AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, August 23, 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;

0 comments
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TΟΥ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΧΡ. ΚΟΡΑΗ
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "REAL NEWS")

 Μέτρα 11,7 δις ευρώ. Από που θα μπορούσαν να βρεθούν;

Εμείς, ως αριστερή κυβέρνηση, θα ακυρώναμε τα μνημόνια αντικαθιστώντας τα μ' ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Θα καταγγέλλαμε τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης και θα διαγράφαμε το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους. Θα αξιοποιούσαμε την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίησή τους, ώστε να λειτουργούν με αναπτυξιακά, κοινωνικά, παραγωγικά κριτήρια. Θα θεσπίζαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα επιβάρυνε τα μεγάλα εισοδήματα ελαφρύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους.
Στην περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν, η Γερμανία θα ασκήσει βέτο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Γερμανών συντηρητικών Φουκς...
Εμείς, ως αριστερή κυβέρνηση, εάν η τρόικα μας διέκοπτε την επόμενη δόση, θα σταματούσαμε να αποπληρώνουμε το δημόσιο χρέος και θα προωθούσαμε εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης της χώρας.

Η κυβέρνηση να μην πάρει τα 31,5 δις;

Να μην πάρει τα νέα βάρβαρα μέτρα, που θα ολοκληρώσουν την συντελούμενη οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή.
Κυβερνάει η τρόικα;
Ουσιαστικά όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις τελούν υπό την έγκριση της τρόικας. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται μνημονιακότερη της ίδιας της τρόικας.
Ανοίγει ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων. Να μην πουληθεί τίποτα;
Είμαστε αντίθετοι στην εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας, γιατί τις θεωρούμε αναντικατάστατα αναπτυξιακά εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας και της απασχόλησης. Θα αγωνιστούμε να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το οποίο δεν νομιμοποιούμε και δεν αναγνωρίζουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, με ύφεση 6,2%, για επιστροφή στους μισθούς και συντάξεις του 2009; Πως θα βρεθούν τα λεφτά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την ακύρωση των αποφάσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου, που μείωσαν τους κατώτερους μισθούς κατά 22% (για τους μέχρι 25 ετών 32%) και κατεδάφισαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατά συνέπεια τους μισθούς κατά 25 – 50%. Ως Αριστερή κυβέρνηση, θα αποκαθιστούσαμε σταδιακά, με βάση τους ρυθμούς ανόρθωσης της οικονομίας, τους μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα πριν τα μνημόνια. Θα ενισχύαμε έτσι την αγοραστική δύναμη εργαζομένων συνταξιούχων συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ύφεσης.


Τι αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αριστερή, μαχητική προβάλλοντας ταυτόχρονα εναλλακτικές προτάσεις. Θα στηρίξουμε τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και θα επιμείνουμε στη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Θεωρείτε πιθανό να μην ψηφιστούν τα μέτρα στη βουλή;

Ναι, γιατί η αγριότητα των μέτρων θα πυροδοτήσει μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις.

Όχι στα στρατόπεδα φιλοξενίας των λαθρομεταναστών;

Στρατόπεδα κατασκευάζουν ανελεύθερα καθεστώτα.

Τι λύση προτείνετε για την παράνομη μετανάστευση;

Διεκδίκηση από τη χώρα μας, σε συμμαχία με άλλες χώρες με το ίδιο πρόβλημα, αλλαγής του ευρωπαϊκού Συμφώνου μεταναστευτικής πολιτικής και της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που έχουν εγκλωβιστεί λόγω αυτών των συμφωνιών στη χώρα μας, για να πάνε στις χώρες προορισμού τους, μέτρα κοινωνικής οικονομικής στήριξης γκετοποιημένων περιοχών.

Τι να πει στην κ. Μέρκελ ο πρωθυπουργός στη συνάντηση τους;

Αυτά που θέλει να της πει ο λαός, ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στα μνημόνια της καταστροφής, αλλά δεν έχω τέτοιες αυταπάτες για τον κύριο Σαμαρά.

Πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Που το αποδίδετε;

Στο πολιτικό κλίμα, που διαχέεται από την κυβέρνηση, την ακροδεξιά και τα φιλικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης, στοχοποίησης των μεταναστών, ως αιτίας των δεινών της χώρας. Επίσης στην ανοχή της κυβέρνησης στις επιθέσεις ρατσιστικής βίας.

Χρυσή Αυγή...

Εγκληματική, ακροδεξιά, ναζιστική οργάνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την "τριανδρία της δραχμής" ότι οδηγεί τη χώρα στην χρεοκοπία..Τα νέα μέτρα οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και την κοινωνία σε μεγαλύτερη, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και απελπισία.

ΔΗΜΑΡ.

Με την συμμετοχή της στη μνημονιακή κυβέρνηση μεταλλάχτηκε σε συγκολλητική ουσία του χρεοκοπημένου τέως δικομματισμού.

ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να ανακάμψει, γιατί έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Πιθανόν να ενοποιηθεί με τη ΔΗΜΑΡ για σχηματισμό κεντρώου χώρου, για να αντικαταστήσει το ΣΥΡΙΖΑ στο διπολισμό μεταξύ αυτού και της ΝΔ.

Σαμαράς.

Θα μείνει στην ιστορία, γιατί μεταλλάχτηκε από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό πολιτικό και για την επιστολή του στην τρόικα, με την οποία ανέλαβε την «ιδιοκτησία» του μνημονιακού προγράμματος.

Ο Πάγκαλος υποστηρίζει στο e book "όλοι μαζί τα φάγαμε" ότι η αριστερά ποτέ δεν αντέδρασε στις προσλήψεις. Έχει συνευθύνη στην κρίση..
Προσπαθεί να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας, για να μην καταλογιστούν στους πραγματικά υπεύθυνους. Δηλαδή στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ίδιο ως επίλεκτο κυβερνητικό στέλεχος, που ανέχτηκαν, ενθάρρυναν, γενίκευσαν φαινόμενα διαφθοράς, πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων.

Eπίσης ισχυρίζεται ότι η εκλογική σας επιτυχία οφείλεται στην υπόσχεση σας για 100.000 προσλήψεις...

Συνειδητά διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Στο προεκλογικό πρόγραμμά μας δεν αναφέρεται τέτοια υπόσχεση.

Τί χρόνο "ζωής" δίνετε στην κυβέρνηση συνεργασίας;

Εφόσον συνεχίζει τα μνημόνια της καταστροφής, σύντομα θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση των λαϊκών αγώνων. Πολιτικό σχέδιο μας παραμένει η συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, που θα βασίζεται στη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, σε ένα προωθημένο κυβερνητικό πρόγραμμα και στη στήριξη του λαού.

Είναι φετίχ το ευρώ;

Προτεραιότητά μας, χωρίς να υποκύπτουμε στον κυρίαρχο εκβιασμό (μνημόνια ή δραχμή), είναι η προώθηση του αντιμνημονιακού, προοδευτικού προγράμματός μας, χωρίς το οποίο η καταστροφή του λαού και της χώρας είτε εντός είτε εκτός της ευρωζώνης είναι σίγουρη. Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί όμως να προκύψει είτε από ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης είτε από καταστάσεις που πιθανόν να δημιουργηθούν στη χώρα μας ανεξάρτητα από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση κάθε πολιτική δύναμη είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο καλλίτερος τρόπος να το κάνει είναι από τη σκοπιά ενός προοδευτικού προγράμματος αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και στήριξης των λαϊκών αναγκών.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+