AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, February 23, 2016

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΤΗ “ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

0 comments
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ  ΣΤΟΥΣ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Α. ΔΕΛΑΤΟΛΑ 
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έδωσε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο τουReal fm και στους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελατόλα.  
Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
ΕΡ: Καλημέρα κύριε Πρόεδρε.
Π.Λ.: Καλημέρα κύριε Χατζηνικολάου, καλημέρα και στο κύριο Δελατόλα και στους ακροατές σας.  
ΕΡ: Να σε ρωτήσω ευθέως το εξής. Θεωρείς εφικτό μετά τις αντιδράσεις των αγροτών και άλλων ομάδων οι οποίες θα συνεχιστούν να κάνει πίσω η κυβέρνηση, ή πιθανό ενδεχόμενο, στα δυο αυτά νομοθετήματα ασφαλιστικό - αγροτικό ή θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις με κάποιες βελτιώσεις;  
Π.Λ.: Κοιτάξτε, νομοθετήματα όπως αυτά για το ασφαλιστικό – αγροτικό δεν μπορούν να περάσουν. Έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος. Η κυβέρνηση, αν επιμείνει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα έστω με κάποιες παραλλαγές, θα έχει αντιμέτωπη όλη την κοινωνία, επομένως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Πολύ περισσότερο που οι πιστωτές ζητάνε επιπλέον μέτρα. Τους δίνουν γάτα, λένε, ενώ ζητάνε αγελάδα!! Βλέπετε λοιπόν, ότι υπάρχει μια διελκυστίνδα, η οποία είναι αδιέξοδη . Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο δεν έχει κανένα μέλλον.
ΕΡ: Δε θα περάσουν εννοείτε από τη βουλή ή δε θα έχουν απόδοση αργότερα και θα έχουν συνεχώς αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων; ..γιατί από τη βουλή μπορεί να περάσουν... 
Π.Λ.: Θεωρώ πολύ δύσκολο να περάσουν και από τη Βουλή, διότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα θα είναι σε δυσχερέστατη θέση και ιδιαίτερα αυτοί της επαρχίας θα είναι πολύ δύσκολο να πάνε στην περιφέρεια τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα εξελίσσονται εφιαλτικά για την κυβέρνηση. 
ΕΡ: Βλέπετε επομένως πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση;  
Π.Λ.: Βεβαίως βλέπω πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση! Η κυβέρνηση είναι ήδη μετέωρη. Έχει να προωθήσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν εφαρμόζεται και το οποίο ταλαιπωρεί αφόρητα τη χώρα, ταλαιπωρεί και την ίδια και κυρίως ταλαιπωρεί, πολύ περισσότερο, τον ελληνικό λαό. Ακόμα και τα φοροεισπρακτικά μέτρα αυτού του προγράμματος που εφαρμόστηκαν, όπως είδατε στα πρωτοσέλιδα σήμερα, αντί να αποδώσουν, απέφεραν λιγότερα έσοδα!!!  
ΕΡ: Εδώ όμως οι δημοσκοπήσεις κύριε Λαφαζάνη, και το λέω γιατί πριν από λίγο παρουσιάσαμε τις τάσεις της MRB, δείχνουν να έχει περάσει πάλι μπροστά η Νέα Δημοκρατία, και το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει εάν πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές; Πάλι δε θα εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο. Θέλω να πω, εδώ μοιάζει να είναι μια εικόνα αδιέξοδου. Μέχρι τον Ιανουάριο του 15' ο σύριζα μιλούσε για έναν άλλον δρόμο – τώρα μιλάν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και ΛΑΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα με παραλλαγές, μικρο παραλλαγές, μιλούν για τον ίδιο δρόμο... 
Π.Λ.: Βεβαίως και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε με τη Νέα Δημοκρατία. Γι΄ αυτό αναζητείται μια διέξοδος με “οικουμενική” κυβέρνηση, η οποία, όμως, δεν είναι διέξοδος. Δεν πρόκειται καμία οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το θέμα δεν είναι πόσοι θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το 3ο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν δεν τελειώσουμε με τα μνημόνια και ειδικότερα με το τρίτο μνημόνιο, δεν θα υπάρξει θετική προοπτική για τη χώρα. Θα έχουμε ένα απόλυτο αδιέξοδο και μια απόλυτη εξαθλίωση.  
ΕΡ: Οι προτάσεις που εσύ κανείς και η Λαϊκή Ενότητα για μια σειρά πράγματα, για μια διαφορετική προσέγγιση ενός προγράμματος, οικονομικού και όχι μόνο, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στα θέλω του ελληνικού λαού. Ο κόσμος δε θέλει την άλλη άποψη...
Η Λαϊκή Ενότητα στις δημοσκοπήσεις παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, τι θα γίνει δηλαδή, ο κόσμος δεν θέλει την άλλη άποψη, σε πλειοψηφία τουλάχιστον, τι θα κάνουμε, τι θα γίνει, θα σταματήσει η χώρα να κυβερνάται, θα σταματήσει η χώρα να συναλλάσσεται.
