AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, February 8, 2016

Π. Λαφαζάνης: Κόρινθος - Άσφαιροι λεονταρισμοί για εκλογές

0 comments
ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, μίλησε στην Κόρινθο, στηνκατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σε μια συγκέντρωση που σπάνια έχει κάνει Αριστερά με τόσο κόσμο στην πόλη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

''H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εν μέσω γενικής κοινωνικής κατακραυγής και κοινωνικήςεξέγερσης, πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται μπροστά σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο.

Οι πιστωτές πιέζουν σφοδρότατα για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με όλα τα μνημονιακά συνεταιράκια μαζί, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τουςΚεντρώους και τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας ότι με αυτήν την κυβερνητική μορφή θαδιασώσουν την εφαρμογή του τρίτου καταστροφικού μνημονίου. Φυσικά αυταπατώνται. Εκεί πουαπέτυχε οικτρά και τώρα καταρρέει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να περισωθεί αλλά θαβουλιάξει γρήγορα κάτω από την μπότα του τρίτου μνημονίου και η οποιαδήποτε μνημονιακή οικουμενική κυβέρνηση.

Το τρίτο μνημόνιο θα καταπιεί, θα διασύρει και θα εξευτελίσει όσους το στηρίζουν και πολύ περισσότερο όσους επιχειρήσουν να το εφαρμόσουν.

Οι ''απειλές'' από κυβερνητικά χείλη για εκλογές, αν υπάρξουν, τάχα, παράλογες απαιτήσεις των πιστωτών, είναι άσφαιρες και συνιστούν φαιδρούς λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης μιας απολύτως παραδομένης κυβέρνησης, που έχει προσφέρει γη και ύδωρ στους νεοαποικιοκράτες κηδεμόνες της χώρας, μη διαθέτοντας, πλέον, καμιά άλλη δυνατότητα από το να παίξει ανήμπορη κακόγουστο διαπραγματευτικό θέατρο.

Η κυβέρνηση αυτή, αντίθετα, βλέπει με τρόμο τις εκλογές γιατί θα συνεπιφέρουν τον πλήρη διασυρμόκαι τον καταποντισμό της ίδιας και των πρωτεργατών της, μαζί με τη συνολική υποχώρηση και ήττατου μνημονιακού μπλοκ, ενώ θα κάνουν οριστικά παρελθόν το τρίτο μνημόνιο.

Οι εκλογές αυτό που θα επιτύχουν, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για να σαρωθούν τα μνημόνια και το μνημονιακό σκηνικό και για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε μπει η χώρα με ένα ευρύ μέτωπο γνήσιααριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων σε μια νέα προοδευτική τροχιάδιεξόδου και ανασυγκρότησης.''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε βασικές προγραμματικές θέσεις για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι:

''H Ελλάδα κάθεται πάνω σε ένα βουνό από χρέη. Όλοι χρωστάνε σε όλους. Αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει ριζοσπαστικά το δίδυμο χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον. Και ριζοσπαστική αντιμετώπιση του χρέους σημαίνει αγώνας για τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, μαζί με σεισάχθεια και γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Παράλληλα, πρώτη προτεραιότητα έχει η διεκδίκηση του γερμανικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, πράγμα που εμποδίζουν οι μέχρι σήμερα εθελόδουλες κυβερνήσεις.''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε, επίσης, ότι :''η ριζοσπαστική αντιμετώπιση του οικονομικού κατήφορου, απαιτούν την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, προκειμένου οι τελευταίες, αντί να πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, να παίξουν ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό και να καταστούν μοχλός οικονομικής ανάκαμψης και ενός νέου οικονομικού – κοινωνικού προτύπου''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι πρέπει ''να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνηθεί το μέγα σκάνδαλο της τρίτης πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης αλλά και των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων. Για να διερευνηθεί, επίσης, το πως εκχωρήθηκαν ''τζάμπα'' οι τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και να αποδοθούν οι πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που υπάρχουν. Αυτά τα σκάνδαλα δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν και να κουκουλωθούν και οι αυτουργοί τους πρέπει να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν παραδειγματικά.''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης ζήτησε, επίσης, την άμεση και πλήρη απόσυρση των αντιασφαλιστικών καιφοροεξοντωτικών προτάσεων της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι:

''Τα άγρια μέτρα αύξησης των εισφορών και περικοπής των συντάξεων δεν λαμβάνονται για την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του τρίτου μνημονίου. Σήμερα δεν υφίσταται άμεσο θέμα καταβολής των συντάξεων, όπως τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το πακέτο κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Εμείςκαταθέσαμε πρόσφατη αναλυτική πρόταση ως ΛΑ.Ε για την στήριξη και την ανασυγκρότηση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ενώ επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικότερη πρόταση για ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, εργαλείο δίκαιης αναδιανομής του πλούτου και ανάπτυξης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα ακυρωθούν άδικοι φόροι, όπως ο δουλοπαροικιακόςΕΝΦΙΑ και ο αντιπαραγωγικός φόρος στο κρασί. Θα μειωθούν δραστικά οι συντελεστές του ΦΠΑπρώτα απ' όλα στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενώ θα υπάρξει γενικό αφορολόγητο για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως απασχόλησης, στο ύψος των 12 χιλ. ευρώ.

