AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, October 27, 2012

ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

0 comments

Του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ της iskra.gr
Το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της Ελλάδας καθίσταται όλο και πιο σκοτεινό.
Η χώρα έχει περιέλθει σε οριακό σημείο με το πακέτο των 14 δισ. να την οδηγεί στην άβυσσο και την κυβερνητική κοινοπραξία σε σχεδόν βέβαιη κατάρρευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και των λίγων επόμενων μηνών, θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα στην κυβέρνηση, το θέλουν ή δεν το θέλουν οι κύκλοι του κατεστημένου.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Θα έχουμε, όμως, μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σε μια μικρή χώρα, χωρίς μεγάλο μέρος, ίσως το μεγαλύτερο, αυτών που τη ψηφίσαν να είναι αριστεροί, χωρίς αντίστοιχο των περιστάσεων εργατικόλαϊκό κίνημα και ακόμα χειρότερα χωρίς ευνοϊκό, το αντίθετο άκρως δυσμενή, ευρωπαϊκό καιδιεθνή συσχετισμό δυνάμεων.
Μα, τότε, θα αναρωτηθούν εύλογα πολλοί, τι νόημα έχει να διεκδικηθεί η κυβέρνηση;
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, ενώπιον αυτών των δυσμενών καταστάσεων, αναδιπλωθούν και δεν τολμήσουν, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να διεκδικήσουν και να αναλάβουν κυβερνητικέςευθύνες τότε είναι καταδικασμένοι στην περιθωριοποίηση και τον αφανισμό, ενώ ο τόπος θα εισέλθει σε ανυπολόγιστες περιπέτειες και εκτροπές.
Οι ιστορικές προκλήσεις έρχονται συνήθως χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχουν προκατασκευάσει τις συνθήκες για την εύκολη λύση των πολιτικών αινιγμάτων.
Τα προβλήματα, όμως, για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Αριστεράς δεν είναι μόνο αυτά, όσοπελώρια και αν είναι.
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το μέγα πρόβλημα, σίγουρα το μέγιστο, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως οι κυριότερες σήμερα δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όχι μόνο δεν προετοιμάζονται ιλιγγιωδώςγια να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής πρόκλησης και της συνακόλουθηςπρόκλησης για μια ανατρεπτική τομή στην πορεία της χώρας αλλά, μάλλον, συνεχίζουν να βρίσκονται, με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία, εκτός πραγματικότητας!!!
ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ
Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν, με το δικό τους τρόπο ο καθένας, σηκώσει τα χέρια ψηλά απέναντι στην κυβερνητική πρόκληση. Λίγο - πολύ δηλώνουν, επαναστατικότατα, ότι δεν τους αφορά. Έχουν, σχεδόν, προεξοφλήσει την πλήρη και άτακτη αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλλουσα κυβέρνηση και τον συστημικό εγκλωβισμό του, ξεμπερδεύοντας πολύ απλά με τα κακά μπλεξίματα.
Η δικαιολογία είναι προφανής. Δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για επαναστατικές αλλαγές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενσωματωμένος.
Ελπίζουν, ίσως, λαθεμένα και εκτός κάθε ιστορικής επαφής, ότι η κυβερνητική ήττα και ο ενδεχόμενος συντηρητικός διασυρμός του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ως επακόλουθο τη δική τους ανάπτυξηκαι την άνοδο των συνεπών επαναστατικών δυνάμεων.
Τα όνειρα από τις αυταπάτες, συχνά, ελάχιστα απέχουν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ
Η κυβερνητική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από τα πράγματα και δυστυχώς, ιστορική συντριβή όλης,χωρίς εξαιρέσειςτης Αριστεράς.
Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει, επαναπαυμένος και μακάρια εφησυχασμένος, να έχει μπει στον αυτόματο πιλότο της κυβερνητικής τροχιάς.
Η στάση αυτή προσομοιάζει με εκείνη του Τιτανικού, χωρίς, εν πολλοίς, να υπάρχει και η δικαιολογία του αγνώστου παγόβουνου.
Είναι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται σε μια μάλλον εύκολη αντιπολιτευτική ρητορική αντί να συνδυάζει μια σε βάθος αντιπολίτευση με μια εξίσου βαθιά προετοιμασία και έναν επεξεργασμένο σχεδιασμό.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Μια προετοιμασία ιδεολογικήπολιτικήκινηματικήεναλλακτική και προγραμματική, προκειμένου όχι μόνο να έλθει στην κυβέρνηση αλλά και να φέρει σε πέρας τη μεγάλη και αδυσώπητη σύγκρουση για μια προοδευτική εναλλακτική πορεία της χώρας.
Ένα σχεδιασμό τακτικήςστρατηγικής και οργάνωσης που θα φέρουν στοιχειωδώς το ΣΥΡΙΖΑ στο ύψος των απαιτήσεων για ένα σκληρό κυβερνητικό ρόλο και για μια εξίσου συγκρουσιακή αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία, που μπορεί να θέσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης και σε σύγκρουση με την ΕΕ, σείοντας συθέμελα όλο το σημερινό ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Το ερώτημα είναι: Που οφείλονται αυτά τα ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ;
Σε απειρίααφέλειαέλλειψη ιδεολογικού και πολιτικού βάθους; Ή, μήπως, σε μια εξαρχήςανομολόγητη προδιάθεση για αθέμιτο συμβιβασμό και ενσωμάτωση;
Ο ΚΩΔΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ότι και αν συμβαίνει από τα παραπάνω (ή κάτι άλλο) είναι άκρως επικίνδυνο.
Χτυπάμε δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου!
Είμαστε στο και πέντε!
Ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν υπάρχει!
Είτε τώρα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κάνουν τη μεγάλη τομή, θα επαναπροσανατολίσουνμε διαφορετικό τρόπο η κάθε μία την πορεία τους και θα ανοίξουν διαύλους συμπόρευσης είτε όλες μαζί θα γράψουν ένα νέο ιστορικό λάθος, ανάλογο, ίσως, με εκείνο που έγινε αμέσως μετά τηναπελευθέρωση.
Το δεύτερο λάθος, όμωςθα είναι ασυγχώρητο.
Και τρίτη ευκαιρία πιθανότατα δεν θα υπάρξει.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+