Π.Λ.: Η Χώρα ήδη από μία άποψη δεν “κυβερνάται”. Η χώρα ήδη πνίγεται στα προβλήματα. Πνίγεται η οικονομία της. Εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός. Βλέπετε υπάρχουν ανυπέρβλητα πολιτικά αδιέξοδα. Και “οικουμενική” κυβέρνηση να γίνει, δεν θα πετύχει τίποτα. Αν έρθει η ΝΔ , θα έχει το ίδιο πρόβλημα και χειρότερο με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το θέμα, λοιπόν, είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία. Να ακολουθήσουμε ένα δημοκρατικό αντιμνημονιακό δρόμο. Λέτε ότι δεν γίνεται διότι δεν το θέλει ο ελληνικός λαός. Κάνετε μεγάλο λάθος, αν το πιστεύετε αυτό.  
ΕΡ: Όχι, εννοώ ότι δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά και εκλογικά, δε λέω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη άποψη, προφανώς θέλει.
Π.Λ.: Δεν ξέρω τι αποτυπώνει η δημοσκόπηση. Δεν έχω δει τις τάσεις της MRB . Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει ένα πελώριο θέμα με τις δημοσκοπήσεις και την αξιοπιστία τους. Βεβαίως αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις οι οποίες θέλουν μια εναλλακτική αντιμνημονιακή προοπτική για τη χώρα, δεν έχουν πλειοψηφία. Προφανέστατο.
Έχουν, όμως, μία δυναμική. Αν, λοιπόν, αυτή η δυναμική εκδηλωθεί με εκλογές, θα καταρρεύσει τάχιστα όλο το μνημονιακό μπλοκ και θα έχουμε ριζική αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Γι' αυτό έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να καθηλώσουν την Λαϊκή Ενότητα σε ένα μέγεθος, το οποίο την εμφανίζει, περίπου, να είναι οριακά εκτός ή εντός Βουλής. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ξέρουν ότι η αν Λαϊκή Ενότητα εμφανιστεί, έστω και με μικρή ανοδική δυναμική, θα σαρωθεί καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στην πορεία, ως χιονοστιβάδα, όλο το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό. Διότι οι δρόμοι που προτείνουν οι μνημονιακές δυνάμεις είναι αδιέξοδοι. Υπάρχει μία απόσταση ,τεράστια απόσταση, χαώδης απόσταση, η οποία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ανάμεσα στο μνημονιακό πολιτικό σκηνικό, που κυριαρχεί στη Βουλή και στις διεργασίες που σημειώνονται στην κοινωνία.
ΕΡ: Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Λαφαζάνη.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ    
ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., περιοδεύει από το πρωί στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίαςόπου αργότερα το μεσημέρι θα μιλήσει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσκόπηση της MRB ο Παναγ. Λαφαζάνης, προχώρησε σε γενικότερες επισημάνσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“Πρώτη φορά τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών μαζί με τις δημοσκοπήσεις πάνε να στήσουν τεχνητά αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και ανάμεσα σε δύο αρχηγούς, τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, που ομνύουν με φανατισμό ο ένας μεγαλύτερο από τον άλλο στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα και το αυτό καταστροφικό πρόγραμμα: το τρίτο μνημόνιο, που άλλωστεψήφισαν από κοινού. Και μάλιστα ένα πρόγραμμα που είναι βαθύτατα απεχθές και μισητό από τον ελληνικό λαό.
Μια τόσο κακόγουστη και εμφανώς κωμικοτραγική παράσταση δεν έχει ξαναπαιχτεί στην πολιτική ζωή καμιάς χώρας. Αυτή η φαρσοκωμωδία, όμως, εμφανίζεται ως κυρίαρχη πολιτική εικόνα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και ορισμένες δημοσκοπήσεις στη σύγχρονη αποικία, όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα, η οποία μέρα με τη μέρα εξαθλιώνεται οικονομικά και μετατρέπεται από τους κυρίαρχους της ΕΕ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αρκετές στημένες δημοσκοπήσεις έχουν στόχο όχι μόνο να κατασκευάσουν μια ανύπαρκτη προγραμματικά δικομματική αντιπαράθεση, όπου στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, είναι τώρα το νέο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να περιορίσουν τη δυναμική της ΛΑ.Ε., ως της κατ' εξοχήν δύναμης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον υπαρκτό μνημονιακό καπιταλισμό.
Τσίπρας, Μητσοτάκης και η διαπλοκή, παλιά και νέα, ομονοούν στην “ανάγκη” να εξαφανιστεί η ΛΑ.Ε. από τα μέσα ενημέρωσης και να υποβαθμιστεί στις δημοσκοπήσεις.
Μπορεί μεταξύ τους όλοι αυτοί να τσακώνονται για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά ομονοούν στο να θάψουν το ενδεχόμενο μιας εναλλακτικής αντιμνημονιακής πορείας όπως ομονοούν στο να μην εμφανιστεί η δυναμική της ΛΑ.Ε. μέσα στην κοινωνία, την οποία βλέπουμε όπου και αν περιοδεύσουμε, όπως τώρα στη Μεγαλόπολη.
