AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, November 24, 2015

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 comments
(Τετ. 24/11/15 - 21:50)

...ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Την ίδια μέρα που η Τουρκία κατέρριψε προκλητικότατα και παντελώς αδικαιολόγητα μαχητικό ρωσικό αεροσκάφος στο Συριακό εναέριο χώρο, η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, παρενέβη, δυστυχώς, ως συνήγορος της Τουρκίας στο κρίσιμο θέμα των προσφύγων, προκαλώντας ζητήματα που θίγουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Η Α. Μέρκελ, ξεχνώντας τον βρώμικο αποσταθεροποιητικό ρόλο που έπαιξε "η Τουρκία σε βάρος τηςΣυρίας και επομένως την κεντρική ευθύνη της για το κύμα των προσφύγων, υποστήριξε προκλητικά ότι η Τουρκία έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη στήριξη από τη διεθνή κοινότητα" και υπογράμμισε πως η Τουρκία πρέπει να λάβει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια!

Ακόμα χειρότερα, η Α. Μέρκελ, παραβλέποντας την επιθετική τακτική της Τουρκίας και πολύ περισσότερο την αμφισβήτηση από μέρους της του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο, ζήτησε τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, την ώρα που η Τουρκία, χωρίς καμμιά αυτοσυγκράτηση, αμφισβητεί ευθέως τα νόμιμα αυτά σύνορα στο Αιγαίο. Η πρόκληση Μέρκελ σε βάρος της χώρας μας και σε τέτοιες περιστάσεις στην περιοχή, στέλνει ένα πολύκακό μήνυμα.

Εντός μιας ευρύτερης περιοχής η οποία φλέγεται και αποσυντίθεται, ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης και αναδιαμόρφωσης των συνόρων γίνεται πολύ πιθανός.

Το ενδεχόμενο η μνημονιακή Ελλάδα να εμπλακεί σε ευρύτερα επικίνδυνα παιχνίδια αναφλέξεων και αποσταθεροποιήσεων, που θα πλήξουν ακόμα και την ακεραιότητα της, είναι υπαρκτός. Ιδιαίτερα όταν η Τουρκία παίζει σκληρά αντιρωσικά παιχνίδια με τη στήριξη των ΗΠΑ ενώ διασφαλίζει την στήριξη της ΕΕ, εκβιάζοντας την τελευταία με τη "βόμβα" των προσφύγων.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή Ελλάδα, σύρονται στην πιο ακραία υποτέλεια και αντί μιας πολυδιάστατης πολιτικής ακολουθούν δουλοπρεπώς ΗΠΑ και Γερμανία αλλά και τοΙσραήλ, όπως δείχνει η επίσκεψη της Τετάρτης (25/11) του Τσίπρα στο Τελ Αβιβ για συνομιλίες με τονΝετανιάχου.

Η ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων, διεμήνυσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι το θέμα του αριθμού των προσφύγων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης. Και η Τουρκία έχει δίκιο όταν λέει ότι φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η κ. Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών.

Η καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της οικονομικής στήριξης της Τουρκίας «προκειμένου να δώσουμε στους πρόσφυγες τη δυνατότητα να παραμείνουν υπό ανθρώπινες συνθήκες κοντά στην πατρίδα τους», αλλά και της νόμιμης μετανάστευσης, μέσω της εφαρμογής της ποσόστωσης μεταξύ των κρατών-μελών της. «Είναι σαφές ότι ο σημερινός τρόπος μετανάστευσης, με την αποδοχή του κινδύνου ζωής, με μια μετανάστευση από την οποία κερδίζουν οι διακινητές και μάλιστα δισεκατομμύρια, όταν βλέπουμε τους αριθμούς των ανθρώπων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ως βιώσιμο λογικό μοντέλο. Από αυτό κερδίζουν οι λάθος άνθρωποι. Οι πρόσφυγες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Όταν όλο αυτό συμβαίνει μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ -η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ-, τότε δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος που σε μια στενή λωρίδα νερού μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κυριαρχούν οι διακινητές και όχι μια νόμιμη κατάσταση», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος και σημείωσε ότι αυτό θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο «ώστε να αποκαταστήσουμε περισσότερη τάξη και έλεγχο».

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+