AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, December 5, 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

0 comments

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
Σε ένα όργιο τρομοκρατίαςαποπροσανατολισμούκαι εμπαιγμού έχει επιδοθεί η τρικομματική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο - καρμανιόλαμε τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Μετά την πρόταση για φορολόγηση των μισθωτών με εισόδημα άνω των 26 χιλ. ευρώ με συντελεστή 45% (!), η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, η κυβέρνηση υπαναχώρησε αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν παραιτήθηκε από την προώθηση του άγρια ταξικού φορονομοσχεδίου.
Σειρά πήρε, σήμερα (5/12), ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέφερε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» και ιδιαίτερα, κατά τις δηλώσεις του, οι περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, για τις οποίες επιφυλάσσει ποινές φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα
Βέβαια, ο Γ. Στουρνάρας δεν βάζει «στο στόχαστρο» τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για τους οποίους προβλέπονται σημαντικές φοροελαφρύνσεις σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο (μείωση φορολογίας κερδών κατά 7% των ανωνύμων εταιριών κα). Σιγή ιχθύος τηρεί ο κύριος Στουρνάρας για το συσσωρευμένο πλούτο της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, της οποίας οι καταθέσεις στην Ελβετία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσειςΕλβετού τραπεζίτη, φτάνουν τα 31,5 δισ. ευρώ (!) και για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι δεν έχουν φορολογηθεί, καθώς η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και άλλες παρόμοιες χώρες αποτελούν γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. 
Η κυβερνητική τρομοκρατία έχει στόχο τους μικροοφειλέτες. Χαρακτηριστικό της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας, είναι ηεκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλόμενων φόρων στο δεκάμηνο Ιαν. – Οκτ. ’12 κατά περίπου 11 δισ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 54,5 δισ. ευρώ
Είναι δεδομένο ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, παρά τις απόπειρες εξαπάτησης με «ισοδύναμα μέτρα» από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τα εξής:
  • Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου
  • Σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά
  • Κατάργηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους από τις ισχύουσες σήμερα ελαφρύνσεις (τόκοι στεγαστικών δανείωνενοίκιο α’ κατοικίας κλπ)
  • Καθιέρωση φορολογικής κλίμακας-καρμανιόλα
  • Ένταση της φοροληστείας ενάντια στους επαγγελματοβιοτέχνεςμικρούς εμπόρους καιαγρότες.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να ορθώσουν τείχος αντίστασης, προκειμένου να μην περάσει το νέο αντιλαϊκό φορονομοσχέδιο. Τους φόρους να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο!

Πηγή: iskra.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+