AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 12, 2016

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

0 comments
(Κυρ. 12/6/16 - 21:55)

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, με αφορμή και μόνο την ανάρτηση πανό στον αγώνα Ελβετία - Αλβανία, το οποίο κατάγγελνε την υποτιθέμενη ''δολοφονία 100.000 Τσάμηδων'' από την Ελλάδα, σημείωναν με βαθύτατη ανησυχία τιςαρνητικές εξελίξεις στον περίγυρο της χώρας μας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι όλοι οι βόρειοι γείτονες της Ελλάδας, δυστυχώς, με κάλυψη της ΕΕ και τηνσιωπή της Αθήνας, έχουν κλείσει θρασύτατα τα σύνορα τους για τη διέλευση προσφύγων από τη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι ιταμές προκλήσεις τους και οι προκλήσεις της εξ' Ανατολών Τουρκίας.

Το Αιγαίο έχει καταστεί κυριολεκτικά ''σουρωτήρι'', έλεγαν στην Iskra στρατιωτικές πηγές, με τηνΆγκυρα να αμφισβητεί ανοικτά κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας στο Aιγαίο, ενώ το παιχνίδι τουΕρντογάν με την Αγία Σοφιά προκαλεί αλγεινότατες εντυπώσεις.

Την ίδια ώρα, η προκλητικότητα των αντιδραστικών κύκλων της Αλβανίας, με την ενθάρρυνση τηςΆγκυρας, παίρνει ιδιαίτερα επαχθείς διαστάσεις.

Πολιτικοί κύκλοι που ασχολούνται συστηματικά με τις εξελίξεις στην περιοχή, δεν αποκλείουν οι προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας να οδηγήσουν συνειδητά ή από ''ατύχημα'' και σε θερμάεπεισόδια εκείνης ή της άλλης μορφής με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Δυστυχώς, οι Δυτικές συμμαχίες της χώρας από τη Γερμανική Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, ως τις ΗΠΑ,δεν φαίνονται διατεθειμένες να χαλιναγωγήσουν την επιθετικότητα γειτονικών δυνάμεων σε βάρος του τόπου, ενώ ορισμένοι ''σύμμαχοι'' μοιάζουν να ρίχνουν και ''λάδι στη φωτιά''.

Τα μνημόνια και η μνημονιακή κηδεμονία της χώρας αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ταεθνικά μας συμφέροντα, για την ασφάλεια και για την εδαφική ακεραιότητα του τόπου μας, τόνιζανπολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Τα μνημόνια και η μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας, εξωθώντας την ελληνική οικονομία στηνκατάρρευση, την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την εξωτερική πολιτική του τόπου στηνέσχατη υποτέλεια, αδυνατίζουν εξαιρετικά τη θέση της χώρας, αποθρασσύνουν τις πλέονεπιθετικές και αναθεωρητικές δυνάμεις στις γειτονικές χώρες, ενώ καθιστούν ελάχιστααποτελεσματική, αν όχι πλήρως άσφαιρη, την όποια αντίδραση των εθελόδουλων ελληνικώνκυβερνήσεων.

Όσοι καλόπιστα θεωρούσαν ότι η ευρωζωνική ομπρέλα στη χώρα και η μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της, συνιστούσαν αναγκαίο κακό για την εθνική μας ασφάλεια και την αποτροπή εθνικών κινδύνων,διαψεύδονται οικτρά από τις τραγικές εξελίξεις.

Ο μνημονιακός ζυγός και η εθνική υποτέλεια, έλεφαν έγκυροι κύκλοι, αποτελούν βόμβεςμεγατόνων για τα πιο θεμελιώδη και ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα και όσο ο μνημονιακός ζυγόςκαι η υποτέλεια παρατείνονται και συνεχίζονται, είναι, σχεδόν, βέβαιον ότι θα προκαλέσουν σε βάρος της χώρας μείζονες εθνικές περιπέτειες.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν, με βαθιά ανησυχία, πως είναι σχεδόν βέβαιοι πως όσο συνεχίζεται ημνημονιακή λεηλασία της χώρας, η Ελλάδα κινδυνεύει με μεγάλες περιπέτειες και εθνικόακρωτηριασμό.

Στελέχη της Αριστεράς υπογράμμιζαν με έμφαση πως μόνο μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερικήπολιτική της χώρας και μια Ελλάδα έξω από το ευρώ, με εθνικό νόμισμα και χωρίς μνημόνια καιλιτότητα, μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να προκόψει και επομένως να μπορέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προασπίσει τα νόμιμα συμφέροντα της. Μόνο μια ανεξάρτητη αντιμνημονιακή Ελλάδα μπορεί να καταστήσει την παρουσία της σεβαστή και ισχυρή για ένα ρόλο ειρήνης,σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, αντί του σημερινού ρόλου του ''σάκου του μποξ'',για όσους στις γειτονικές χώρες επιδιώκουν να παίξουν επιθετικά παιχνίδια ή και παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης σε βάρος της χώρας μας.

Ν.Ζ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+