AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, October 14, 2015

ΑΔΕΔΥ: Μεγάλη Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενάντια το Πολυν/διο Έκτρωμα

0 comments
(Τετ. 14/10/15 - 15:23)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10 ΜΕΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο Παρασκεύη 16.10 - Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015). Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα.

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

«ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.»

«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!»

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7.00μμ

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, είναι το πρώτο χτύπημα από τα πολλά που πρόκειται να δεχτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα οποία μειώνονται ήδη οι κουτσουρεμένοι μισθοί, καταργούνται σχεδόν ή εξαϋλώνονται οι συντάξεις και αυξάνεται η φορολογία.

Η υλοποίηση αυτών των μέτρων καθιστά πλέον αδύνατη, στην κυριολεξία, ακόμη και την στοιχειώδη επιβίωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Οι συντάξεις μειώνονται σε μεγάλο βαθμό και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την απαγόρευση εφαρμογής της ρήτρας του «μηδενικού ελλείμματος» και του υπολογαριασμού του ΑΚΑΓΕ, (χρηματοδοτείται με επιχορηγήσεις από κρατήσεις 3-10% σε επικουρικές συντάξεις), οδηγεί σε εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το ΜΤΠΥ του οποίου οι μερισματούχοι θα δουν μείωση των μερισμάτων τους από τον επόμενο μήνα 50% (έχει ήδη ληφθεί απόφαση)

Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται (με βάση μάλιστα, τις αντικειμενικές αξίες του 2007!) και επεκτείνεται σε όλα τα ακίνητα και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ανάπηροι, πολύτεκνοι, άνεργοι που καλούνται πλέον να πληρώσουν στο ακέραιο.

Έχει ήδη μειωθεί το όριο του ακατάσχετου ποσού για μισθούς συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα των οφειλετών του Δημοσίου από 1500 σε 1000 ευρώ, εκθέτοντας σε επισφάλεια ακόμη και χαμηλά εισοδήματα.

Η Κυβέρνηση καταργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους και ταμεία που είχε ψηφίσει την προηγούμενη περίοδο Ιαν.-Αυγ.15, (νόμος 4331/2015), όπως τη χορήγηση σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες, την αποποινικοποίηση οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές, τη μείωση των υπέρμετρα αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, την επιχορήγηση στους συνταξιούχους της κύριας σύνταξης ασφαλισμένων στο ΝΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος κα.

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες.

Αντιθέτως, μεγαλοκεφαλαιούχοι μένουν στο απυρόβλητο, (λίστα Λαγκάρτντ), μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής παραγράφονται με συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τα μέτρα αυτά προστίθενται στα ήδη ψηφισμένα από τον Αύγουστο με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, και την μείωση των μισθών και των συντάξεων λόγω της αύξησης των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη μειώνοντας έτσι το συνολικά διαθέσιμο εισόδημα.

Το Νομοσχέδιο προωθεί με τον πιο έντονο ρυθμό τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κατά της Δημόσιας Παρουσίας υπονομεύοντας την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κατάργηση του ΣΔΟΕ, την αποστελέχωση των Οικονομικών Υπηρεσιών κα.

Αποκορύφωμα του μνημονιακού θράσους είναι η πρόθεση για επιβολή μόνιμων Capital Controls σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τον περιορισμό και τον έλεγχο των μισθών και των συντάξεων, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά τον πιο σκληρό δρόμο των μνημονίων που αποφάσισαν μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και τους εταίρους-δανειστές , με στόχο να ολοκληρώσει τη λεηλασία της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας. Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τον Ελληνικό Λαό, τους Εργαζόμενους, του Συνταξιούχους τους Ανέργους στην Κινητοποίηση που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Παρασκευή 16/10/15 7.00 μμ στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+