AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, November 19, 2015

Διέταξαν και Διέγραψαν Παναγούλη και Νικολόπουλο!!!

0 comments

... ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Απείχε από την ψηφοφορία ο Στ. Παναγούλης και τέθηκε εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισε ο Ν. Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ και (επίσης) τέθηκε εκτός ΚΟ ΑΝΕΛ. Στους 153 η κυβέρνηση. Παραιτήθηκε το πρωϊ από βουλευτής ο Γ. Σακελλαρίδης.

Την απόφασή του να μην μετέχει στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης (φωτ.). Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι έως τώρα έκανε πολύ υπομονή και «πέτρα την καρδιά μου», ωστόσο δεν μπορεί να ψηφίσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.

Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένου του δικαιώματα.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Τσίπρα, που ανακοίνωσε ότι τίθεταιεκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα και ο Ν. Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ, όπως είχε προαναγγείλει καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο με αποτέλεσμα ο Π. Καμμένος να τον θέσει εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως είχε ξεκαθαρίσει από το πρωϊ.

Σημειώνεται ότι το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή με 153 «ναι». Καταψηφίστηκε από 137 βουλευτές και κανείς Βουλευτής δεν δήλωσε «παρών». Να σημειωθεί, πάντως, ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν, κάνοντας στην πράξη πλάτες στην κυβέρνηση, με την δικαιολογία ό,τι παρευρίσκοντο εκείνη την ώρα στην "προεκλογική" ομιλια Μεϊμεράκη.

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Τσίπρας και Καμμμένος πάνε μαζί όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον φτηνό αρχηγικό ετσιθελισμό και τον ωμό αυταρχισμό, υπερβαίνοντας σε αυθαιρεσία ακόμα και τις χειρότερες στιγμές του πάλαι-ποτέ νοσηρού δικομματισμού. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, πάντως, στην iskra ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει κανένα καταστατικό δικαίωμα να διαγράψει βουλευτές από την ΚΟ και μάλιστα από το τηλέφωνο.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Οι σημερινές ραγδαίες εξελίξεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και μάλλον αποτελούν την "κορυφή του παγόβουνου" των διεργασιών που σημειώνονται στους κόλπους τόσο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις τάξεις των ΑΝΕΛ. Στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι τριγμοί και οι δονήσειςαμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής παίρνουν όλο και ευρύτερες διαστάσεις, ως αποτέλεσμα τηςκοινωνικής οργής και κατακραυγής και κυρίως των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που έχουν έρθει στο προσκήνιο και αναμένονται ακόμα πιο έντονοι την επόμενη περίοδο.

Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι οι αυταρχικές διαγραφές έγιναν για να προληφθούν και άλλες αποσκιρτήσεις από τις ψηφοφορίες. Υπογράμμιζαν, όμως, ότι με αυτές τις εκφοβιστικές μεθόδους δεν πρόκειται να ανακοπούν οι αντιδράσεις και πολύ περισσότερο ο κοινωνικός αναβρασμός και οι κοινωνικές κινητοποιήσεις και ότι το κυβερνητικό σχήμα έχει μπει σε τροχιά κατάρρευσης.

Άλλοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, πάντως ότι η μόνη "διέξοδος" για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι να αναζητήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική βάση, προβαίνοντας σε κινήσεις συνεργασίας με τοΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ίσως και με το νέο αρχηγό της ΝΔ, πράγμα, όμως, που μάλλον θα διογκώσει τις σεισμικές αναταραχές στον κοινοβουλευτικό και κομματικό ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν την ώρα μόνη αυθεντική, ρεαλιστική και εναλλακτική λύση για τη χώρα μπορεί να προκύψει μόνο στη βάση της πρότασης της ΛΑ.Ε και με την ενδυνάμωση της τελευταίας σε κεντρικό πολιτικό ρόλο. Προς τα εκεί, πάντως, οδηγούνται με ταχύτητα οι εξελίξεις.

ΓΙΩΤΑ ΡΕΝΤΗ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+