AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, January 16, 2013

Ψήφισαν την Κατάργηση Κάθε Ίχνους Εθνικής Κυριαρχίας!

0 comments

«ΔΩΡΑΚΙΑ» ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ
Με τη "fast trackδιαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε χθες (14/1) από τα κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση τοπολυνομοσχέδιο - έκτρωμα  για την επικύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν το 3ο Μνημόνιο.
Με το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα καταργείται κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας αφού ενσωματώνει πράξη που περιέχει όλες τιςτροποποιήσεις της δανειακής σύμβασης στο σκέλος της ανταλλαγής ομολόγων. Μεταξύ άλλων προβλέπει ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οιεξοφλητικές δόσεις των δανείων.
Παράλληλα, με τις επικυρωμένες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση μπορεί περικόπτει τα κονδύλια για τα επόμενα τρία χρόνια για νοσοκομείαοργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργεία και άλλους φορείς. Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου της προβλεπόμενης δαπάνης, τίθενται αυτόματα σε λειτουργία «διορθωτικά» μέτρα και στο σκέλος των εσόδων (αύξηση της φορολογίας) και στο σκέλος των δαπανών, ενώ επιβάλλονται κυρώσεις στον «παρανομούντα» Οργανισμό.

Ταυτόχρονα, τα όποια έσοδα (μερίσματα) που λαμβάνει το κράτος από εταιρείες που έχουν υπαχθεί στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), αποδίδονται στους πιστωτέςχωρίς καν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή τους! Επίσης, μπαίνει σε τροχιά διάσπασης ο ΟΣΕ, με την ίδρυση ανεξάρτητης εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού, η οποία απορροφά τον αντίστοιχο κλάδο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στα πλαίσια του Οργανισμού. Μεταβιβάζεται το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ στο Δημόσιο στο οποίο μεταβιβάζεται επίσης το σύνολο των μετοχών της ΓΑΙΑΟΣΕ.
ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την βάρβαρη φορολεηλασία, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιφύλασσε "δωράκια" μέχρι και την τελευταία στιγμή! Έπειτα απο παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτηλίας, αποσύρθηκε η διάταξη για την επιβολή φόρου πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, αλλά και τα πρόστιμα και τις ποινές που επιβάλλονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις στην περίπτωση που συλληφθούν να φοροδιαφεύγουν. Η εν λόγω διάταξη αποσύρθηκε με το πρόσχημα ότι με την επιβολή της έκτακτης εισφοράς θα υπάρξουν φαινόμενα διπλής φορολόγησης καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας προωθείειδικό τέλος πλου για όλα τα σκάφη. 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναλυτικότερα, ψήφισαν συνολικά 290 βουλευτές από του οποίους «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές,«όχι» 123 βουλευτές και "παρών" δήλωσε ένας βουλευτής.

Τα άρθρα 1, 2, 3, 4 , 6, 7, 8 , 9, 13, 14, 15, 16, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 36, 37, 38, 40, 53 (τα άρθρα δηλαδή για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία)  υπερψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 121 βουλευτές και "παρών" δήλωσαν τρεις βουλευτές.
Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) ψήφισαν 165 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 122,και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές. Στο άρθρο 35 (για τα εργασιακά), «ναι» ψήφισαν 151 βουλευτές, «όχι» 136 και "παρών" δήλωσαν τρεις.

 
ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ οιΑνεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53(κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, καθώς και όλα τα άρθρα για τα οποία πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία.
Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡ
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚυπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρωνΕξαίρεση αποτέλεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 που αφορά εργασιακά θέματα,.
Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, καταψηφίστηκε και από τη ΔΗΜΑΡ.

 
ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1.Ν.Νικολόπουλος ΟΧΙ σε όλα
2.Γ.Μιχελογιαννάκης ΟΧΙ σε όλα
3.Μ.Κασσής NAI σε όλα, ΟΧΙ στα άρθρα 31 και 35
4.Θ.Παραστατίδης Απών
5.Ν.Σταυρογιάννης ΟΧΙ σε όλα
6.Κ.Σκανδαλίδης  ΝΑΙ σε όλα
7.Α.Γκερέκου Απούσα
8.Μ.Μπόλαρης Παρών
9.Γ.Κουτσούκος ΝΑΙ σε όλα
10.Μ.Ανδρουλάκης Απών
11.Γ.Κασαπίδης Απών
12. Κ.Μαρκόπουλος ΌΧΙ σε όλα
13. Γ.Κουράκος ΌΧΙ σε όλα
14. Α.Λοβέρδος ΝΑΙ σε όλα
15. Ο.Βουδούρης ΟΧΙ επί της αρχής, "Παρών" στα άρθρα 
16. Π.Μουτσινάς ΟΧΙ επί της αρχής, "Παρών" στα άρθρα 

 
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ
Εκτός από τους παραπάνω ανεξάρτητους βουλευτές που απουσίαζαν, απουσίαζε και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Απόντες ήταν επίσης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο  Κώστας Τζαβάρας, η Ηρώ Διώτη, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Γιώργος Σταθάκης.
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013.
Πηγή: iskra.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+