AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, May 18, 2012

Η Μέρκελ τρομοκρατεί και προστάζει!

0 comments
Η "αυτού μεγαλειότης" καγκελάριος Α. Μέρκελ πρόσταξε τους δήθεν ιθαγενείς της Έλληνες (ή για την ακρίβεια όχι το λαό αλλά τους υπηρέτες της σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρα κλπ) να μην κάνουν κανονικές εκλογές αλλά να ψηφίσουν πρακτικά σαν δημοψήφισμα για το αν είναι "Μέσα ή Έξω από το Ευρώ".

Ο στόχος της κίνησης της Μέρκελ σαφής: Την στιγμή που η αντίσταση του λαού ξεκινά από την εναντίωση του μνημονίου και με βάση την δυναμική που αναπτύσσεται ξεδιπλώνεται και η πολιτική συζήτηση για το πρόγραμμα μιας λαικής εξουσίας και ειδικότερα το θέμα του Ευρώ, η κ. Μέρκελ προσπαθεί να βάλει απευθείας το πιο δύσκολο ερώτημα και μας βάζει να απαντήσουμε αστραπιαία για το ζήτημα του Ευρώ!

Ε, όχι! Δεν θα περάσει ο Γκεμπαιλισμός! Θα κάνουμε εκλογές και θα αποφασίσουμε για την γενική πορεία της χώρας μας. Εμείς είμαστε κατά του Ευρώ. Αυτό είναι η θέση μας. Αλλά είμαστε 100 φορές κατά σε αυτού του είδους τους εκβιασμούς που θέλουν να σταματήσουν τη δυναμική του λαικού κινήματος, να τον τρομοκρατήσουν και να τον εκβιάσουν.

Θα δείτε τι θα κάνουμε για το Ευρώ. Απόφαση μας θα είναι ότι και αν κάνουμε τελικά. Έτσι πρέπει να γίνει! Έτσι θα γίνει!

Παρακάτω παραθέτουμε και τη σχετική ανάρτηση της ISKRA.gr


ΑΘΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!
Οι σκέψεις Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή ή όχι στο ευρώ παράλληλα με τις εκλογές, δεν είναι μόνο μια ωμή και κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
 
Οι «σκέψεις» της Α. Μέρκελ μοιάζουν περισσότερο ως να ξεκινούν από μια αποικιοκρατική αυλή και να απευθύνονται σε ένα γερμανικό προτεκτοράτο.

 Η απόπειρα της Γερμανίδας καγκελαρίου να διαψεύσει εμμέσως αυτές τις θέσεις της, λέγοντας ότι δεν έκανε πρόταση για δημοψήφισμα, σε καμία περίπτωση δεν διασκεδάζει τις αλγεινές εντυπώσεις.
 Οι «σκέψεις» Μέρκελ εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα οποία κινούντο στην ίδια κατεύθυνση με την επέμβασή της.
Ο ελληνικός λαός θα δώσει την Κυριακή 17 Ιούνη αποστομωτική απάντηση στη Μέρκελ και τα εγχώρια «παπαγαλάκια» της.
Ο ελληνικός λαός θα βάλει με την ψήφο και τους αγώνες του επί τέλους τη χώρα σε τροχιά ανεξαρτησίας και κυριαρχίας χωρίς τρόικα και μνημόνια!
ΟΙ ''ΣΚΕΨΕΙΣ'' ΤΗΣ κας Α. ΜΕΡΚΕΛ
«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως«είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Η «σκέψη» αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου σημαίνει, στην ουσία, ωμή επέμβαση στο εσωτερικό της χώρας.
«Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης»αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ.Τσιόδρα η κυρία Μέρκελ κατά την συνομιλία της με τον Πρόδρο επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.
Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
«Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Η τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια είχε γίνει γνωστή από το μεσημέρι, μέσω του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
Προσπαθώντας να μαζέψει τα αμάζευτα μετά τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τις... ''σκέψεις'' της Μέρκελ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -παράλληλα με τις εκλογές- για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς» αρκέστηκε να πει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα πάντα με το Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είχε εκφράσει την ελπίδα να συγκροτηθεί μια λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα: «Η καγκελάριος πράγματι μίλησε μαζί του. Δεν μπορώ να σας πω πολλά για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας. Επανέλαβε την θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως περιμένουμε τις νέες εκλογές και πως επιθυμούμε εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να δούμε μια νέα, λειτουργική κυβέρνηση».
Επισήμανε ακόμη ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συνομιλήσει και πως θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον. Παράλληλα, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».

Αμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς κάτι που φάνηκε από τις απαντήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Κ. ΜΕΡΚΕΛ
''Η κ. Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα-προτεκτοράτο και αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους'', σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρόταση της Γερμανίδας καγκελάριου περί διενέργειας δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές.
Ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε βέβαιος πως την απάντηση θα της την δώσει ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου.
''Ο ελληνικός λαός θα δώσει στην κ. Μέρκελ αρνητική απάντηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας, ανοίγοντας το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη'', τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΡΚΕΛ
Το ΚΚΕ «απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή"»Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ».
Καταλήγοντας, προσθέτει: «Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους».
Παρασκευή 18 Μαϊου 2012

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+