AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, November 25, 2015

Πλούσιο Γεύμα Τσίπρα-Στουρνάρα-Δραγασάκη με μενού την απώλεια 40 Δισ. του Δημοσίου

0 comments


ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... Ο Γ. Στουρνάρας, εξωνυμένος υπουργός Οικονομικών, αδυσώπητος εχθρός και τρισάθλιος αντίπαλος του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και της προ Μνημονίου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει μεταμορφωθεί πλέον σεθερμό φίλο και μνημονιακό συναγωνιστή τουΑλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη.

Οι σχέσεις των τριών θερμάνθηκαν ιδιαίτερα (ο Γ. Δραγασάκης τις διατηρούσε μάλλον ανέκαθεν) μετά από τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα του Γ. Στουρνάρα(βλ. ξεπουλήματα ΑΤΕ και ΤΤ κλπ κλπ) αίφνης ξεχάσθηκαν και τώρα, πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος και Διοικητής της ΤτΕ, δίνουν την εικόνα της ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδας.

Το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στην "αμαρτωλή" Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στουςΑλ. Τσίπρα και Γ. Δραγασάκη, έδεσε γερά την εικόνα της "αδιαχώριστης" τριάδας, αφού είχε ως "μενού" το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.Το μέγα αυτό σκάνδαλο των ημερών έχει ως κεντρικούς ενόχους και συνενόχους τους Αλ. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκη και Γ. Στουρνάρα και το κόστος του για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά το ασύλληπτο ποσό των 40 δισ., ενώ νέες μεγάλες απώλειες έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικρομέτοχοι. Κι αυτά για να περάσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια (funds), σχεδόντζάμπα, εναντι πινακίου φακής!!!

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΓΕΥΜΑ;

Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο διοικητής της ΤτΕ με δήλωσή του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία όχι, φυσικά, λόγω μνημονίων, αλλά εξαιτίας της "πολιτικής αστάθειας" (!) που φαινόταν να έρχεται με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η βαθύτατααποπροσανατολιστική δήλωση του Γ. Στουρνάρα είχε εκληφθεί, και σωστά, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως “αιτία πολέμου”, καθώς κατηγορούσαν τον Διοικητή ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική και υπονομευτική. Από τότε, οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Στουρνάρα “πάγωσαν”, ενώ από τον περασμένο Μάιο η σύγκρουση πήρες ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κορυφαία στελέχη κατηγόρησαν ορθώς τον διοικητή ότι “σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης”. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να θέσουν ακόμα και θέμα απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα.

Το καλοκαίρι άρχισαν να διακινούνται προβοκατόρικα από την κυβέρνηση και τη μνημονιακή διαπλοκή και τα δήθεν “σχέδια” του Π. Λαφαζάνη για “ριφιφί” στην Τράπεζα της Ελλάδος και για "κατάσχεση" των22 δισ. που βρίσκονται στα υποκαταστήματά της.

Οι σχέσεις του διοικητή με την κυβέρνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτες μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού αλλά και την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκ. Τσακαλώτονα έχει αγαστή συνεργασία με τον “φίλο από τα παλιά” Γ. Στουρνάρα.

Οι πάγοι, ωστόσο, με το Μαξίμου έλιωσαν οριστικά χτες, όταν την πύλη της ΤτΕ πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Ο κ. Στουρνάρας τους παρέθεσε γεύμα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και αντηλλάγησαν απόψεις για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επόμενη μέρα στην οικονομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για τομέλλον του τραπεζικού συστήματος.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΟΛΛΑ


 
Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,

μέσα από τον Αlpha 9,89 και τον Σπύρο Χαριτάτο, για το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στην ελληνική ιστορία, ίσως το μεγαλύτερο, το οποίο ονομάζεται εκχώρηση ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds με απώλεια πάνω από 40 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου, που καταχωρήθηκαν στα δάνεια του ελληνικού κράτους και θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έδωσε τζάμπα τις τράπεζες σε ξένα και άγνωστα χέρια σε μια νύχτα και δυστυχώς άκρα του τάφου σιωπή από όλα, σχεδόν, τα μέσα ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, με τις απώλειες δεκάδων δις, χάθηκαν πολλά λεφτά και από τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί είχαν επενδύσει στις τράπεζες αλλά και από χιλιάδες μικροεπενδυτές. Θάβεται οριστικά και αμετάκλητα η ανάπτυξη της χώρας. Το μέλλον της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένο. Αν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι ελέγχουν τις τράπεζες, αυτό είναι το τέλος της χώρας, ενώ οι κυβερνήσεις και το πολιτικό κατεστημένο θα μετατραπούν πλήρως σε υπηρετικό προσωπικό τους. Βαδίζουμε προς τα εκεί κοιμώμενοι και μέσα στο πλαίσιο αυτό έχει επιβληθεί σιωπητήριο».

Ο Παν. Λαφαζάνης πρότεινε «να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και να γίνει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή για τις συνθήκες της ανακεφαλαιοποίησης. Δεν έχω αυταπάτες για τις επιτροπές αυτές αλλά θα προκαλέσουν μια δημόσια συζήτηση μέσα από την οποία θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά πράγματα Μιλάμε για δεκάδες δις που κατάπιε η μαύρη τρύπα των τραπεζών. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Εγώ και η ΛΑΕ δεν θα το ξεχάσουμε, αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε συνεχώς την παλιότερη ανακεφαλαιοποίηση και έλεγε με σαφήνεια πως θα αποδοθούν ευθύνες, τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πραγματοποιεί ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο, με το οποίο πάει να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση ανακεφαλαιοποίησης και ακολουθεί την ίδια πεπατημένη».

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το γεύμα Τσίπρα, Στουρνάρα, Δραγασάκη έβαλε οριστικά στο περιθώριο παλιές αντιπαραθέσεις, συγκρότησε μια νέα ομοούσια και περίπου, αδιαίρετη τριάδα και είχε ως «μενού» την απώλεια πάνω από 40 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου από την αμαρτωλή ανακεφαλαιοποίηση, για την οποία και οι τρεις συνδαιτυμόνες έχουν διαμορφώσει δεσμούς συνενοχής.Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+