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η αποκάλυψη της νέας εκδοχής της λίστας Λαγκάρντ, επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Από τη μια η απαίτηση του ελληνικού λαού να γνωρίζει την αλήθεια, ποιοι πραγματικά βρίσκονται στη λίστα και τι αυτό σημαίνει για την ελληνική κοινωνία και από την άλλη η προσπάθεια εκπροσώπων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεπικουρούμενοι από τους «βαρόνους» των media, να περιορίσουν το πρόβλημα σε μεμονωμένα άτομα, αποκρύπτοντας τις ευθύνες κορυφαίων εκπροσώπων της άρχουσας ελίτ ως «παραγωγούς» και «προαγωγούς» των σκανδάλων διαφθοράς και ως πρωτεργάτες αντιλαϊκών μέτρων.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΕΝΤΡΟ» ....ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ «ΔΑΣΟΣ»

Τι αποκάλυψε η λίστα Λαγκάρντ; Τη γνωστή αλήθεια, ότι κορυφαίοι εκπρόσωποι της εγχώριας ελίτ (πολιτικής και οικονομικής) φυγαδεύουν τον πλούτο που αποσπούν από το «ξεζούμισμα» του ελληνικού λαού στο εξωτερικό, επιβάλλοντας πολιτικές «Μνημονίου» για τη διασφάλιση των τραπεζιτών, εμφανίζοντας την μάλιστα ως ανώτερη μορφή «πατριωτισμού».! Ωστόσο οι «αναποδιές της ζωής» (αποκάλυψη της λίστας) επιβάλλουν τις αναγκαίες αναπροσαρμογές με την αναζήτηση κάποιου «κακού» για να καλυφθούν οι «πολλοί».! Δηλαδή μιλούν για το «δέντρο» προκειμένου να κρύψουν το «δάσος».! Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Άκη Τζοχατζόπουλο στα «εξοπλιστικά προγράμματα». Ασφαλώς κι έχει τεράστιες ευθύνες ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, πολιτικές και ποινικές. Όμως είναι μόνο αυτός; Δεν έχει ευθύνες ο «συνεταίρος» της κυβερνητικής «τρόϊκας» Ε.Βενιζέλος που γνώριζε για τη λίστα από το 2010 και την απέκρυψε; Και γιατί άραγε να έχουν σβηστεί τρία και όχι δέκα τρία ή εκατόν τρία ονόματα από τη λίστα; Δεν έχουν ευθύνες οι δύο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (Καπελέρης και Διώτης) που ενώ γνώριζαν για τη λίστα ολιγώρησαν στην αξιοποίηση της; Ο ισχυρισμός ότι ήταν προϊόν «υποκλοπής» είναι αστείος αφού άλλες χώρες (πχ. Ισπανία) την αξιοποίησαν για «μάζεμα» τουλάχιστον κάποιων φόρων. Δεν έχουν επίσης ευθύνες κοκυρφαία επιχειρηματικά ονόματα που φιγουράρουν στη «λίστα» και τα οποία έχουν φυγαδεύσει εκατοντάδες δις € σε ξένες τράπεζες, αποφεύγοντας να πληρώσουν φόρους, αν όχι και την απόκρυψη παράνομων εσόδων;

Ο «ΦΕΡΕΤΖΕΣ» ....ΤΩΝ «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ»