Τα δημόσια έσοδα δεν πρόκειται να τονωθούν με την φορολεηλασία και την εξόντωση των οικονομικά αδύνατων και των μικρομεσαίων στρωμάτων αλλά πρώρα απ' όλα με την ανάπτυξη και την πάταξητης φοροδιαφυγής, που προϋποθέτει, όμως, δίκαιες, και απλές φορολογικές ρυθμίσεις και τονέλεγχο των μεγάλων κερδών, των μεγάλων περιουσιών και των μεγάλων εισοδημάτων.''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι ''πρέπει να σταματήσει αμέσως η ιδιωτικοποίηση και τοξεπούλημα της Ελλάδας. Να μην εκχωρηθούν στου Γερμανούς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια καινα μην πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, των σιδηροδρόμων, του ΔΕΣΦΑ του Ελληνικού και των άλλων φιλέτων επιχειρήσεων και ακινήτωντης χώρας. Αντίθετα, όλοι οι στρατηγικοί κλάδοι και τομείς της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια – κοινωνική διαχείριση και να ανασυγκροτηθούνπλήρως, ώστε με τον πιο αποδοτικό τρόπο να καταστούν εργαλεία αναπτυξιακής απογείωση της χώρας.''

Ο Παναγ. Λαφαζάνης σημείωσε, επίσης, με έμφαση ότι ''η ελληνική οικονομία το πρώτο και κύριο που έχει ανάγκη, είναι πολύ ισχυρή ρευστότητα για μια ευρεία επενδυτική χρηματοδότηση της με άκρως ευνοϊκούς όρους και σχεδόν μηδενικά επιτόκια.

Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται ένα τουλάχιστον διπλάσιο, παραγωγικά αναπροσανατολισμένοκαι αποτελεσματικό, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μια πολύ γενναία χρηματοδότηση, πρώτα απ' όλα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρήτρες επένδυσης, απασχόλησης και διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μια τέτοια απόλυτα αναγκαία ισχυρή επενδυτική ρευστότητα στην οικονομία, με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, μόνο η έξοδος από την ευρωζώνη και η συγκρότηση εθνικού νομίσματος μπορεί να διασφαλίσει. Η Ελλάδα με μια νέα αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην έξοδο από την ευρωζώνη και το πέρασμα της Κεντρικής Τράπεζας υπό εθνικό, δημοκρατικό και κοινωνικόέλεγχο, θα μπορεί να διαμορφώσει μια νέα εθνική νομισματική πολιτική και μια νέα εθνική πολιτικήεπιτοκίων, μέσω των οποίων θα προσφέρει ένα μεγάλο κύμα επενδυτικής ρευστότητας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, για μια επενδυτική άνοιξη στον τόπο με νέα πλαίσια και νέους προσανατολισμούς και με κατεύθυνση ένα νέο προοδευτικό και δίκαιο οικονομικοκοινωνικό πρότυπο,σοσιαλιστικής προοπτικής.''
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΕΜΕΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, συνοδευόμενος από τον Θανάση Πετράκο και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Νομού Κορινθίας, συναντήθηκε, το Σάββατο (6/2), στη Νεμέα, με τη Διοίκηση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, με ιδιώτες οινοπαραγωγούς και με αγρότες, κυρίως αμπελουργούς, της περιοχής.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της οινοπαραγωγής και των αγροτών της περιοχής, έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

''Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Νεμέας και τις δημιουργικές προσπάθειες του. Όπως στηρίζουμε γενικότερα με όλες μας τις δυνάμεις το ελληνικό κρασί, τις μεγάλες δυνατότητες του και τις μοναδικές ποικιλίες του, όπως το Αγιωργίτικο.

Θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση με τον απαράδεκτο φόρο που πρόσφατα επέβαλε στο κρασί, λειτουργεί ως ''καταστροφέας'' της ελληνικής παραγωγής σε ένα προϊόν, που αν το στηρίξουμε, μπορεί να στηρίξει όλη την Ελλάδα. Η άμεση απόσυρση του φόρου στο κρασί είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, πριν είναι αργά για τον οινοπαραγωγικό ιστό της χώρας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μπροστά στη γενικευμένη αγροτική εξέγερση, πρέπει να αποσύρει άμεσα όλα τα αντιασφαλιστικά και φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των αγροτών, πράγμα που είναι προϋπόθεση για έναν ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες.

Η κυβέρνηση ή θα αποσύρει άμεσα τα αντιαγροτικά μέτρα ή αλλιώς θα αποσυρθεί η ίδια από τοπρωτόγνωροκύμα οργής και αγώνα των αγροτών της χώρας.''

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. λΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+