AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, April 21, 2012

Δ. Κανελλής: Κάλεσμα για Στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0 comments
Από το Βόλο με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Κάλεσμα για στήριξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Στις 6 Μάη

Μας έλεγαν, θα νικήσετε όταν υποταχτείτε
Υποταχτήκαμε... και βρήκαμε στάχτη...
Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας,
τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα
Γ. Σεφέρης

Εμείς όμως δεν πρέπει να υποταχτούμε, δεν πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την κατάσταση που θέλουν να μας επιβάλλουν! Ειδικά σε αυτές τις εκλογές που είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, τόσο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν εδώ και καιρό με διλήμματα του τύπου “Μνημόνιο ή καταστροφή”. Δεν είναι όμως καταστροφή οι νέοι να είναι ή μετανάστες ή άνεργοι, οι συνταξιούχοι να μην παίρνουν τη σύνταξη που οι ίδιοι την πλήρωναν τόσα χρόνια, οι εργαζόμενοι (όσοι ακόμα έχουν απομείνει) να παίρνουν 500ευρώ και να βιώνουν ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Καταστροφή ήταν το μνημόνιο!

Τώρα που το παραπάνω δίλημμα δεν πιάνει επιστρατεύουν ένα καινούριο: “ευρώ ή χάος;”. Χάος όμως δεν είναι να δανειζόμαστε συνεχώς (PSI, νέα δανειακή σύμβαση), τα χρήματα να πάνε στις τράπεζες και σε μίζες (Siemens), το χρέος να μεγαλώνει συνεχώς και το μέλλον μας καθώς και ολόκληρη η πατρίδα μας να υποθηκεύεται και να είναι προς πώληση; Άρα η απάντησή τους για ακόμα μια φορά οδηγεί στην καταστροφή!

Ξέρουμε καλά ότι εδώ που μας έφεραν οι κυβερνήσεις, οι ευρωπαίοι “εταίροι” μας και η τρόικα, κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Το ζήτημα όμως είναι αν κοπιάσουμε, ακόμα κι αν δεχτούμε απειλές και εκβιασμούς, σε λίγα χρόνια όντως να δίνεται μια διαφορετική προοπτική, τόσο σε εμάς όσο και στους άλλους λαούς της ευρώπης που προσπαθούν και σε αυτούς να τους υποτάξουν με πρόσχημα το ΧΡΕΟΣ. Να μπορέσουμε σε λίγα κοπιαστικά χρόνια, αντί να έχουμε ξεπουληθεί και να έχουμε φτάσει σε μισθούς μικρότερους από Βουλγαρίας, να έχουμε:

  • ανασυγκροτήσει την παραγωγή της χώρας μας, δηλαδή να παράγουμε (που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχουν και δουλειές για όλους) και όχι λόγω των ευρωπαϊκών συνθηκών να μας αναγκάζουν να εισάγουμε τα πάντα, να έχουν ξεκληρίσει την αγροτιά και τη βιοτεχνία.
  • Να έχουμε πραγματική δημοκρατία κι όχι να μας επιβάλλει η όποια τρόικα το τι θα κάνουμε. Να έχουμε δωρεάν υγεία και εκπαίδευση.
  • να ασκούμε αυτοτελή οικονομική πολιτική αλλά και να συνεργαζόμαστε με άλλους λαούς και όχι να μας επιβάλλουν οι Γερμανικές, Γαλλικές και Ολλανδικές κυβερνήσεις και η ΕΕ πως θα ζήσουμε.
  • Ξε-χρεώσει, όχι γιατί θα έχουν αγοράσει οι “ευρωπαίοι” τα πάντα αλλά γιατί θα έχουμε ορθώσει ανάστημα και θα έχουμε πει ότι το χρεός που μας ρίχνουν στην πλάτη δεν το χρωστάμε – το έχουμε τριπλοπληρώσει μέχρι τώρα – και γι' αυτό δεν πουλάμε τίποτα.
  • Τράπεζες που να λογοδοτούν στο κοινωνικό σύνολο και όχι να λειτουργούν σαν μαφιόζοι που ληστεύουν τους πάντες, ξεζουμίζουν κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, συνταξιούχο με τα δάνειά τους , ενώ κρατάνε τις χρηματοδοτήσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Ως εδώ με αυτή την πολιτική. Θα παλέψουμε να επικρατήσει μια λογική ριζοσπαστική αλλά και βαθιά ενωτική. Εκτός των άλλων παλεύουμε και για ένα ενιαίο Αριστερό Μέτωπο ρήξης και ανατροπής! Μακρία από λογικές απομονωτισμού και περιχαράκωσης. Η προσπάθεια αυτή πρέπει και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, στους αγώνες και τις πολιτικές μάχες που, τόσο με κομμάτια από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Γιατί οι εκλογές είναι ένα κομμάτι της απάντησης, το άλλο είναι ο καθημερινός αγώνας και η συνεχής επιβεβαίωση στην πράξη των όσων λέμε.

Στις εκλογές τις 6ης Μαή να πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του!. Δεν μπορεί να μπαίνουν οι δικοί τους οικονομικοί δείκτες, πάνω από τις δικές μας ανθρώπινες ζωές! Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία και να μην αφήσουμε τα τροχοφόρα να περάσουν από πάνω μας!

Ας κάνουμε λοιπόν στα σχέδιά τους “ανταρσύα” κι ας αποτελέσουμε ανορθογραφία στο μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Κανελλής Δημήτρης
αυτοαπασχολούμενος
συνεργαζόμενος με ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας

Επισκεφθείτε το προσωπικό Blog του Δ. Κανελλή πατώντας εδώ


Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+