AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, February 29, 2012

Ιδιωτικοποιείται το νοσοκομείο του "Ερυθρού Σταυρού"

0 comments

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΥΘΡΟΥ - ΝΤΥΝΑΝ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»!

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ!

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας, βαίνει προς απαράδεκτη εκμίσθωση ή πώληση το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Την ίδια ώρα, επίσης, με άλλη διάταξη του ίδιου εφαρμοστικού νομοσχεδίου, το υπό πώληση «Ερρίκος Ντυνάν» διασυνδέεται υπό ενιαία διοίκηση, που ορίζεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό του γνωστού κ. Μαρτίνη και υπό τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ. 
Με αυτό τον τρόπο, το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» περνάει απευθείας σε ιδιωτική διαχείριση και λειτουργία, με άγνωστη την τύχη των εργαζόμενων σε αυτό.

Σχολιαστές του χώρου της Υγείας τόνιζαν ότι ο «Ερυθρός Σταυρός» είναι το πρώτο νοσοκομείο του Ε ΣΥ, στο οποίο η διοίκηση δεν θα ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, θα είναι παράρτημα του πωληθέντος «Ερρίκος Ντυνάν» και θα διοικείται στην ουσία από ιδιωτικά συμφέροντα!!!

Οι ίδιοι σχολιαστές τόνιζαν ότι, με αυτή την πραξικοπηματική νομοθετική διαδικασία, η οποία συνιστά και αντισυνταγματική σκανδαλώδη μεθόδευση, αφ’ ενός, πωλείται «κοψοχρονιά» το «Ερρίκος Ντυνάν» και αφ’ ετέρου, ανοίγεται ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με «ξεκρέμαστους» τους εργαζόμενους!

Αυτή την ώρα η ενωμένη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα, σε ότι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γίνεται επείγουσα ανάγκη «ζωής και θανάτου» για όλο τον ελληνικό λαό.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του ιστορικού νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση νοσοκομείου του ΕΣΥ, μέσω του κατεπείγοντος!

Με μια αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική διάταξη περνάει την Τετάρτη 29/2/2012, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στον Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία, η εφαρμογή της πρώτης ιδιωτικοποίησης δημόσιου νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Με το προτεινόμενο άρθρο 33 του Σχεδίου Νόμου, επιχειρείται η συνένωση του δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός» με το Ιδιωτικού Δικαίου ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», κάτω από μία ενιαία διοίκηση, η οποία θα ορίζεται αποκλειστικά από το σωματείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Με τη σκανδαλώδη αυτή διάταξη, ανοίγει ο δρόμος του διοικητικού και επιχειρησιακού ελέγχου των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της συνένωσης, από τη μια πλευρά, το Δημόσιο αναλαμβάνει την ενίσχυση και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών νοσοκομείων (εν προκειμένω το τεράστιο χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων του «Ερρίκος Ντυνάν») και από την άλλη πλευρά, συντελείται η απώλεια δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επενδύσεων. Η συνένωση καταργεί άμεσα τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας, αίρει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ.


ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΥΘΡΟΥ - ΝΤΥΝΑΝ 

Μια πρώτη νίκη φαίνεται ότι θα πετύχουν οι εργαζόμενοι στο "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο" Νοσοκομείο (Ερυθρός), μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν στην αιφνιδιαστική τροπολογία Λοβέρδου στο πολυνομοσχέδιο της υγείας, που αφορούσε το Νοσοκομείο τους.

Με την τροπολογία δίνονταν η δυνατότητα ενοποίησης του Ερυθρού με ο Ερρίκος Ντυνάν, η μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ο διορισμός Διοίκησης και Διοικητή από το Σωματείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού..

Συγκεκριμένα σε ομιλία του σήμερα το πρωί, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αποσύρει το συγκεκριμένο τμήμα της τροπολογίας αφήνοντας όμως το τμήμα με το οποίο ήταν δυνατό να εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του Ερρίκος Ντυνάν.

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά κομμάτων της Αριστεράς αλλά και κυβερνητικών βουλευτών που θεωρούσαν σκάνδαλο την τροπολογία και επισήμαιναν ότι ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου του Ερυθρού.

Ταυτόχρονα μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις είχε προκαλέσει η είδηση αυτή στους εργαζόμενους του Ερυθρού, που με ανακοινώσεις τόσο της επιτροπής αγώνα όσο και των εργαζομένων που συμμετείχαν σε γενική συνέλευση καταγγέλθηκε η τακτική του υπουργείου υγείας, ο πραξικοπηματικός τρόπος εισαγωγής της τροπολογίας και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου.

Την προσπάθεια αυτή κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τόσο η Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ όσο και το τμήμα υγείας του Συνασπισμού.

Ήδη σήμερα Τετάρτη με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλος αριθμός υπογραφών από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου με τις οποίες ζητείτο η άμεση απόσυρση της τροπολογίας.

Τις επόμενες ώρες, μέλει να επιβεβαιωθεί κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων αν η δήλωση Λοβέρδου έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, ή απλώς είναι μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη τροπολογία.


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, 15:45, upd  29/2/2012  16:15

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+