Και αυτό γιατί Τσίπρας, Μητσοτάκης και μαζί τους παλιά και νέα διαπλοκή, ξέρουν πολύ καλά ότι αν εμφανιστεί η κοινωνική δυναμική της ΛΑ.Ε. θα πληγεί ανεπανόρθωτα, μέχρι εξαφανίσεως, κατ' αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ, που το κατεστημένο θέλει να κρατηθεί, όπως – όπως, στην κυβέρνηση, μπας και κατορθώσει να περάσει τα μνημονιακά μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό και μετά να τον πετάξουν ως στημένη λεμονόκουπα.
Γιατί ακόμα ξέρουν πολύ καλά ότι αν εμφανιστεί στις δημοσκοπήσεις η κοινωνική δυναμική της ΛΑ.Ε. θα σαρωθεί ταχύτατα, με ρυθμό χιονοστιβάδας, συνολικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μητσοτάκης και όλο το μνημονιακό μπλοκ, που άλλωστε είναι μετέωρο και βλέπει το κοινωνικό έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του.
Τα κατεστημένα μνημονιακά κέντρα, όμως, και η διαπλοκή, παλιά και νέα, σχεδιάζουν και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο:
Τον λαό που βρίσκεται στα μπλόκα και στους δρόμους. Το λαό που αγωνίζεται και είναι έτοιμος ναχειραφετηθεί και να σαρώσει ένα σάπιο μνημονιακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που αφανίζει τον τόπο υποδουλώνει τους πολίτες του και εξορίζει τη νεολαία μας”.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ''H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ''      
Την Τρίπολη επισκέφτηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας,Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της «μίνι» περιοδείας του στην Αρκαδία, όπου το πρωί βρέθηκε στη Μεγαλόπολη και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ.  
Το απόγευμα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, λίγο πριν την ομιλία του, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.  
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η χώρα ,όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρααντιασφαλιστικά και φορολογικά τα οποία δίνουν την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία και στον λαό.  
Με αυτά τα μέτρα ,τα οποία δεν πρόκειται να περάσουν,τόνισε, πως οι οικονομικά αδύνατοιεξαθλιώνονται και τα μεσαία στρώματα φτωχοποιούνται.  
Ο Ελληνικός λαός αυτή την στιγμή, πρόσθεσε, βρίσκεται, σχεδόν, σε μια διαδικασία εξέγερσης και στις 2 Μαρτίου οδηγούμαστε, κατά πάσα πιθανότητα,όπως είπε, σε μια νέα γενική απεργία που θα συμμετέχουν όλοι.  
«Η κυβέρνηση αυτή μοιάζει με τελειωμένη κυβέρνηση και δεν έχει κανένα μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.  
Τα μέτρα είπε πρέπει να αποσυρθούν, να ακυρωθεί το μνημόνιο,να φύγει η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό μνημονιακό μπλοκ.  
«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Θέλουμε εκλογές, για να αλλάξει και να ανατραπεί το μνημονιακόπολιτικό τοπίο» τόνισε.  
''Τσίπρας  Μητσοτάκης, παλιά και νέα διαπλοκή'', είπε, ''πως θέλουν να εξαφανίσουν την Λαϊκή Ενότητα από τα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και να περιορίσουν την δυναμική της στην κοινωνία''.  
 Λαϊκή Ενότητα μπορεί να τους ανατρέψει και η δυναμική της θα λειτουργήσει ως «χιονοστιβάδα»" είπε χαρακτηριστικά.  
Αμέσως μετά πραγματοποίησε ομιλία – συζήτηση με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο κατάμεστοΕργατικό Κέντρο, κάνοντας ειδική αναφορά στον σύντροφο, όπως είπε, Κωνσταντίνο Ζαχαριά που έδωσαν μαζί δύσκολες μάχες με τον «αντιμνημονιακό» Σύριζα στη βουλή.
Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  
Αργά το βράδυ της Παρασκευης (19/2), ο Παναγ. Λαφαζάνης, φεύγοντας από την συγκέντρωση τηςΛΑ.Ε στην Τρίπολη, πέρασε από το μπλόκο των αγροτών της Νεστάνης.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης συζήτησε αναλυτικά με τους αγρότες πάνω στα προβλήματα τους, χαιρέτισε τον αγώνα τους και απαντώντας σε ερώτηση για την στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν σε σχέση με τα μπλόκα, τόνισε ''ότι ο αγώνας των αγροτών στα μπλόκα θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος. Αν η η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα και ικανοποιήσει τα αιτήματα σας, δεν θα πρέπει να φύγει κανένας αγρότης από κανένα μπλόκο σε όλη την Ελλάδα''.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
------0000trop
-----0000trip2
-----000trip8

-----0000trip4
-----0000trip1
-----0000trip6
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ: 
----0000trip4

------0000nest11
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+