Όλοι η εκπρόσωποι της κυβερνητικής «τρόϊκας» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), υπερθεματίζουν για τη συγκρότηση «προανακριτικής επιτροπής» της Βουλής. Αυτήν την τακτική ελέγχων «μαϊμού» με στόχο τη συγκάλυψη την έχουμε ξαναδεί.! Δημιουργήθηκαν «εξεταστικές» και «προανακριτικές» επιτροπές για τα σκάνδαλα «Ζήμενς» και «Βατοπεδίου», γράφτηκαν «πορίσματα» εκατοντάδων σελίδων και τελικά «μηδέν εις το πηλίκον».! Δεν προέκυψαν ευθύνες.! Ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών» που ο Ε.Βενιζέλος καυχιέται ως δημιούργημα του, στην ουσία διευκολύνει με τις χρονικές δεσμεύσεις που προβλέπει, την απαλλαγή των υπουργών από πιθανές ποινικές ευθύνες. Δεν είναι τυχαίο που προβάλλονται και σενάρια πιθανής «παραγραφής», λόγω ανοίγματος και κλεισίματος της Βουλής εντός μιας ημέρας.! Είναι κι αυτό ένα στοιχείο υποβάθμισης της ως θεσμού «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», συνακόλουθο των αλλεπάλληλων «συνταγματικών πραξικοπημάτων» κατά την ψήφιση των «Μνημονίων» και των «δανειακών συμβάσεων» χωρίς τη τελική εισαγωγή τους για επικύρωση στη Βουλή, καθώς και από πλευράς άσκησης ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κατατέθηκαν στο Κοινοβούλιο τα ονόματα των ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας, οι βουλευτές είχαν μόνο δικαίωμα να δουν τη λίστα, χωρίς δικαίωμα να κρατήσουν σημειώσεις ή φωτοτυπίες. Ποιος κίνδυνος άραγε υπήρχε; Μήπως τάχα διαρρεύσουν τα ονόματα .....στους Τούρκους;

ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Η «ΜΠΑΛΑ» ....ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Η ΝΔ πρωτομάστορας της διαπλοκής, εμφανίζεται τελευταία με τη ρομφαία της «κάθαρσης», ξεχνώντας τον εσμό των σκανδάλων της. Έτσι ακούγεται τουλάχιστον ξεκάρφωτη η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η παλιά ατιμωρησία παίρνει τέλος».! Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιδιώκει τάχα την «πολιτική εξόντωση» του αρχηγού του, ενώ η ΔΗΜΑΡ σε ρόλο οιονεί «ψευδομάρτυρα» αντιλαϊκών επιλογών, διεκδικεί το «φωτοστέφανο» της κάθαρσης. Όλα αυτά δεν είναι σε θέση να κρύψουν την προφανή προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να στρέψει αλλού τα βλέμματα του ελληνικού λαού από τα οξυμένα προβλήματα εξ' αιτίας των πολιτικών του «Μνημονίου». Το 2013-14 προβλέπεται να είναι σκέτη «κόλαση» αν δεν υπάρξουν ανατροπές. Τα 11 δις € περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες, λαφυραγώγηση της δημόσιας περιουσίας, πλήρους αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, απουσία μέλλοντος στη νέα γενιά, συνεχή «λουκέτα» και φτωχοποίηση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, όλα αυτά μεταφράζονται από κυβερνητικούς εκπροσώπους ότι η Ελλάδα μπήκε πλέον στο δρόμο της «σωτηρίας» και έχει εξασφαλίσει την παραμονή στο ευρώ.!!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΕΛΙΤ, Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ευτυχώς ο ελληνικό λαός δεν αποδέχεται τα «τετελεσμένα» που θέλουν να του επιβάλλουν η εγχώρια και υπερεθνική τρόϊκα. Αντιστέκεται με βασικό άξονα το ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική «δήμευσης» του λαϊκού εισοδήματος και εξανδραποδισμού της νέας γενιάς. Αρνείται τις πολιτικές του Μνημονίου, τη φτωχοποίηση του λαού χάριν των πιστωτών και το «ρόλο Ιφιγένειας» χάριν της ευρωζώνης. Διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους και εφαρμογή πολιτικής προοδευτικής εξόδου από την κρίση. Στα φαινόμενα σήψης και παρακμής, απαντά με αγώνες για σπάσιμο της «διαπλοκής» και φορολογικής ασυλίας των «εχόντων και κατεχόντων» και την εφαρμογή γενικευμένου «πόθεν έσχες», για προστασία της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, για ριζική αλλαγή του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και του Συντάγματος, για καταλογισμό ευθυνών στους πρωτεργάτες της «διαφθοράς» (οικονομικής και πολιτικής ελίτ), για ουσιαστικό έλεγχο και λαϊκή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για εθνικοποίηση των τραπεζών, για παραγωγική ανασυγκρότηση, βιώσιμη ανάπτυξη, δικαιότερη ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου, για ελπιδοφόρο μέλλον στη νέα γενιά και συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η εναλλακτική λύση πιο μαχητικά, συντονισμένα, αποφασιστικά χρειάζεται να εκδηλωθεί το νέο χρόνο και να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη ανατροπή.!

* Ο Γιάννης Τόλιος είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+