AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, March 31, 2012

Ακύρωση Της Δανειακής Σύμβασης – Λογιστικός Έλεγχος – Παύση Πληρωμών Και Διαγραφή Του Δημόσιου Χρέους Τώρα

0 comments
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ακύρωση της δανειακής σύμβασης – Λογιστικός έλεγχος – παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους τώρα
Νέα δεδομένα διαμορφώνουν οι πληροφορίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για τις δραματικές επιπτώσεις του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Από κοινού υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια απεχθή συμφωνία, σε βάρος του ελληνικού λαού που πρέπει εδώ και τώρα να απορριφθεί από κοινωνικές οργανώσεις και μαζικές πρωτοβουλίες. Το PSI πρέπει να καταδικασθεί επειδή:
 • Συνοδεύεται από συντριβή των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων (μειώσεις μισθών – συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.)
 • Δεν μειώνει αλλά αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 69 δισ. Διαγράφουν μεν 105 δις. ευρώ αλλά θα επιβαρυνθούμε με 174 δισ. (109 από ευρωζώνη, 28 από ΔΝΤ και 37 υπόλοιπο από πρώτο δάνειο).
 • Επειδή αυξάνει το δημόσιο χρέος, και παρότι ευθύνεται για την 5η χρεοκοπία στην ιστορία του ελληνικού κράτους, καθιστά θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, μια νέα χρεοκοπία.
 • Το πέρασμα των ομολόγων στο δίκαιο Αγγλίας – Λουξεμβούργου και η παραίτηση από την ασυλία, που προβλέπεται στη σύμβαση ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και αποικιοποίηση της Ελλάδας.
 • Αλλάζει τον χαρακτήρα του δημόσιου χρέους, που από ιδιωτικό γίνεται δημόσιο μια και κατά τα δύο τρίτα θα κατέχεται από τα κράτη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και ΕΚΤ, προκαλώντας μεγαλύτερες δουλείες.
 • Προκαλεί ένα ανυπολόγιστο άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία. Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ.
 • Τέλος, κλείνει τον δρόμο του εσωτερικού δανεισμού, προς όφελος των τραπεζών από τη στιγμή που δεν αποζημιώνει ούτε στο ελάχιστο τους 11.000 ομολογιούχους – φυσικά πρόσωπα, που υπέστησαν σοβαρές απώλειες κι οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα.
 • Την ίδια ώρα το ομόλογο της Goldman Sachs, ύψους 5 δισ., δεν εντάχθηκε στην ανταλλαγή κι οι ελληνικές τράπεζες με ομόλογα αξίας περίπου 50 δις. ευρώ από το νέο δάνειο θα ωφεληθούν 50 δις. ευρώ!
Όλα τα παραπάνω γεγονότα (σε συνδυασμό επίσης με ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ακόμη κι εντός του 2012 μετέτρεπε υποχρεωτικούς λογαριασμούς ΝΠΔΔ σε ομολογιακές καταθέσεις για να διευρύνει έτσι την εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής) καθιστούν θέμα απόλυτης προτεραιότητας τοάνοιγμα των βιβλίων του δημόσιου χρέους. Πλέον γίνεται εμφανές ότι όχι μόνο η αύξηση του χρέους αλλά ακόμη και η πρόσφατη αναδιάρθρωση του ήταν προϊόν ποινικά κολάσιμων ενεργειών με πρωτεργάτες το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας. Η πολιτική ευθύνη φυσικά βαρύνει την κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις υπογραμμίζει:
 • Την περαιτέρω ανάγκη συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου από ανεξάρτητους επιστήμονες και αγωνιστές με σκοπό να αποκαλύψει τον επαχθή και παράνομο χαρακτήρα του χρέους.
 • Τη σημασία που έχει να ακυρωθεί με τους αγώνες μας η νέα δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το δεύτερο δάνειο και μετατρέπει την Ελλάδα σε κράτος – παρία των πιστωτών.
 • Την προτεραιότητα της λαϊκής δραστηριοποίησης και κοινωνικής πάλης ενάντια στο δημόσιο χρέος, κάτω από το αίτημα «δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε».
 • Τη σημασία που έχει η ανατροπή της πολιτικής της φτωχοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών κάτω από ανυποχώρητους και ανεξάρτητους κοινωνικούς αγώνες.
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

www.elegr.gr  

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+