AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, January 31, 2013

Νέα Γενική 24ωρη Απεργία στις 20 Φλεβάρη !

0 comments

Πηγή: iskra.gr
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Νέα 24ωρη γενική απεργία προκηρύχθηκε για τις20 Φεβρουαρίου, σε όλο τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και συγκέντρωση στοΠεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.
Κύρια αιτήματα της νέας απεργίας είναι:
Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΤΑ!
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ- ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Στη σημερινή κινητοποίηση κλαδικών ομοσπονδιών εργαζομένων και της ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές: Στρατούλη Δημήτρη, Ξανθό Αντρέα, Σταθά Γιάννη, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Μπόλαρη Μαρία, Μπάρκα Κώστα, Καραγιαννίδη Χρήστο, Αγαθοπούλου Ειρήνη και Αλεξόπουλο Απόστολο.
Ο Δημήτρης Στρατούλης , βουλευτής Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επικεφαλής της ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπ. Εργασίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης έκανε την εξής δήλωση:
«Είμαστε εδώ δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζοντας τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που κλιμακώνονται και ενώνονται σ' ένα τεράστιο κι ορμητικόκοινωνικό ποτάμι, που θα σαρώσει στο διάβα του τις κατασταλτικές κυβερνητικές πολιτικές, τα καταστροφικά μνημόνια και την τρικομματική κυβέρνηση που τα υπηρετεί».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!
Ταυτόχρονα, συνεχίζουν και αύριο την απεργία τους οι ναυτεργάτες, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με προοπτική κλιμάκωσης. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου, με στόχο να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων καθώς και έκτακτη ενίσχυση για την επίλυση των οξύτατων βιοποριστικών προβλημάτων τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ*
14:20: Εργαζόμενοι μπροστά στη Βουλή
14:15 Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 έως 10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έχει εξαγγελθεί και από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.
Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Ελευσίνας και στις 12.30 μετά το μεσημέρι επέστρεψε στον χώρο των ναυπηγείων.
14:10 Οι κλάδοι υγείας ανεβαίνουν προς Βουλή από Όθωνος.
14:08 Τα ΜΑΤ περιμένουν τους εργαζόμενους μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.
14:00 Μπλοκ του ΠΑΜΕ στη Σταδίου στο τέλος της πορείας.
13:50 Σωματεία εργαζομένων στη Σταδίου
13:46: Οι πορείες ανεβαίνουν τη Σταδίου
13:43: Αποκλεισμένοι από τα ΜΑΤ οι παράδρομοι στον κόμβο Νίκαιας της Λάρισας, ακόμα και για πεζούς. Συνέλευση των αγροτών σε λίγο (@doleros)
13:40: Οι "επιστρατευμένοι εργαζόμενοι" του Μετρό
13:30 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δ. Στρατούλης και Μ. Μπόλαρη παρευρίσκονται στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς
13:20 Η πορεία μέσω Σταδίου θα ενωθεί με τους κλάδους υγείας για Υπ.Οικονομικών
13:15 Εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.
13:00 Συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ, γύρω στις 11:30, κατέλαβαν συμβολικά για λίγα λεπτά, τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις επιτάξεις.Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα κάνουν πορεία στη Βουλή.
12:45 "Επιστρατευμένοι εργαζόμενοι" των Μέσων Μεταφοράς
12:45 Πορεία σε κεντρική οδό της Ελευσίνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας.
12:40 Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, κλειστή η Αθηνάς
Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί του οργανισμού.
Προαναγγέλλουν, επίσης, νέο κύκλο κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».
Στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρα, φτάνουν οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας»
Δημόσιο και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Στην απεργία και η ΠΝΟ
Ξεκινά απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάνοντας την αρχή από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης.
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα έχουν εξαγγείλει για τις 9 σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.Η πορεία θα κινηθεί κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας Αθηνών.Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία που παραμένουν απλήρωτοι από 10 έως 13 μήνες ζητούν να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την προσδοκία να υπάρξει βιώσιμη λύση που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των ναυπηγείων.
Απεργία στα ΜΜΜ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι σε Προστιακό, λεωφορεία και τρένα του ΟΣΕ.
Στη συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.
Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
*ΠΗΓΗ: left.gr
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα, Πέμπτη η χώρα, με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα στο Σύνταγμα.
Επίσης, εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.
Μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας θα πραγματοποιήσουν στις 9 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες. Η πορεία θα κινηθεί κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας-Αθηνών.
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.
Προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».
«Απόβαση» στην Αθήνα για το λουκέτο που μπαίνει σε νοσοκομείο της Ιεράπετρας ετοιμάζουν και οι γιατροί της περιοχής, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».
Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.
Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.
Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.
ΠΗΓΗ: in.gr
ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ημέρα απεργιών, στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων σήμερα Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, στο δημόσιο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ναυπηγεία και στα πλοία, αντιδρούν δυναμικά απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά και στην εφαρμογή του .... Μνημονίου 3.
Μέσα μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την ημέρα της απεργίας, είτε θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου είτε ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου».
Επίσης, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα λεωφορεία, ενώ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Πανυγειονομικής απεργίας που κήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Οι ομοσπονδίες του χώρου της υγείας καλούν στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης σε συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «να αναδείξει τα προβλήματα υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Η υποχρηματοδότηση, τα σφαγιαστικά οργανογράμματα, η διαθεσιμότητα του προσωπικού, οι απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και για νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και τμημάτων είναι μόνο μερικές από τις ανθυγιεινές πολιτικές που επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο για το 2013, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ενώ προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου έχουν κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίταξη των απεργών του Μετρό. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε αυτή την απόφαση για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ και σ΄όλα τα ΜΜΜ, αλλά και επειδή η ΓΣΕΕ τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ΄αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».
ΠΝΟ
Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προχωρά από την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά.
Η ΠΝΟ, αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.
Ναυπηγεία Ελευσίνας
Μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν εξαγγείλει για τις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.
Η πορεία έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας Αθηνών.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία παραμένουν απλήρωτοι από 10 έως 13 μήνες. Ζητούν να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την προσδοκία να υπάρξει βιώσιμη λύση που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των ναυπηγείων.
Πηγή: enet.gr
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης σχετικά με το θέμα.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ
«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Ενέργεια, στις Συγκοινωνίες, στη Ναυτιλία, στα Ναυπηγεία και στο Δημόσιο, κάνουν ένα νέο δυνατό αγωνιστικό βήμα, ξεσκεπάζοντας την επικοινωνιακή καταιγίδα της ανυπόληπτης και κοινωνικά απονομιμοποιημένης τρικομματικής Κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει την αλήθεια για τις πολιτικές της, που παράγουν κοινωνικά εγκλήματα, αυταρχισμό και καταστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι και με τις σημερινές μαζικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και επανεκινούν τον αγώνα για την ανατροπή τους.
Αποδομούν την απελπισμένη προσπάθεια των κυβερνητικών επικοινωνιακών επιτελείων να παρουσιάσουν μια ψευδεπίγραφη εικόνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και εφησυχασμού ότι δήθεν όλα πάνε καλά.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν ούτε αμίλητοι, ούτε ακούνητοι, όπως επιδιώκει η τρικομματική κυβέρνηση. Αντιπαλεύουν τις πολιτικές της επίταξης και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και επιμένουν να ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, που έχουν κατακτήσει με αιματηρούς αγώνες.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παρακολουθεί για μια ακόμα φορά το παιγνίδι από την κερκίδα, συνδικάτα και εργαζόμενοι δίνουν σήμερα καθαρό μήνυμα αγωνιστικής αντίστασης και διεύρυνσης του κοινωνικού ρεύματος, που θα ανατρέψει μια και καλή τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε., καθώς και την ΑΔΕΔΥ, μέσα στις σημερινές κρίσιμες και έκτακτες συνθήκες να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιπαράθεσης με τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο κορυφαίο συντονισμό των εργατικών αγώνων, ενταγμένες σε συνεκτικό σχέδιο με αντοχή και διάρκεια.»
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+