AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, September 17, 2015

ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

0 comments
den-poulame(Τετ. 16/9/15 - 15:45)
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (16/9) τα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδροκαι τα μέλη της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και το Νίκο Φωτόπουλο και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων.  
Αμέσως μετά ο Παν. Λαφαζάνης έκανε τη ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:  
«Επισκεφτήκαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια συζήτηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους εργαζόμενους και πρώτα από όλους τον Νίκο Φωτόπουλο και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΓιώργοΑδαμίδη για την υποδοχή που μου έκαναν, τη φιλοξενία και τη δυνατότητα που μου έδωσαν να συνομιλήσω με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. 
Η ΔΕΗ είναι στην καρδιά μου, στην καρδιά της Λαϊκής Ενότητας. Στην καρδιά μας είναι επίσης όλος ο κόσμος που δουλεύει στη ΔΕΗ. Που μοχθεί για να έχει επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας η χώρα. Ο κόσμος της ΔΕΗ αγωνίζεται για να ανασυγκροτηθεί η ΔΕΗ και να μπορεί να είναι ακόμη πιο αποδοτική για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και πολύ φτηνότερες στον ελληνικό λαό και στην ελληνική οικονομία.  
Όμως, αυτόν τον ενεργειακό γίγαντα οι μνημονιακές δυνάμεις – και δυστυχώς ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλ. Τσίπρα –, αυτόν τον ενεργειακό γίγαντα θέλουν να τον διαλύσουν και να τον αποσυνθέσουν. Αυτά που συνομολογήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο συνιστούν ένα έγκλημα σε βάρος της δημόσιας ενέργειας, σε βάρος της ΔΕΗ. Με το τρίτο μνημόνιο η ΔΕΗ χάνει από τον Οκτώβριο το 25% των πελατών της και θα προσφέρει μπιρ παρά στους κερδοσκόπους ιδιώτες την πιο φτηνή παραγωγή της σε ενέργεια. Είναι απαράδεκτο, πρωτοφανές και πραξικοπηματικό με νομοθετική ρύθμιση η τροϊκανή χούντα, μαζί με τις παραδομένες μνημονιακές δυνάμεις, να σπρώχνουν την επιχείρηση της ΔΕΗ να προσφέρει το 25% των δυνατοτήτων της στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά σε κανένα σημείο του πλανήτη, ακόμα και στη χειρότερη αποικία. Ακόμη περισσότερο, προς αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΗ υποχρεώνεται να χάσει το 50% των πελατών της και το 50% της παραγωγικής της βάσης ως το 2020. Δηλαδή μιλάμε για το τέλος της ΔΕΗ. Μιλάμε για την περιθωριοποίηση της ΔΕΗ. Μιλάμε ότι τη ΔΕΗ την πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων.  
Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτό το έγκλημα δεν θα γίνει στη χώρα. Η Λαϊκή Ενότητα θα αντισταθεί. Κι αν έχει ισχυρή δύναμη στην επόμενη Βουλή, το σχέδιο που έχει διαμορφωθεί μέσα από το τρίτο μνημόνιο σε βάρος της ΔΕΗ και σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει. Όπως, αν έχουμε ισχυρή παρουσία στη Βουλή, αν έχουμε, που θα έχουμε, μια ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, δεν θα περάσει και το τρίτο μνημόνιο. Θα σταματήσει η λεηλασία και η καταλήστευση του τόπου και του ελληνικού λαού. Θα σταματήσει το τσεκούρωμα στις συντάξεις και στους μισθούς. Θα σταματήσει ηφορολεηλασία, θα σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας, θα σταματήσει η εθνική υποτέλεια. Δύναμη στη Λαϊκή Ενότητα για να χαλάσουμε, να καταστρέψουμε, να ακυρώσουμε αυτή τη μνημονιακή σούπα και την καταστροφή που ετοιμάζουν».

ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ 23% ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΘΑ ΠΕΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ  
Στην συνέχεια, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέστη στη Γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που βρίσκονται σε αναστάτωση εξαιτίας του μέτρου του ΦΠΑ 23% που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο στις υπηρεσίες που προσφέρουν.  
Ο Π. Λαφαζάνης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:  
«Μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μία ζωντανή επαφή με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Αυτό με ευχαρίστησε ιδιαίτερα διότι πράγματι τα κέντρα αυτά έχουν τεράστιο πρόβλημα με το ΦΠΑ 23%, τον οποίο επιβάλλει το Μνημόνιο. Και δυστυχώς συμφώνησε σε αυτό η παραδομένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία συνομολόγησε και το Μνημόνιο και ψήφισαν από κοινού αυτό το μέτρο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ μαζί με τους ΑΝΕΛ. Πέντε μνημονιακές δυνάμεις για ένα απαράδεκτο μέτρο, δηλαδή το ΦΠΑ 23% στα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Αυτό το μέτρο είναι εξοντωτικό για τις φτωχές οικογένειες, για τα παιδιά του απλού λαού, του φτωχού λαού, που τα στέλνει στα κέντρα αυτά για να μάθουν μια ξένη γλώσσα. Είναι αυτός ο φτωχός λαός που θα πληρώσει τη νύφη και επομένως έρχεται και ένα άλλο επαχθέστατο βάρος στη λαϊκή οικογένεια, τη στιγμή που αυτή πένεται, εξαθλιώνεται, έχει ανέργους στο σπίτι και δεν μπορεί να επιβιώσει. Δεν μπορεί ούτε η μνημονιακή χούντα της τρόικας ούτε καμία κυβέρνηση ούτε καμία μνημονιακή συναίνεση να στερεί το δικαίωμα από τα παιδιά του φτωχού ελληνικού λαού να μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα.  
Γι’ αυτό η θέση και πρότασή μας είναι να γυρίσουμε ως προς το ΦΠΑ στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή να υπάρξει μηδενικός συντελεστής για την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο δεν στηρίζει τα ιδιωτικά κέντρα ούτε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κέντρων. Στηρίζει τα ελληνόπουλα, στηρίζει τα παιδιά του ελληνικού λαού, που πρέπει να μορφωθούν, που πρέπει να προχωρήσουν, που πρέπει να μάθουν μία ξένη γλώσσα ως απαραίτητο εφόδιο για τη συνέχιση της προσπάθειάς τους.  
Τα κέντρα ξένων γλωσσών πήραν μία υπόσχεση από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι θα μπορούσε να εκδοθεί τώρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία να ακυρώνεται ο ΦΠΑ 23% ή τουλάχιστον να πάγωνε ή να αναστελλόταν το μέτρο. Ενώ υπήρξε αυτή η δέσμευση, τελικά πήγε περίπατο. Πήγε περίπατο και τώρα την αθετούν. Γιατί την αθετούν; Δεν τους επιτρέπει η τρόικα να προχωρήσουν; Εδώ δεν έχουμε πολιτικές δυνάμεις, έχουμε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συμπεριφέρονται υπαλληλικά απέναντι στη μνημονιακή τροϊκανή χούντα. Αυτό είναι απαράδεκτο.  
Εμείς δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη με ρεαλιστική, εναλλακτική, αντιμνημονιακή πρόταση. Και να είναι βέβαιος ο πολίτης, ο ελληνικός λαός, ότι αν μας δώσει τη δύναμη να είμαστε ισχυροί στη Βουλή τα μνημόνια θα πεταχτούν στο κάλαθο των αχρήστων. Μνημόνια τέλος με ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».
Tετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+