AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, September 27, 2012

OI ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

0 comments

Πηγή: iskra.gr
Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!
ΜΑΚΑΒΡΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ 7% ΚΑΙ 10%!
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Οι ενέσεις αισιοδοξίας που έγιναν στον ελληνικό λαό, μετά τις συναντήσεις Σαμαρά με Ολάντ και Μέρκελ γρήγορα πέφτουν στο κενό και τις ακολουθεί μια πολύ πιο ανώμαλη από τις παλιότερες προσγειώσεις.
Σε μια στιγμή όπου η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών αναμένει μια νέα "Lehman" στις αγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες και σε μια ώρα,επίσης, που η Ισπανία βουλιάζει και είναι έτοιμη να υποβάλλει αίτημα διάσωσης, οι ευρωπαϊκές και διεθνείς προβλέψεις για την πορεία της Ελλάδας γίνονται όλο και πιο μακάβριες, ενώ πυκνώνουν τα σκοτεινά παιχνίδια που παίζονται πάνω στην ελληνική καταστροφή.
Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και ιδιαίτερα οι διεθνείς οίκοι μιλάνε τώρα με τον πιο καθαρό καιαπροσχημάτιστο τρόπο για την παταγώδη αποτυχία και το αδιέξοδο των ελληνικών προγραμμάτων, ενώ ανακινούνται διάφορα αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα προγράμματαγια την δήθεν ελληνική διάσωση!

Χαρακτηριστικά όλοι οι διεθνείς οίκοι και τα τμήματα των χρηματιστικών ομίλων στις εκθέσεις τους ομοφωνούν για την κατάρρευση των (μνημονιακών) προγραμμάτων και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Ειδικότερα Fitch και Μoody's προβλέπουν καταστροφική ύφεση στη χώρα μας μεταξύ 7-7,5% για το2012 η οποία θα συνεχίσει να παραμένει βαθιά και το 2013, ενώ η City's φτάνει στο σημείο να μιλάει για ύφεση εφιάλτη το 2013, που θα φτάσει το 10,7%.
Την ίδια ώρα όλοι οι ως άνω διεθνείς οίκοι, μαζί με τους πιο επίσημους οργανισμούς στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κάνουν λόγο για περαιτέρω δραματική μείωση μισθών στη χώρα μας, νέα κτηνώδηαύξηση της ανεργίας και ω του θαύματος, μεγαλύτερη εκτόξευση του χρέους. Κι αυτά χωρίς να παραβλέπουμε τις εκτιμήσεις που επανέρχονται δριμύτερες (Βλ. Pimco και City's) για βέβαιη ανεξέλεγκτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη!
Πάνω στο "οικονομικό πτώμα" της χώρας μας ΕΕ και ΔΝΤ (και όχι μόνο)  αλληλοσπαράσσονται. Το μεν ΔΝΤ, ζητάει, ταυτόχρονα μια κάποια χαλάρωση του δημοσιονομικού προγράμματος αλλά καιμείωση του χρέους, με μιας μορφής "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχουν ΕΚΤ και κράτη μέλη, ενώ οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και πρώτα απ'όλα η Γερμανία, αντιτάσσει τη σκληρή μνημονιακή πειθάρχηση και δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να συζητήσει "κουρέματα", ούτε καν, προς το παρόν, χρονικές μετατοπίσεις της εξόφλησης του χρέους!
Μέσα σε αυτό το μαύρο φόντο έρχεται η εγχώρια τρόικα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να καταστήσει ακόμα πιο αλοσκότεινες τις ελληνικές προοπτικές.
Η εγχώρια τρόικα επιμένει σε ένα ολέθριο μνημονιακό πακέττο, ενώ την ίδια ώρα οι τρείς αρχηγοί τηςμακάβριας κοινοπραξίας αλληλοσπαράσσονται και συνεχώς αναβάλλουν από βδομάδα σεβδομάδα την τελική απόφαση, χωρίς, όμως, να κάνουν και την παραμικρή σκέψη για ακύρωση τηςμνημονιακής θηλειάς.
Η κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας θα ήταν για τη συγγραφή μιας μνημειώδους κωμωδίας, αν δεν ήταν τόσο τραγική και δεν επιδεινώνετο εξαιτίας της κουστωδίας των "τριών".
Κι αυτό πολύ περισσότερο όταν πυκνώνουν και γίνονται όλο και πιο δυνατές οι φωνές στιςκοινοβουλευτικές ομάδες του "τρίο θλίψη" που δηλώνουν από δυσφορία για τα επερχόμενα μέτραέως την ανοικτή καταψήφισή τους, ενώ βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έφτασε να κάνει λόγο για κρότο των καλάσνικοφ, αν τα μέτρα περάσουν!
Φυσικά η μεγάλη ανησυχία των κρατούντων είναι οι λαϊκοί αγώνες, οι οποίοι αν, με σταθμό την εργατική λαοθάλασσα της 26/9, κλιμακωθούν, τότε δεν θα σαρωθούν μόνο τρόικες και μνημονιακά πακέττα αλλά πιθανότατα και ένα ολόκληρο σύστημα.
Τούτες τις ώρες χρειάζεται όσο ποτέ η συμπαράταξη της Αριστεράς και η ανάληψη από μέρους της μιας μεγάλης ηγεμονικής εθνικής πρωτοβουλίας για διέξοδο από την κρίση και μια δύσκολη αλλάαναγεννητική προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία, που θα βασιστεί πάνω σε ένα κοινόριζοσπαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα ανόρθωσης με το οποίο η Ελλάδα αφετηριακά θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και θα καθορίσει μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης χωρίς τα όρια της ευρωζωνικής φυλακής!
ΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+