AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, February 23, 2012

Ξεκίνησε το νέο πραξικόπημα των εφαρμοστικών νόμων λεηλασίας της χώρας

0 comments

Πηγή: iskra.gr

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ (ΠΑΛΙ!) Ν/Σ ΓΙΑ PSI ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΝΣ ΓΙΑ ΤΟ PSΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Μετά τo πραξικόπημα της συζήτησης σε 1,5 ημέρα (!) του νομοσχεδίου 700 σελίδων (!!), το οποίο εμπεριείχε το νέο μνημόνιο, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου "ξαναχτυπά"!

Έτσι χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε δύο νομοσχέδια τα οποία επισημοποιούν τόσο την επιλεκτική πτώχευση της χώρας όσο και ένα νέο κύμα λεηλασίας είς βάρος του ελληνικού λαού!

Και τα δύο αυτά απαράδεκτα νομοσχέδια θα συζητηθούν και  θα ψηφιστούν με διαδικασίες "εξπρές", ώστε και η Βουλή να μη συζητήσει επί της ουσίας πάνω σε αυτά, και ο λαός να ενημερωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά και οι βουλευτές του μαύρου μετώπου να υποστούν τη μικρότερη δυνατή κοινωνική κατακραυγή, που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρούσματα "απειθαρχίας"!

Με άλλα λόγια παρακολουθούμε νέα "επεισόδια" του συντελούμενου κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για το PSI, αυτό θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Πέμπτη (23/2), θεσμοθετώντας έτσι τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), το όριο ενεργοποίησης των οποίων τίθεται στο 66,6%. Αυτο σημαίνει πως, αν ομολογιούχοι που κατέχουν το 66,6% της αξίας των κρατικών ομολόγων συμφωνήσουν στους όρους του PSI (πού έτσι φαίνεται ότι θα γίνει), τότε το "κούρεμα" θα είναι υποχρεωτικό για όλους (και για τα φυσικά πρόσωπα).

Μετά την ενεργοποίηση των CACs οι οίκοι αξιολόγησης (Moody's - S&P - Fitch), θα θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση της Iskra, πως το PSI θα έχει όλα τα "κόστη" μιας πτώχευσης χωρίς κανένα από τα οφέλη, που θα είχε μια στάση πληρωμών που θα γινόταν με πρωτοβουλία της χώρας!

Από την άλλη το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε και ένα πολυνομοσχέδιο μνημονιακής λεηλασίας, το οποίο περιλαμβάνει "κουρέματα" σε συντάξεις (κύριες και επικουρικές), περικοπές στις συντάξεις του δημοσίου αλλά και συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος ανατρέπει πλήρως όλο τον προϋπολογισμό του 2012 (βλέπε ρεπορτάζ της Iskra πατώντας εδώ)!!!

Παράλληλα, το εν λόγω νομοσχέδιο θα περιέχει και διατάξεις για τη φορολογική διοίκηση, τροπολογίες για τα ερευνητικά ιδρύματα κλπ.

Χαρακτηριστικά τα ερευνητικά κέντρα της χώρας θα μειωθούν, σχεδόν κατά το ήμισυ, σε 31 από 56 (ενώ η Ακαδημία Αθηνών θα «μείνει» με 2 ερευνητικά κέντρα από 14 που είχε ως σήμερα)!!!

Το νομοσχέδιο αυτό,  κατατέθηκε στη Βουλή χτες τα μεσάνυχτα (!) και θα ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη με το χαρακτήρα του επείγοντος.

Αλλο ένα νομοσχέδιο, του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, θα ψηφιστεί έως την άλλη Τετάρτη.

Κούρεμα ξανά σε συνταξιούχους...

Τί προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις (νέες) περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα ισχύσουν αναδρομικά από 01.01.2012, σε οκτώ ισόποσες δόσεις, από το Μάιο προβλέπει τα ακόλουθα:

Κύριες συντάξεις:

Τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνουν 1.300 ευρώ και καταβάλλονται από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τους λοιπούς φορείς κύριας Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται κατά 12% από 1.1.2012. Η μείωση αυτή καταλαμβάνει και το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος. Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ποσό της καταβλητέας την 1/1/2012 κύριας σύνταξης.

Το ποσό της κύριας σύνταξης μετά και την παραπάνω μείωση της παραγράφου αυτής δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ.

Όταν δικαιούχοι για τη σύνταξη λόγω θανάτου είναι περισσότεροι του ενός, το ποσό πέραν των 1.300,00 € του συνολικού ποσού σύνταξης μειώνεται κατά το ως άνω ποσοστό. Το εναπομείναν ποσό σύνταξης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Επικουρικές συντάξεις

Τα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ,  του ΤΑΥΤΕΚΩ, μειώνονται από 1.1.2012 ως εξής:

Οι συντάξεις έως 250 ευρώ, κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.

Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.

Τα ποσοστά των μειώσεων αυτών καταλαμβάνουν και το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ποσό της καταβλητέας την 1/1/2012 επικουρικής σύνταξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τη μείωση των παραγράφων 1 και 2, του άρθρου αυτού, εξαιρούνται οι συνταξιούχοι που προβλέπονται από τις διατάξεις του τέταρτου και πέμπτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 4024/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι προαναφερθείσες αναδρομικές μειώσεις παρακρατούνται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τη σύνταξη Μαΐου 2012.

Τα ποσά των μειώσεων των συντάξεων αποτελούν έσοδα του φορέα από τον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη.

Το καταβαλλόμενο ποσό του εξωϊδρυματικού επιδόματος των παρ.1 και 2 του άρθρου 42 του ν.1140/1981, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και το ανώτατο ποσό προσαύξησης της σύνταξης των συνταξιούχων ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω απολύτου αναπηρίας της παρ.3 του ιδίου ως άνω άρθρου υπολογίζονται με το ποσό που αντιστοιχεί στο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη της 31.12.2011.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+