AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, October 19, 2015

N. Μαριάς: Το δίδυμο Μέρκελ-Γιούνκερ υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας στο Αιγαίο

0 comments


Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τα νησιά του Αιγαίου, η Μέρκελ ξεδιπλώνει το ύπουλο σχέδιό της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στο Αιγαίο καθώς δηλώνει με θράσος ότι υπάρχει δήθεν αδυναμία της χώρας μας να διαφυλάξει και να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά της.

Έτσι κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα, έριξε το δηλητήριό της λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει όμως να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει».

Με αφορμή λοιπόν την μαζική εισροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών, η Μέρκελ ξεκάθαρα επιχειρεί να υποβαθμίσει την ικανότητα της Ελλάδας να επιτηρεί τα σύνορά της αμφισβητώντας έτσι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το ατόπημα του κ. Τσίπρα να δηλώσει προεκλογικά πως « Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», ίσως αποδειχθεί τραγικό λάθος μετά τους ύποπτους νέους πολιτικούς και διπλωματικούς ελιγμούς τόσο της Μέρκελ όσο και του Γιούνκερ.

Γιατί το δίδυμο Μέρκελ/Γιούνκερ επιχειρεί να δρομολογήσει κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας για την επιτήρηση των Ελληνικών θαλασσίων συνόρων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σχέδιο το οποίο μπορεί εύκολα να ανοίξει το ζήτημα της αμφισβήτησης των συνόρων μας από την πλευρά της Τουρκίας.

Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες η «διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα προστασίας των Ελληνικών συνόρων δεν πρόκειται να τα εκχωρήσουμε στην Τουρκία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο παιχνίδι αυτή την εβδομάδα μπήκε και ο Γιούνκερ υποστηρίζοντας πως είναι επιτακτική ευρωπαϊκή ανάγκη η από κοινού με την Τουρκία φύλαξη και επιτήρηση των Ελληνικών συνόρων και δη υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Μάλιστα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη θέση του αυτή ο Πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά για ευρωπαϊκό θέμα με διεθνή σημασία. Τέτοιες δηλώσεις είναι τουλάχιστον επικίνδυνες και απαράδεκτες μια και η πρότασή του για συνδιαχείριση των συνόρων μας με τους Τούρκους προσβάλλει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα διασφάλισης των θαλασσίων συνόρων μας.

Παράλληλα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Μέρκελ, με αφορμή τους Τούρκους δουλεμπόρους που αισχροκερδούν εις βάρος χιλιάδων προσφύγων ξεκαθάρισε πως βασικός στόχος της Γερμανίας είναι η πάταξη της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και πως αυτό μπορεί να γίνει μέσω της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και την Ελλάδα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι τόσο η Μέρκελ όσο και ο Γιούνκερ υπονομεύουν συνολικά τη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας προτάσσοντας φτηνά επιχειρήματα περί δήθεν ανικανότητας της Ελλάδας να προασπίσει και να επιτηρήσει τα θαλάσσια σύνορά της, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι η Τουρκία υποθάλπει και ενισχύει τα παράνομα δουλεμπορικά κυκλώματα που γεμίζουν καθημερινά τα Ελληνικά νησιά με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Γι’ αυτό το λόγο έχω επανειλημμένα υποστηρίξει ότι αν πράγματι η ηγεσία της Ε.Ε. επιθυμεί να συνδράμει την Ελλάδα καλό θα είναι πρώτα απ’ όλα να σέβεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, να μην ανοίγει την κερκόπορτα για συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους και τέλος να συνδράμει την Ελλάδα με κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+