AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, July 5, 2016

Γ. Δελαστίκ: Οι "28" έγιναν "27". Απόλαυση!

0 comments
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Υπέροχα! Πρώτη φορά το αίσθημα ικανοποίησης άρχιζε από τον ...τίτλο (!) μιας τυπικής και επίσημης ανακοίνωσης: ''Άτυπη συνάντηση των 27''. Τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ έγιναν πλέον 27, όχι τυπικά ακόμη μετά τηνεπικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας λόγω της έκβασης του δημοψηφίσματος που έλαβε χώρα πριν από δέκα μέρες, στις 23 Ιουνίου.''Εμείς, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 27 κρατών – μελών, καθώς και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λυπούμαστε βαθιά για την έκβαση του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σεβόμαστε την επιθυμία που εξέφρασε η πλειοψηφία του βρετανικού λαού...''.

Έτσι άρχιζε η δήλωση των προέδρων και πρωθυπουργών των 27 κρατών που έχουν μείνει στην ΕΕ, μετά τη βρετανική αποχώρηση, προκαλώντας ένα υπέροχο αίσθημα υπεροχής σε αυτούς πουσπάζουν τις αλυσίδες της ΕΕ για πρώτη, ουσιαστικά, φορά στην ιστορία της. Άλλο πράγμα η αποχώρηση της Γροιλανδίας από τότε ΕΟΚ πριν από καμιά πενηνταριά χρόνια και εντελώς άλλο πράγμα φυσικά η αποχώρηση από το αντιδημοκρατικό έκτρωμα της ΕΕ της Μεγάλης Βρετανίας. ''Υπάρχει ανάγκη να οργανώσουμε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με τακτικό τρόπο. Το άρθρο 5 της Συνθήκης της ΕΕ (σ.σ εννοούν τη Λισαβόνα) παρέχει τη νομική βάση γι' αυτή τη διαδικασία'', ανέφερε ρητά η δήλωση των ''27'' και διευκρίνιζε για την έναρξη της διαδικασίας αυτής: ''Εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να γνωστοποιήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σ.σ εννοεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων) για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποσυρθεί από την ΕΕ. Αυτό θα έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε είδους πριν λάβει χώρα αυτή η γνωστοποίηση'' υπογράμμιζε η δήλωση των 27 κρατών της ΕΕ, πριν προχωρήσει στην αναγνώριση της εξαιρετικής σοβαρότητας της νέας κατάστασης που διαμορφώθηκε.

''Η έκβαση του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργεί μια νέα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε ενωμένοι και να εργαστούμε στο πλαίσιο της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να βρούμε λύσεις προς το συμφέρον των εθνών μας και των λαών μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να προκύψει από την παρούσα κατάσταση'' ανέφερε στο πέμπτο σημείο της η δήλωση των ''27''. ''Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν δυσφορία για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων σε ευρωπαϊκό ή εθνικό επίπεδο'' ομολογούσαν οι ηγέτες των ''27'' στη δήλωση τους. ''Γι' αυτό ζούμε σήμερα έναν πολιτικό διαλογισμό για να δώσουμε ώθηση σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις'' διακήρυξαναποφασισμένοι οι ''27'', αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά το γεγονός ότι ακριβώς με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι ηγέτες της ΕΕ διαφωνούν ριζικά οι λαοί της ηπείρου. Με την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος διαφωνούν οι πολίτες σε κάθε χώρα της ΕΕ. Αυτήν την κατεδάφιση θέλουν να αποτρέψουν.

Πέρα όμως από τα βαρύνοντα πολιτικά ζητήματα, εκπλήξεις σημειώθηκαν και σε επίπεδο προσώπων. Η αγγλική αποχώρηση από την ΕΕ, προχώρησε σε ένα αποφασιστικό βήμα:''Έφαγε'' εν ψυχρώ τον τέως δήμαρχο του Λονδίνουν Μπόρις Τζόνσον -τον δεξιό, υπογραμμίζουμε Τζόνσον, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας της αποχώρησης της Αγγλίας από την ΕΕ και ο οποίος θα ήταν φυσιολογική επιλογή ωςεπόμενος πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος! Τον έφαγε ο Ρούμπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης τόσο των Τάιμς του Λονδίνου όσο και της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Βρετανίας, τηςΣαν, ο οποίος μέσω της δεύτερης μεγαλύτερης εφημερίδας του και πρώτης σε κυκλοφορία στην Αγγλίας είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της αποχώρησης! Ο Τζόνσον δεν άρεσε ούτε στον Πόλ Ντέικρ, τον διευθυντή της Ντέιλι Μέιλ, ο οποίος είχε επίσης ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από τηνΕΕ. Ο Μέρντοχ φαίνεται ότι υποστηρίζει την υπουργό Εσωτερικών του Κάμερον, ονόματι Τερέζα Μέι, μια απερίγραπτη οπορτουνίστρια, η οποία δήθεν δήλωνε ευρωσκεπτικίστρια, αλλά τάχθηκε υπέρ της...παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ!!! Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει το γεγονός ότι η Μέι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μέσα από τους Τάιμς του Λονδίνου, τη σοβαρή δηλαδή εφημερίδα του Αυστραλού εκδότη Ρούπερτ Μέρντοχ. Την υποψηφιότητα του όμως ανακοίνωσε και ο σύμμαχος του Τζόνσον, ο υποστηρικτής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ταυτόχρονα υπουργός Δικαιοσύνης του Κάμερον, ο Μάικλ Γκόουβ. Στις 9 Σεπτεμβρίου θα μάθουμε το όνομα του νέου Βρετανού πρωθυπουργού. Όταν ψηφίσουν δηλαδή τα 150.000 μέλη τωνΣυντηρητικών.

Προς εκτέλεση, αλά από τα δεξιά (!) και από τα ''ευρωλαμόγια'' του Κόμματος των Εργατικών, οδηγείται και ο ηγέτης Τζέρεμι Κόρμπιν. Τέσσερις στους πέντε (!) βουλευτές των Εργατικών ψήφισαν μομφήεναντίον του – για την ακρίβεια 172 Εργατικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσης του και μόνο 40 τον υποστήριξαν.

*Δημοσιεύεται στο Πριν την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+