AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, February 19, 2012

Νέο Νομοσχέδιο για σάρωση Μισθών και Συντάξεων! Το πραξικόπημα δεν έχει πάτο!

0 comments


Πηγή: naftemporiki.gr

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ!

Με ένα κείμενο νομοσχεδίου – μαμούθ, του οποίου η έκταση και η πολυθεματικότητα θα είναι πρωτοφανής για την ελληνική ιστορία, η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού θα επιχειρήσει πραξικοπηματικά να περάσει άρον – άρον με μια μονοκονδυλιά και αντισυνταγματικές πρακτικές, τόσο από άποψη ουσίας, όσο και από άποψη διαδικασιών, όλα σχεδόν τα μέτρα κατεδάφισης και λεηλασίας που εμπεριέχονται στο έκτρωμα του 2ου Μνημονίου!

Το τερατώδες νομοσχέδιο αυτό θα εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνέρχεται στις 14.00 στη Βουλή και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα - πιθανότατα και τη Δευτέρα - στη Βουλή και θα μπει για συζήτηση με διαδικασίες «επείγοντος» ή και «κατεπείγοντος», ενώ ορισμένοι μίλαγαν ακόμα και για κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου!

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση καταφεύγει ανοιχτά σε ένα ευθύ πραξικόπημα, ενώ υπογράμμιζαν ότι, πλέον, έχουν καταστεί «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής και η ίδια η αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία!

Τόνιζαν, επίσης, ότι ο Ευ. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς, υπό τη σκεπή του Λ. Παπαδήμου, πρωταγωνιστούν από κοινού σε μέτρα και διαδικασίες που είναι πολύ χειρότερα από τις αποτρόπαιες μεθόδους και πολιτικές που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΓΑΠ!

Προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Iskra παραθέτει ακολούθως ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 στη Βουλή, το υπουργικό Συμβούλιο για την επικύρωση όσων συμφωνήθηκαν με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, θα τεθεί επίσης και το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ηλιος» και την ανάπτυξη του Ελληνικού.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τα θέματα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.
2. Προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος και υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011. Εισηγητής o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος.
3. Σχέδιο νόμου: Σχέδιο Ανάπτυξης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού - Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ - προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ) - κριτήρια αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορεοστών (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ). Εισηγητής o Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά την επικύρωση των μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ και των επιμέρους ρυθμίσεων του εφαρμοστικού νόμου του νέου μνημονίου, ο εφαρμοστικός και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την ενσωμάτωση των περικοπών ύψους 3,2 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, αναμένεται να κατατεθούν σε ένα ενιαίο κείμενο στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, το κείμενο θα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του όλες τις περικοπές δαπανών που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και συγκεκριμένα:

1. Περιορισμό στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1.076 εκατομμύρια ευρώ το 2012, μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων. 
2. Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ.
3. Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. 
4. Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού, με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ.
5. Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης και της δαπάνης που σχετίζεται με τη διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό.
6. Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευομένους από διάφορα υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012, κατά τουλάχιστον 190 εκατομμύρια ευρώ.
7. Μείωση του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η περικοπή θα εφαρμοσθεί μέσω περικοπών στις επιδοτήσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις και εθνικώς χρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα. 
8. Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ (καθαρό ποσόν αφού λάβουμε υπόψη την επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης). 
9. Τα μέτρα ύψους 325 εκατ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν και κοστολογήθηκαν λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης. Με βάση όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα το ποσό αυτό θα επιμεριστεί σε:
* 100 εκατ. ευρώ νέες περικοπές από τις αμυντικές δαπάνες. Με αυτό το σύνολο των περικοπών στην άμυνα θα φτάσει μόνο για φέτος τα 400 εκατ. ευρώ. 
* 100 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά του χρόνου εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια για το μισό του χρόνου (έναρξη εφαρμογής από τον Ιούλιο αντί τον Σεπτέμβριο).
* 50 εκατ. ευρώ από περαιτέρω περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης, με αποτέλεσμα ο στόχος περικοπές στον κλάδο υγείας να φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ για το 2012. 
* 75 εκατ. ευρώ από την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων.


Εφαρμοστικός νόμος 
Το υπόλοιπο του κειμένου θα αφορά τα μέτρα με τα οποία θα υλοποιούνται οι επιταγές του μνημονίου και το υπουργείο Οικονομικών θα αποδέχεται και θα πρέπει να θεσμοθετήσει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία. Τα σπουδαιότερα από αυτά είναι: 
* Η ανάγκη ενός νέου εργασιακού νόμου που θα περιορίζει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατά 22% για τους υφιστάμενους και 32% για τους νέους εργαζόμενους. Θα περιλαμβάνει επίσης την άρση της μετενέργειας, κατάργηση της μονιμότητας για τις δημόσιες επιχειρήσεις, πάγωμα της «ωρίμανσης», κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
* Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η ενοποίηση των ταμείων της επικουρικής σύνταξης. Επίσης, θα περιλαμβάνει «λουκέτο» στα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και μείωση σε δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης «χαμηλής προτεραιότητας», καθώς επίσης και τη μεθοδολογία για το διάλογο που θα πρέπει να γίνει στο ΙΚΑ σε ό,τι αφορά την καταβολή των συντάξεων, με δεδομένη τη βούληση για μείωση κατά 3% του μη εργοδοτικού κόστους. 
* Αμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, απελευθέρωση 20 επαγγελμάτων και νέες παρεμβάσεις στους δικηγόρους μηχανικού ενεργειακούς επιθεωρητές.
* Θέσπιση πλαφόν 2,8 δισ. ευρώ στη δαπάνη για φάρμακα. Μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων κάτω από 15%, των περιθωρίων χονδρικής από 5,3% σε 5%, σταθερού περιθωρίου 30 ευρώ για όλα τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ και αύξηση εκπτώσεων για τα φαρμακεία με κύκλο εργασιών άνω των 35.000 ευρώ. Καθορισμό των ανώτατων τιμών των γενόσημων φαρμάκων, υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς και την αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων.
* Νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και νόμος για τη βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου εποπτείας. Στη νομοθεσία αυτή, θα ορίζεται σαφώς το πώς οι εμπορικές τράπεζες θα πάρουν τα χρήματα από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
* Aλλαγή καθεστώτος του τέλους επιτηδεύματος, την πλήρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου (4 αποφάσεις), μείωση του χρόνου μεταφοράς από τη ΔΕΗ των εσόδων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε 2 ημέρες, το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων.
* Τροποποίηση αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος για να διευκολυνθεί η έρευνα ύποπτων συναλλαγών που συνδέονται με φοροδιαφυγή, αλλά και παρεμβάσεις στο ελεγκτικό μηχανισμό. Προχωρά επίσης η αξιολόγηση των αναγκών των τραπεζών σε κεφάλαια και μελέτη για την ΑΤΕbank.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+