AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, December 3, 2015

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

0 comments
---000_gen_apergiahttp://iskra.gr/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε από το πρωί της Πέμπτης (3/12) η γενική απεργία, με κύρια αιτήματα να μην κατεδαφιστεί η κοινωνική ασφάλισηκαι οι συντάξεις, να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να μην εφαρμοστούν οι νέες φορομπηχτικές πολιτικές.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ήταν μαζικές και δυναμικές, ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες των νομών της χώρας, με συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νεολαίας.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των επαγγελματιών πωλητών και των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, των δικηγόρων και γιατρών, των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιών και των κοινωνικών κινημάτων και πλήθους φοιτητών και σπουδαστών.
Στην Θεσσαλονίκη τον τόνο έδωσε το μαζικότερο από κάθε άλλη φορά μπλοκ συνταξιούχων με επικεφαλής το σωματείο «συσπείρωση συνταξιούχων».
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις μεγάλες πόλεις με διακριτά μπλοκ διαδηλωτών.
Ιδιαίτερα μεγάλο σε όγκο και μαχητικό ήταν  το μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣστην Αθήνα, με ιδιαίτερο γνώρισμα αυτή την φορά την μαζική συμμετοχή νεολαίας. Σε αυτό έδωσαν το παρόν ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Αλέκος Καλύβης, ο Αντώνης Νταβανέλος, ο Παναγιώτης Σωτήρης, ο Δημήτρης  Σαραφιανός, η Νάντια Βαλαβάνη, η Μαρία Μπόλαρη, η Σόφη Παπαδόγιαννη, η Δέσποινα Σπανού, ο Νίκος Γαλάνης, ο Γιάννης Τόλιος, ο Κώστας Μαρματάκης, ο Δημήτρης Μπελαντής, ο Βασίλης Πριμικίρης και πολλά άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε.
Στελέχη της ΛΑ.Ε. τόνιζαν, ότι η μαζικότητα του μπλοκ της ΛΑ.Ε. σε αυτήν την απεργιακή πορεία ήταν αρκετά μεγαλύτερη από το αντίστοιχο μπλοκ της ΛΑ.Ε. στην προηγούμενη γενική απεργία.
Τα συνθήματα που ακούγονταν στα περισσότερα μπλοκ των εργαζομένων ήταν, μεταξύ άλλων: "Με αγώνες κατακτήθηκε η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση", "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", "Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα", "Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει", "Λαέ μπορείς, μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής" κλπ κλπ
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ενώ σημαντική παρουσία είχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς.
Να υπογραμμίσουμε, φυσικά, την έντονη και μαζική παρουσία στην πορεία του, συνόλου, σχεδόν, τωνΟμοσπονδιών, των συνδικάτων και των σωματείων.
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρώτη φορά υπάρχει στον τόπο κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μόλις δυόμιση μηνών και έχουν σημειωθεί δύο πετυχημένες γενικές απεργίες ενάντια στην πολιτική της.  
Όλα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση πνίγεται μέσα στη γενική κοινωνική κατακραυγή και έχει αρχίσει σε βάρος της η αντίστροφη μέτρηση.  
Η χώρα, αυτό είναι το μήνυμα της γενικής απεργίας, χρειάζεται άμεσα μια βαθιά δημοκρατικήαντιμνημονιακή ανατροπήΜία ανατροπή που μπορεί και πρέπει να έλθει με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και την σχεδιασμένη κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Κυρίως, όμως, με την ταχύτατη ανασύνταξη της ΛΑΕ ως πλατιού πολιτικού αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού μετώπου, που προβάλλει και προωθεί την μόνη συγκροτημένη και πειστική σήμερα εναλλακτική πολιτική πρόταση στα μνημόνια της καταστροφής και της υποτέλειας.
ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ "ΘΑΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστικό το γεγονός ότι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τόσο στηντηλεόραση όσο και στο διαδίκτυο, σχεδόν "εθαψαν" στην κυριολεξία τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ και όπου έγιναν κάποιες αναφορές ήταν λειψές, περιορισμένες και απολύτως παραμορφωτικές
Για άλλη μια φορά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν το αποκρουστικό αντεργατικό και άρρωστα φιλομνημονιακό τους πρόσωπο.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Σήμερα είναι μια καλή και μεγάλη αγωνιστική μέρα για τον κόσμο της εργασίας.
Το ασφαλιστικό τερατούργημα δεν θα περάσει.
Για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Τσίπρα, με τόσο νωπή λαϊκή εντολή, μόλις δυόμισι μηνών, να συναντά τη γενική κοινωνική και αγωνιστική κατακραυγή. Την κατακραυγή όλου του ελληνικού λαού.
Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Δεν τη σώζει κανένας Λεβέντης. Ούτε τον Τσίπρα τον σώζει καμιά οικουμενική των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων.
Ο τόπος χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή.
Και αυτή θα έρθει γρήγορα.
---000_apergia_03_dec_15_01
---000_apergia_03_dec_15_03
---000_apergia_03_dec_15_04
---000_apergia_03_dec_15_05
---000_apergia_03_dec_15_09
---000_apergia_03_dec_15_11

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+