AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, December 7, 2015

ΠΡΩΤΗ Η ΛΕΠΕΝ. ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ!

0 comments
(Κυρ. 6/12/15 - 22:30)

Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΕ, Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Σοκ προκάλεσε η πρωτιά της Λεπέν στις Περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας, αν και ήταν αναμενόμενη ιδιαίτερα μετά τα εγκλήματα της 13ηςΝοεμβρίου στο Παρίσι.

Η εκρηκτική δυναμική της Λεπέν έχει τις ρίζες της στο βρώμικο Γαλλικό ιμπεριαλιστικό κατεστημένο, Δεξιάς και Σοσιαλιστών, οι οποίοι με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την ανοχή στην ξενοφοβία και κυρίως τις σκληρές πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας που εφαρμόζουνφούσκωσαν τα πανιά της ακροδεξιάς δημαγωγίας.Αυτή την ώρα η Γαλλία και οι Ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αντισταθούν σε τακτικές που τις οδηγούν σε ομηρία απέναντι στην ακροδεξιά.Οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να ανακόψουν αυτή την ομηρία και είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς οι οποίες δεν υποκύπτουν στο σύστημα και έχουν την ικανότητα να προτείνουν δημοκρατικές καιπροοδευτικές εναλλακτικές λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα χωρών και λαών.

Στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών που στήθηκαν την Κυριακή στη Γαλλία με φόντο την τρομοκρατία η ακροδεξιά εκτινάσσει τα ποσοστά της, με τα exit poll να δίνουν στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν προβάδισμα σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Τρεις εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας, η ακροδεξιά εμφανίζεται στα exit poll πρώτη σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 30,6%· ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με 27% και οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ μένουν πίσω με 22,7%.

Η Μαρίν Λεπέν και την ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ένα «εξαιρετικό» εκλογικό αποτέλεσμα χαιρέτισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στις πρώτες της δηλώσεις. «Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα» ανέφερε.

Παρά, την εκτόξευση των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε άμεσα οποιαδήποτε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές ως ανάχωμα στην «εισβολή» της ακροδεξιάς στα περιφερειακά συμβούλια.

Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας την Μαρίν Λεπέν

Το Εθνικό Μέτωπο προηγείται σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με exit poll του τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Η ακροδεξιά καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία, όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial. Δεύτεροι έρχονται οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 27%, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+