AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, September 25, 2012

Πολιτική ομάδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Μετά τις 27 Σεπτεμβρίου, τι;

0 comments

Μετά τις 27 Σεπτεμβρίου, τι;
26 Σεπτεμβρίου Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τα νέα μέτρα των 11,5 δις (στην πραγματικότητα πάνω από 15 δις), είναι η ανατροφοδότηση του φαύλου κύκλου μέτρα-δάνεια/δόσεις-νέα αποτυχία-μεγαλύτερη ύφεση-νέα μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος ταξικά προσδιορισμένος, που οικοδομεί πραγματικά μια αγνώριστη Ελλάδα. Μια Ελλάδα εργασιακή έρημο, κοινωνικά και παραγωγικά κατεστραμμένη, «Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη» όπως απαίτησε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων. Η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε παράδεισο για το κεφάλαιο και πρότυπο προς εξαγωγή για την διέξοδο από την κρίση προς όφελος του, με την συντριπτική ήττα των εργαζομένων. Μία νέα Ελλάδα, περιφέρεια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Γερμανίας, οδηγό για μια νέα Ευρώπη που θα συναγωνίζεται το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της Κίνας, της Ινδίας κοκ. Τα μέτρα δεν είναι ούτε για δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε για την αποπληρωμή του χρέους, αφού όλοι γνωρίζουν οτι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Τα μνημόνια δημιουργούν το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, το γκρέμισμα των κατακτήσεων του 20ου αιώνα.
Τα νέα μέτρα αφορούν τρεις κατευθύνσεις. Το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει, την παραπέρα αρπαγή των μικροκαταθέσεων και της μικρής ιδιοκτησίας (τα σπίτια μας κοινώς), την οριστική απορρύθμιση της εργασίας με απολύσεις, 6ήμερη εργασία, διάλυση των συμβάσεων, μείωση των μισθών.
Κανένα από τα παραπάνω δεν θα σωθεί, αν δεν αρνηθούμε συνολικά αυτήν την πορεία. Οι χαρτογιακάδες της Τρόικα δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων, δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης εντός Ε.Ε. και δανειακών συμβάσεων. Κανείς κλάδος, κανένα δικαίωμα δεν θα σωθεί. Ακόμη και αν εξαιρεθεί σε αυτό το πακέτο, θα έρθει το επόμενο πακέτο όπου το ξήλωμα θα είναι πιο σαρωτικό. Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις (οι ηγεσίες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) παίζουν ακόμα το συντεχνιακό μικροπολιτικό παιχνίδι τους. Εμποδίζουν την συνάντηση και τον συντονισμό των αγώνων, αναδεικνύουν το μερικό κάθε κλάδου, δεν ενώνουν τους εργαζόμενους. Για αυτό πρέπει να απομονωθούν και να καθαιρεθούν από όργανα και ηγεσίες. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που μέσα στους εργασιακούς χώρους αναπαράγουν το δηλητήριο ότι υπάρχει ανάγκη για κάποια μέτρα για να μείνουμε στο ευρώ, αλλά αυτά να είναι δίκαια, όχι οριζόντια, όχι από εμάς αλλά από τους άλλους, να μην έχει ο διπλανός μου κάτι παραπάνω από μένα αλλά να έχουμε όλοι την ίδια εξίσωση προς τα κάτω κοκ.
Η ευθύνη για τις δυνάμεις της αριστεράς είναι μεγάλη. Να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν την ενότητα των εργαζόμένων και του λαού πάνω σε μια γραμμή καθολικής άρνησης των μέτρων, γενικού ξεσηκωμού, ανατροπής της κυβέρνησης και εκδίωξης της Τρόικας. Η Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι η αφετηρία ενός νέου κύκλου πυροδότησης της παρουσίας του μαζικού κινήματος και γενικού ξεσηκωμού. Αυτό όμως δεν πρέπει να μείνει στα λόγια και σε μια απλή «παρέλαση» στην πορεία. Η αριστερά πρέπει να πρωτοστατήσει με κοινή δράση σε:
-     Κέντρα αγώνα και συντονισμού, που να ξεπερνάνε την παραλυσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
-     Στοχευμένες πρωτοβουλίες που να οξύνουν την αντιπαράθεση και να δίνουν θετική διέξοδο στην αγανάκτηση, όπως κεντρικές μαζικές καταλήψεις σε Υπουργεία, εφορίες αλλά και συγκεκριμένα μνημονιακά ΜΜΕ.

Οι δυνάμεις της αριστεράς εντός και εκτός βουλής, πρέπει να αξιοποιήσουν αυτήν την απεργία σε αυτήν την κατεύθυνση. Να καλέσουν μαζικά τον κόσμο να μετατρέψει την γενική απεργία σε μια κεντρική πολιτική μάχη. Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Για να φύγει η μνημονιακή κυβέρνηση και η Τρόικα. Να καλέσουν για μέτωπο και οργάνωση για μια αριστερή λαϊκή κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση. Οι πρόσφατες δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Τσίπρας), «ότι δεν ζητάμε εκλογές», είναι δηλώσεις καθησυχαστικές για την αστική τάξη και την Τρόικα, περιορίζουν την απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου σε μια απλή διαμαρτυρία. Ότι τα μέτρα αυτά δηλαδή θα περάσουν έτσι κι αλλιώς και απλά κάποια στιγμή αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει για να την διαδεχθεί η επόμενη…
Να μπει μέσα στους χώρους δουλειάς η απαίτηση, για μια άλλη πορεία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μια λαϊκή κυβέρνηση που θα απαντήσει στο πως θα δημιουργηθούν δουλειές, για να γλιτώσουμε από τον εφιάλτη της ανεργίας, όχι με όρους Κίνεζοποίησης, αλλά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για τους εργαζόμενους κόντρα στις απαιτήσεις του κεφάλαιου. Που θα απαντήσει πως θα φύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα προχωρήσουμε σε μια δύσκολη, αλλά ελπιδοφόρα πορεία διεξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων.
Ένα τέτοιο μέτωπο, μία τέτοια συμμαχία, ένα τέτοιο πρόγραμμα που να έρχεται σε συγκεκριμένες ρήξεις με τους δανειστές και με το ευρωπαϊκό πλαίσιο φτωχοποίησης και τα δεσμά της ευρωζώνης δεν υπάρχει.
Η εμπειρία των απεργιών των προηγούμενων δύο ετών δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο κάθε επί μέρους αγώνας, η κάθε μικρή κινητοποίηση πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων. Η 26η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει συνέχεια. Δεν μπορεί να είναι μια εθιμοτυπική διαμαρτυρία.

-       Όλοι στην απεργία-όλοι στους δρόμους
-       Συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους – ζύμωση και συζήτηση για το πως θα δοθεί διέξοδος στους αγώνες μας.
-       Καταλήψεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς δρόμων πριν την απεργία. Γενικός ξεσηκωμός!
-       Όχι σε απεργία-εκτόνωση. Συντονισμός-καταλήψεις-κέντρα αγώνα. Νέες συνελεύσεις μετά την απεργία, συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

πολιτική ομάδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+