AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, December 1, 2015

Π. Λαφαζάνης: Το Συμβούλιο Αρχηγών Αρχή του Τέλους για την Κυβέρνηση και Πρόλογος για την "Οικουμενική"

0 comments
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από μια μικρή αρχική του τοποθέτηση, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έζησε από τις διαδοχικές μνημονιακέςκυβερνήσεις πρωτοφανή οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα, τα οποία ισοδυναμούν με προδοσίες σε βάρος της χώρας και του λαού μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστωτές, η εγχώρια ολιγαρχία, τοπολιτικοοικονομικό κατεστημένο και να προφυλαχθεί από περαιτέρω κινδύνουςαποσταθεροποίησης η Ευρωζώνη.

Επιστέγασμα αυτών των εγκλημάτων σε βάρος της χώρας και του λαού μας υπήρξε η υπογραφή τουτρίτου μνημονίου, το οποίο συνιστά μια άνευ όρων παράδοση της οικονομίας και της κοινωνίας στις ορέξεις των πιστωτών και του πολυεθνικού και χρηματιστικού κεφαλαίου”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι “η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο ετοιμάζεται να δώσει τις επόμενες βδομάδες μια διπλή χαριστική βολή. Τη χαριστική βολή στις συντάξεις και τοδημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, με το σφαγιασμό τους και τη χαριστική βολή στημικρομεσαία αγροτιά, βάζοντας ταφόπετρα στο μέλλον της και στο μέλλον τηςαγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση τω τραπεζών ως “το μεγαλύτερο ποσοτικά και ποιοτικά σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία με απώλειες του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 40 δισ. και καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και των μικροομολογιούχων, ενώ οι τράπεζες αφελληνίστηκαν και πέρασαν σε ξένα χέρια”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “γι' αυτό το σκάνδαλο, που έγινε δυνατό με σκοτεινές τροπολογίες νύκτας και ύποπτες μεθοδεύσεις, υπάρχουν πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες και την κύρια ευθύνη γι' αυτό το σκάνδαλο, εξαιτίας των θέσεων που κατέχουν, φέρουν ο Αλ. Τσίπρας, οΓ. Δραγασάκης, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο Γ. Σταθάκης και ο Γ. Στουρνάρας”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως, όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, “χάνει και παραδίδει τηνομισματική της κυριαρχία και στη συνέχεια εκχωρεί σε ξένα χέρια και το τραπεζικό της σύστημα, παύει να είναι χώρα και καταντά αποικία, άθυρμα στα χέρια των νεοαποικιοκρατών κηδεμόνων της και το πολιτικό της προσωπικό υπάλληλοι και ιμάντες διεκπεραίωσης εντολών”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ τα τετελεσμένα της παράδοσης των τραπεζών και θα τα αμφισβητήσει, τα ίδια και τη νομιμότητά τους, διεκδικώντας την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και έναν άλλο ρόλο τους”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως “άθλια φαρσοκωμωδία το Συμβούλιο των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών αρχηγών. Αυτή η άθλια φαρσοκωμωδία είναι η αρχή του γρήγορου τέλους για την κυβέρνηση Τσίπρα και ο πρόλογος για μια “οικουμενική” κυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων, που κι αυτή γρήγορα θα ναυαγήσει”.

Η χώρα χρειάζεται “μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης”, τόνισε και “όχι διαιώνιση της μνημονιακής ασφυξίας”.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τόνισε ότι “η Τουρκία, εκβιάζοντας με τους πρόσφυγες, κέρδισε από την ΕΕ, σχεδόν, τα πάντα, χωρίς να εγγυηθεί τίποτε, δείχνοντας τι σημαίνουν “σκληρές διαπραγματεύσεις” στην πράξη και όχι στα λόγια”. Αντίθετα, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. επεσήμανε, πως “ο Αλ. Τσίπρας περιορίστηκε στη Σύνοδο σε άτεχνα λογοπαίγνια στο Twitter, χωρίς να μπορέσει να αποσπάσει εγγυήσεις για θεμελιώδη νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, αλλά και της Κύπρου, που η Άγκυρα εξακολουθεί νααμφισβητεί”.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+