AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, November 8, 2015

Κ. Εφήμερος για τους 1101: «Όλα ψέμα» ή Αυτή τη φορά τους πόνεσε

0 comments

του Κώστα Εφήμερου

Η ανάγκη αλλαγής του τρόπου που ασκείται στην Ελλάδα η δημοσιογραφία είναι σχεδόν καθολικά αναγνωρισμένη. Ακόμα και αυτοί που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην καμπάνια των 1101 δεν διαφωνούν στον πυρήνα της ιδέας μας, που λέει ότι η βάση οποιασδήποτε αλλαγής στην ενημέρωση -και κατ' επέκταση στη δημοκρατία- πρέπει να περάσει από την αναμόρφωση του μοντέλου χρηματοδότησης των ΜΜΕ. Να ξέρουμε όλοι ποιος χρηματοδοτεί την ενημέρωση και για ποιο λόγο το κάνει αυτό.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε ανανεώσει τη σελίδα των www.1101.grπροσθέτοντας πολλές πληροφορίες για το ιδεολογικό και δεοντολογικό πλαίσιο της προσπάθειας αλλά και για το πρακτικό σκέλος. Οι πληροφορίες αυτές δεν φάνηκαν όμως αρκετές στον δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη που έκανε τη φοβερή αποκάλυψη ότι ο Κώστας Εφήμερος έχει δύο ονόματα και ονομάζεται Κώστας Παπαδόπουλος - Εφήμερος. (Ο Φρίξος Δρακοντίδης ρε φίλε!).

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φρίξου (δυσκολεύομαι να κρατηθώ από τα γέλια) δεν φτάνει που ο Βαρουφάκης ζητάει 60.000 για μια ομιλία του (ψέμα είναι αυτό, έχει απαντηθεί και ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι δεν μετράνε οι 30 ομιλίες που έκανε δωρεάν αλλά μόνο οι 2 επαγγελματικές, πάλι 25.000 τη μία πήρε) προτρέπει και τον κόσμο να δώσει τα 5€ του σε έναν ιδιώτη. Ο ιδιώτης είμαι εγώ, που έχω λέει βάλει τον προσωπικό μου λογαριασμό στην πλατφόρμα και άρα «τσεπώνω» τα χρήματα των συνδρομητών. Αν ήμουν λέει τίμιος θα χρησιμοποιούσα κάποιον εταιρικό λογαριασμό και όχι τον προσωπικό μου. Βέβαια δεν χρειάζεται να έχεις πάρει Πούλιτζερ για να ξέρεις ότιόταν η επιχείρηση είναι προσωπική ο εταιρικός λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και θα ήταν πολύ εύκολο με ένα απλό τηλεφώνημα στην τράπεζα να διαπιστώσει ότι ο λογαριασμός είναι εταιρικός και μάλιστα δηλωμένος στην εφορία για φορολόγηση των δωρεών.

Τώρα το πρόβλημα που έχει το Πρώτο Θέμα είναι ότι ένα εγχείρημα που θα αφυπνίσει τους πολίτες και θα τους μετατρέψει από παθητικούς δέκτες της ενημέρωσης σε ενεργούς αναγνώστες θα έφερνε αυτόματα μειώσεις στις πωλήσεις του. Και αυτό για τον «κομιστή» που βρέθηκε με κάτι μαύρες σακούλες γεμάτες με αδήλωτα εκατομμύρια ευρώ την ώρα που προσπαθούσε να τα βγάλει έξω από τη χώρα είναι ένα πρόβλημα.

Στο μεταξύ το συκοφαντικό δημοσίευμα έπρεπε να φαίνεται σκανδαλώδες οπότε φούσκωσαν και τα νούμερα. Σου λέει ο Φρίξος (μα Φρίξος;) ο Εφήμερος που τον λένε Παπαδόπουλο (τον λένε και Εφήμερο βέβαια και αυτό το γράφει η σελίδα υποστήριξης από το 2010) τώρα έχει 1000 μέλη... και επειδή τα 5.000€ σκάνδαλο είναι αστείο σου λέει, ΑΝ όμως γίνουν 50.000 τα μέλη θα βγάζει 250.000€ το μήνα.

Αγαπητέ Φρίξο (χαχαχα) αν οι 1101 γίνουν 50.000 δεν θα έχετε πια λόγο ύπαρξης. Θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κόσμος πήρε θέση απέναντί σας και ίσως τότε χρειαστεί να πεις εσύ το πραγματικό σου όνομα ψάχνοντας δουλειά σε κάποιο τομέα που έχεις μάθει καλά: στην συκοφαντία για τα συμφέροντα του αφεντικού.

Γιατί τα 1500 μέλη (και όχι 1000 Φρίξο) θα γίνουν σύντομα 3.000 και μετά περισσότερα ακόμα και εμείς όπως ξέρεις αν διάβασες την πλατφόρμα θα έχουμε ζωντανό ισολογισμό για το που δαπανάται το κάθε ένα ευρώ. Και με τη γραπτή δέσμευση ότι όλα τα χρήματα θα επανεπενδύονται στην προσπάθειά μας δεν θα υπάρχει δυνατότητα για τον Εφήμερο να μένει με την οικογένειά του στην Ελβετία και να έρχεται στην Ελλάδα μόνο για να γυρίσει ένα τηλεοπτικό επεισόδιο και να μιλήσει με τους φίλους τους... ξέρεις τη διαπλοκή... που σε βάζει τώρα να υπερασπίζεσαι.

Γιατί οι 1101 όταν θα γίνουν 50.000 η εφημερίδα σας θα χρησιμοποιείται μόνο για το καθάρισμα των τζαμιών.

Αυτή τη φορά σας πόνεσε :)

Ακολουθεί το σκίτσο του Δημήτρη Δημαρέλου για την επιμονή όσων δεν θέλουν να καταλάβουν ποιος ήταν ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη στην καμπάνια των 1101.Share 583 Tweet 11 +1

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+