AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, September 18, 2012

«ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

0 comments
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

«Μπράβο στην Ελλάδα» αναφώνησε η ΕΕ διά του προέδρου της Κομισιόν.
Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού συνεχάρη την ...ελληνική «πρόοδο» και εξήρε το «δημοσιονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης» που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο Μπαρόζο πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της. Αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της (σ.σ: εννοεί τα μέτρα σφαγής του ελληνικού λαού) θα παραμείνει στο ευρώ».
*
Τα «συγχαρητήρια» της «ευρωπαϊκής οικογένειας» διά χειλέων Μπαρόζο ήρθαν σε μια στιγμή που:
  • Ακόμα και οι καρκινοπαθείς της χώρας εξωθούνται σε κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος και άλλες πόλεις της χώρας, αφού πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους! «Σε ισχύ η θανατική ποινή. Οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς», ανέγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει πριν λίγες μέρες στο Σύνταγμα.
  • Οχτώ μεγάλα νοσοκομεία Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Τζάνειο», «Αττικόν», «Αγία Ολγα», Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα νοσοκομεία της Καλαμάταςκαι της Ρόδου) έχουν αφεθεί χωρίς υγειονομικό υλικό και τα νοσοκομεία όλης της χώρας χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
  • Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης με τους δασκάλους και τους καθηγητές αφ' ενός να «μαθαίνουν» να ζουν με μισθούς πείνας και αφ' ετέρου να μαθαίνουν γράμματα σε παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.
  • Τα τελευταία στοιχεία ανακηρύσσουν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη με τους ανέργους να αυξάνονται κατά 1.000 άτομα την ημέρα.
  • Αυξάνονται για πολλοστή φορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης- και την ίδια ώρα ληστεύουν τα Ταμεία μειώνοντας κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών - οδηγώντας τις νέες γενιές και τους εναπομείναντες εργαζόμενους σε δουλειά«Νταχάου» μέχρι το θάνατο.
  • Προωθείται νέα μείωση σε μισθούς, νέες περικοπές στιςσυντάξεις και νέα αφαίρεση κοινωνικών επιδομάτων.
  • Καταγράφεται τέτοια έκταση και ένταση της πάσης φύσεωςφοροληστείας που παραπέμπει όχι στο 2013 αλλά στο ...1883και στους στίχους του Σουρή: «...φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα/ του σώματός μας κόβετε καμιά παχιά λωρίδα/και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα».
  • Τα επίσημα στοιχεία για το δημόσιο χρέος - για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι υποβάλλεται σε θυσία ο ελληνικός λαός - αντί να μειώνεται, αυξήθηκε από το α' στο β' τρίμηνο του 2012 κατά 23 δισ. ευρώ!
Κατόπιν αυτών, η ΕΕ δηλώνει ικανοποιημένη. Πράγμα για το οποίο καθόλου δεν αμφιβάλλουμε.
Αλλά πώς γίνεται
ένας «παράδεισος», όπως μας εμφανίζουν την ΕΕ, να ικανοποιείται, να χαίρεται και να αλληλοσυγχαίρεται για την «κόλαση» που έχει προκληθεί στην Ελλάδα;
Και πώς γίνεται, επίσης, οι θιασώτες ενός τέτοιου κάλπικου «παραδείσου», από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη μέχρι τους ρήτορες περί «διαπραγματεύσεων» για τη «βελτίωση» της ευρω-κόλασης,
να ποζάρουν σαν «αρχάγγελοι της σωτηρίας»;
«ΜΕΣΣΙΕΣ» ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ»!
«Αυτές τις ώρες διαλέγεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο»,
δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σε μια δακρύβρεχτη προσπάθεια εξασφάλισης της κατανόησης του λαού για τη... δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, όχι ο λαός, αλλά η κυβέρνηση!
Αλλά πού οφείλεται η «δυσκολία» της κυβέρνησης;
Μα στο γεγονός ότι έχει αποφασίσει να τσακίσει το λαό. Πράγμα φυσικά δύσκολο, για το οποίο, όμως, ο κύριος υπουργός ζητά τη... στήριξη του λαού. Και τη ζητά, ώστε να κατορθώσει τελικά η κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της και να οδηγήσει τον λαό (σ.σ.: με τη στήριξη του λαού) είτε στο «κακό» είτε στο «χειρότερο»!
*
Ιδού, λοιπόν, το νέο «δίλημμα» στο οποίο καλείται να υποταχθεί ο λαός. Οι νέες του «επιλογές», σύμφωνα με τους... «σωτήρες» του, κινούνται μεταξύ του... «κακού» και του «χειρότερου»!
Αυτή είναι η νέα «διλημματική» προπαγάνδα των κυβερνώντων.
Απολύτως συνεπής, δηλαδή, από άποψη πολιτικής ηθικής, με ό,τι ακριβώς θα περίμενε κανείς από αυτούς που δεν είναι ούτε «κακοί» ούτε «χειρότεροι».
Γιατί, πολύ απλά, είναι οι «χείριστοι»!
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του βρίσκονται στη Βοστόνη. Για το θέμα δημοσιεύτηκε σχετικό ρεπορτάζ σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ χωρίς το παραμικρό σχόλιο (ούτε για τον κ. Παπανδρέου - ούτε για το ρεπορτάζ):
*
«Το ζευγάρι, απελευθερωμένο από την ασφυκτική αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας, έχει την ευκαιρία να απολαύσει στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασηςμακριά από τις πορείες διαμαρτυρίας και τις εικόνες εξαθλίωσης του κέντρου της Αθήνας. Τα περιποιημένα πάρκα, τα μικρά ρεστοράν με κουζίνες από όλο τον κόσμο και οι όμορφες γειτονιές της περιοχής Κέμπριτζ της Βοστόνης είναιμερικές μόνο από τις επιλογές του Γιώργου και της Αντας Παπανδρέου.
Ο ποταμός Τσαρλς, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον λάτρη των σπορ πολιτικό να επιδίδεται στο αγαπημένο του άθλημα, το κανό, ενώ οι άνετοι δρόμοι κάνουν τις βόλτες με το ποδήλατο απολαυστικές. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός έχει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν γυμναστήριο με υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων».
*
Α, ναι: Ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν
«Κανό στον ποταμό Τσαρλς και βόλτες με το ποδήλατο»...
«ΕΝΤΙΜΟΣ... »
Ο εκδότης του «Βήματος» Στ. Ψυχάρης από την επιφυλλίδα του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας του απευθύνει ωδή στον «Εντιμο Καπιταλισμό».
Η ευγένεια και η ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Ψυχάρη να οδηγήσει τον καπιταλισμό από τον κατήφορο της απωλείας στην οδό της αρετής και τηςεντιμότητας (και ουχί να «παραμυθιάσει» τους αναγνώστες του) είναι προφανής.
Πράγμα που τους καπιταλιστές, αυτούς που
- κατά Μαρξ -
δεν υπάρχει ρίσκο και έγκλημα που δεν μπορούν να διαπράξουν όταν τους αποφέρει κέρδος 100, 200, 300%,
πολύ θα τους συγκινήσει...
*Δημοσιεύθηκε στο «Ριζοσπάστη» την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+