AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, November 19, 2015

Αποφασίζομεν και... Διαγράφομεν!

0 comments
(Πέμπ. 19/11/15, 11:48)

ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη εσωκομματικού αυταρχισμού, ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε τονΓαβριήλ Σακελλαρίδη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του βουλευτή Α' Αθηνών, γιατί ο τελευταίος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα βαρειά, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που προωθεί με διαδικασίες- εξπρές η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων. Μετά από αυτό, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλε την παραίτησή του.

Η πολιτική “καρατόμηση” του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ενός δοκιμασμένου στελέχους του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, συνδεδεμένου φιλικά από παλιά με τον οποίο είχε κοινή διαδρομή, εκπροσώπου του Αλέξη Τσίπρα από τη νεολαία του Συνασπισμού, και ανθρώπου του στενού κύκλου του πρωθυπουργού, προ της ταπεινωτικής του συνθηκολόγησης στους δανειστές, αποτελεί δείγμα ηθικού εκφυλισμού και πολύ κακό οιωνό για την πολιτική σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Παραμερίζοντας όλα τα συλλογικά, κομματικά και κυβερνητικά όργανα, ο πρωθυπουργός “αποφασίζει και διατάσσει” την αποπομπή ενός προβεβλημένου στελέχους του εν είδει “προληπτικού πλήγματος” στην προϊουσα εσωκομματική αμφισβήτηση της πολιτικής του. Ενδεικτική της διογκούμενης δυσφορίας ήταν η απουσία δεκάδων βουλευτών από τη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί επιδόθηκαν στο καθιερωμένο “μασάζ”, προκειμένου να εξασφαλίσουνπειθαρχία στρατώνα στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων.

Οι φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούνται κυρίως από την έντονη πίεση που δέχονται οι βουλευτές και τα στελέχη του από το κοινωνικό σώμα. Στις επαρχίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττουν την κατακραυγή του αγροτικού κόσμου για τα σφαγιαστικά μέτρα εναντίον της πρωτογενούς παραγωγής που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο. Στα αστικά κέντρα, το φάσμα τωνπλειστηριασμών και των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, όπως και η προωθούμενη εκθεμελίωση τωνκοινωνικών ασφαλίσεων, τροφοδοτούν την ελπιδοφόρα αναζωογόνηση της λαϊκής αντίστασης. Ηεπιτυχημένη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και οι μεγάλες, δυναμικές συγκεντρώσεις που την συνόδευσαν, όπως και ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου, λιγότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές, έστειλαν μηνύματα γρήγορης αποσταθεροποίησης του κυβερνώντος συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αρχίζει να γίνεται φανερό ακόμη και στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ότι οι μέρες της είναι μετρημένες, και πολύ λιγότερες απ' ό,τι θα περίμενε κανείς την επομένη της 20ής Σεπτεμβρίου. Από εδώ και η αναθέρμανση των σεναρίων για ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ καιΠΟΤΑΜΙ, κάτι που είναι βέβαιο, όμως, ότι θα προκαλέσει και νέα ρήγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτό το φόντο, η συγκρότηση ενός μάχιμου, ισχυρού πόλου αριστερής, ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης και ανατροπής - κάτι που αποτελεί καθοριστική επιδίωξη και λόγο ύπαρξης τηςΛαϊκής Ενότητας - προβάλλει ως εξαιρετικά επείγουσα αναγκαιότητα.

Α.Θ.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+