AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, January 18, 2013

Πολιτική Ομάδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό!

0 comments

Να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό
Κάτω η συγκυβέρνηση, η τρόικα και η ναζιστική Χρυσή Αυγή
Μέσα σε 3 μόλις χρόνια από την αναγγελία του μνημονίου ,γίναμε μάρτυρες ενός άλλοτε συγκαλυμμένου και άλλοτε απροκάλυπτου φασισμού που σαν μοναδικό στόχο είχε να επωμιστεί ο λαός τα βάρη της κρίσης. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπηρετώντας τα σχέδια Ε.Ε-Ε.Κ.Τ-Δ.Ν.Τ επιστράτευσαν ότι μέσο είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να γίνει αποδεκτός ο εκβιασμός της δανειακής σύμβασης που έφερε τη κοινωνία στα όρια της επιβίωσης.

Ο απολογισμός του μονοδρόμου που επιδιώκουν να επιβάλλουν μετράει πίσω του χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, 1,5 εκατομμύριο απολύσεις, την ανεργία στους νέους να αγγίζει το 50%, λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ξεπούλημα της χώρας, τη διάλυση της υγείας , της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης. Υπό τη διαρκή απειλή της επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης, απαιτούσαν συμμόρφωση και θυσίες ,από έναν λαό που όλες τις αποφάσεις κλήθηκε να τις πάρει με το πιστόλι στο κρόταφο.
Επιβλήθηκε η ατζέντα του φόβου που σαν άμεσο αποτέλεσμα είχε την ολοένα και αυξανόμενη σκλήρυνση- τη παράκαμψη κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθεριών- την όξυνση της καταστολής. Πάνω σε αυτό ακριβώς το έδαφος στέριωσε  η Χ.Α, για να αναπτύξει στη συνέχεια τη νεοναζιστική επιχειρηματολογία της, επινοώντας εσωτερικούς εχθρούς και την ίδια στιγμή αποκρύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν.


Φάνηκε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη δύναμη για το πολιτικό σύστημα από τη στιγμή που είναι σε θέση να  μετατοπίζει τις ευθύνες  που αφορούν του ενόχους για την κρίση, στους πάγκους των μεταναστών, στον υπέρογκο αριθμό τους ,στη παραβατικότητά τους και τις ασθένειες που φέρουν. Το ακροδεξιό  παραλήρημα της Χ.Α για την απογραφή των βρεφών που δε φέρουν ελληνική υπηκοότητα, την ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά, βρίσκει την συναίνεση  του υπ. Εσωτερικών και του υπ. Ανάπτυξης τα οποία αποστέλλουν έγγραφα για τη συλλογή αυτών των στοιχείων ώστε καλύψουν το αίτημα των βουλευτών της.  Η από κοινού επίθεση Σαμαρά-Χ.Α στο  δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για παιδιά που γεννιούνται στη χώρα, ο “Ξένιος Δίας” και το ανθρωποκυνηγητό στα στενά ,  τα στρατόπεδα  “υποδοχής” όπως και η Frontex δείχνουν το βαθμό ταύτισής τους.

Ο θυμός και η οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην χρεοκοπία, χρησιμοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή για να πλασαριστεί σαν μια συστημική δύναμη με αντισυστημικό λόγο. Προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Ότι τρέφουν μία έχθρα προς το πολιτικό σύστημα ,τη δημοκρατία που αυτό πρεσβεύει, τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Σκίζουν τα ιμάτια τους να αποδείξουν ότι έχουν καθαρά χέρια. Είναι όμως τα ίδια καθαρά χέρια που στη βουλή υπέγραψαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ, την μη καταβολή των χρεών των ΠΑΕ, τη μη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ (ασχέτως αν εκ των υστέρων βγήκαν να δηλώσουν πως έγινε κάποιο λάθος),που υπεραμύνονται τις φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Όταν την ίδια στιγμή το μόνο που έχουν να προτείνουν για τις στρατιές των ανέργων είναι γραφεία ευρέσεως εργασίας για Έλληνες που θα αντικαταστήσουν τους  μετανάστες αμειβόμενοι με τα ίδια μεροκάματα πείνας.

Στο στόχαστρο των νεοναζιστών όμως δεν βρίσκονται μόνο οι μετανάστες. Σαν εσωτερικός εχθρός συγκαταλέγεται οποιοσδήποτε δεν είναι πρόθυμος να υπακούσει στις πολιτικές της φτώχειας-του ρατσισμού και της τρομοκρατίας. Εν δυνάμει στόχος είναι το λαϊκό και εργατικό κίνημα όπως πολλές φορές έχει αποτελέσει στο παρελθόν, πληρώνοντας  με φόρο αίματος τις πρακτικές του ακροδεξιού παρακράτους.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της  Ν.Δ παλεύουν να βγάλουν την εξίσωση της αριστεράς με τους  Ναζί λανσάροντας τη θεωρία των δύο άκρων. Οι ίδιοι, με την βοήθεια των ΜΜΕ, εξέθρεψαν το φασισμό, παρήγαγαν έργο για να τον εμπεδώσουν στην ελληνική κοινωνία και τώρα τον χρησιμοποιούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να καλύψουν τα πολιτικά τους εγκλήματα. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να είναι μέρος ενός μετώπου ενάντια στον φασισμό. Ούτε και οι μνημονιακοί Δήμαρχοι των επιχειρήσεων-σκούπα ενάντια σε μετανάστες, όπως ο κ. Καμίνης, που κατά τα’ άλλα συνυπογράφει το κάλεσμα για μια Αθήνα-Αντιφασιστική Πόλη…

Μάταια όμως γιατί ο λαός γνωρίζει ποιους έχει απέναντί του, παρά το μέγεθος της επίθεσης που έχει δεχθεί, παρά την οικονομική εξαθλίωση στην οποία θέλουν να τον καταδικάσουν έχει αποδείξει ότι αντιστέκεται σε οποιαδήποτε απόπειρα πάει να στερήσει την αξιοπρέπεια του. Εδώ βρίσκονται και τα μεγάλα καθήκοντα για την αριστερά σήμερα. Να κάνει βήματα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα επενδύει  στην οργάνωση της αντίστασης του λαού, για να μη μετατραπεί η χώρα σε σύγχρονη αποικία. Να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη πορεία απελευθερωμένη από τα δεσμά του μνημονίου -του χρέους και των διεθνών τοκογλύφων.

Έχουμε κάθε λόγο στις 19/1 να κατακλύσουμε  την Αθήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο να δώσει το χαρακτήρα μίας μεγάλης εστίας αντίστασης. Να είμαστε όλοι εκεί ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή μας μέσα και έξω από τη χώρα, κόντρα στα σχέδια της συγκυβέρνησης- της τρόικας και της ναζιστικής Χ.Α .Σε συμμετοχή καλούν  αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες ,σύλλογοι μεταναστών, επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, άνθρωποι από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.

•    Όλοι στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο, Ομόνοια 2.00 μ.μ
•    Συναυλία στο Σύνταγμα 4.00 μ.μ

Να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό. Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, για μια διέξοδο από την κρίση προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+