AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, May 17, 2012

Εκκίνηση της πιο κρίσιμης προεκλογικής περιόδου!

0 comments
Φίλοι!

Αυτές οι εκλογές είναι - όπως όλοι συνομολογούν - οι πλέον κρίσιμες. Πραγματικά κρίσιμες. 

Τα δίπολα έχουν ήδη στηθεί από την πλευρά της εξουσίας: "με την Ευρώπη και το Ευρώ ή εκτός;". Η τρομοκρατία είναι σε φάση πλήρους ξεδιπλώματος: δεν θα έχετε φαί! δεν θα έχετε νερό! δεν θα έχετε ρεύμα! θα σας πάρουνε τα σπίτια! θα κάψουνε τις εκκλησίες! θα σας βιάζουν τις γυναίκες! πείτε όχι στον κομμουνιστικό κίνδυνο! υποταχτείτε! υποταχτείτε! πίσω τα πρόβατα πάλι στο μαντρί! 


Ε ΟΧΙ! Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς! Και σήμερα μπορούμε να πάμε αλλιώς! Αυτό φάνηκε ήδη και αποτυπώθηκε στους αγώνες της περιόδου, στο κίνημα των πλατειών και το Δεν Πληρώνω, στις εργατικές κινητοποιήσεις και λίαν προσφάτως και εντυπωσιακά στις... 
...εκλογές με την θεαματική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση όλου του συστήματος στο χώρο αυτό.

Η μάχη συνεχίζεται. Τώρα εν όψει των εκλογών στις 17 Ιούνη θα είναι πιο δύσκολη! Τα ερωτήματα πιο σκληρά και η τρομοκρατία πολύ εντονότερη. 

Σαν τη μάχη για τη Middle Earth στο Lord of the Rings οι αντιμαχόμενες πλευρές ανασυγκροτούνται από όλες τις πλευρές του ορίζοντα. Τα στρατεύματα συσσωρεύονται. Η ΝΔ καλεί ξανά Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη: για άλλη μια φορά ετοιμάζονται να δώσουν το καίριο πλήγμα στον λαό μας. Όπως όταν κάψανε τις πλαγιές του Γράμμου με τους Αμερικάνους φίλους τους και τις βόμβες Ναπάλμ. Όπως με το "Καραμανλής ή τανκς". Όπως, όπως τόσες πολλές και θλιβερές στιγμές! 

Μαζεύονται οι πλευρές του αγώνα; Ανασυγκροτείται ο λαός; Ναι! Ανασυγκροτείται. Το έκανε βουβά όταν οι άλλοι φωνάζαν και τρομοκρατούσαν στα δελτία των 8! Τα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν. Με διαφορετικές ταχύτητες, με διαφορετικούς χρωματισμούς στις θέσεις τους, με διαφορετικές ταχύτητες αλλά σταθερά οι δυνάμεις του λαού αντί να διαλυθούν από τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής βρήκαν τον τρόπο να αντισταθούν. Οι πλατείες φωνάξανα δυνατά ότι "Δεν Χρωστάμε - Δεν Πουλάμε - Δεν Πληρώνουμε!". 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτή η ενότητα του λαού που σφυρηλατείται στους αγώνες δεν συνδυάστηκε με ένα πραγματικά πλατύ Αριστερό Μέτωπο με πρόγραμμα για μια άμεση εναλλακτική και ριζοσπαστική διέξοδο, με στοχοθεσία για διαγραφή του χρέους - καταγγελία του μνημονίου, ανεξάρτητη οικονομική πολιτική και έξοδο από το Ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών και των κοινωφελών επιχειρήσεων, αναδιανομή του πλούτου και παραγωγική ανασυγκρότηση. Η πολιτική αριστερά δεν έκανε την τομή με τον  εαυτό της. Οι "άνθρωποι" έχουν ακόμα ξεχωριστά βασίλεια ενώ τα Orcs του διεθνούς κεφαλαίου είναι καλά μονιασμένα στην Mordor (οκ έχουν αντιθέσεις αλλά καταλαβαίνετε την παρομοίωση). 


Παρά το ότι τα "βασίλεια" (κόμματα και οργανώσεις) δεν καταφέραν να ανταποκριθούν στην αναγκη των "ανθρώπων" (του λαού), η ζωή βρήκε το δρόμο και ο λαός κατάφερε να διεμβολίσει καθοριστικά το πολιτικό σκηνικό. Όχι πλήρως αλλά ικανά μέχρι ώρας. Όχι με το πλέον σαφές πρόγραμμα αλλά με κρίσιμες οριοθετήσεις όπως το "καμιά θυσία για το Ευρώ". 

Εν όψει της μάχης στις 17 Ιούνη δίνεται μια μεγάλη, σπάνια και ίσως μη επαναλείψιμη ευκαιρία στο λαό και τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς να ανατρέψουν τη χούντα, την αντεργατική εξουσία. 

Και από αυτό το μικρό πόστο αυτού του site θα δώσουμε έναν αγώνα για να είναι η 17η Ιούνη νικηφόρα για το λαό. Θα συζητήσουμε τι θα ψηφίσουμε και γιατί, θα συζητήσουμε τι προτείνουμε για την επόμενη των εκλογών και πως, θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τα χιλιάδες ψέματα που θα μας πούνε. Venceremos!

Κ.Α.

ΥΓ: Η τρομοκρατία αγαπά το ψέμα. Όχι ότι ο Σόιμπλε είπε κάτι καλό αλλά το MEGA φρόντισε να το πει το αναγκαίο ψέμα για να το κάνεις τρεις φορές χειρότερο!

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+