AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, September 5, 2015

Π. Λαφαζάνης: Καλώ σε Διάλογο Πρόσωπο με Πρόσωπο τον Α. Τσίπρα και τον Β. Μεϊμαράκη

0 comments
(Σαβ. 5/9/15 - 16:19)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, KATA TH ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΟ επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παν. Λαφαζάνης, ανεφερόμενος στο ντιμπέϊτ μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και Βαγ. Μεϊμαράκη έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δηλώση:

«Λένε ότι θα γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης που ήταν συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου να κάνουν ντιμπέιτ και να αυτοχρίζονται μονομάχοι; Να αυτοχρίζονται οι δύο διεκδικητές ερήμην των υπολοίπων, ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι λογικό αυτό; Έχει καμιά λογική βάση; Τι θα συζητήσουν ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης, όταν το κοινό τους πρόγραμμα – δυστυχώς το κοινό τους πρόγραμμα, το σαφές κοινό τους πρόγραμμα – είναι το τρίτο μνημόνιο; Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα και το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης,. Είναι το τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόγραμμα. Τι λοιπόν θα συζητήσουν; Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή την καταστροφή και τη λεηλασία του ελληνικού λαού, το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο; Αυτό θα συζητήσουν; Αν θέλουν να το συζητήσουν, να το κάνουν εκατό φορές, χίλιες φορές. Να κάνουν δέκα ντιμπέιτ. Αλλά αυτό που δεν μπορούν, όμως, να κάνουν είναι να μην ανοίγουν το διάλογο, τον σταυρωτό διάλογο, με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και αυτό είναι φυγή. Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής λιποταξίας. Από αυτό το βήμα καλώ τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα να κάνουμε απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο, διάλογο στην τηλεόραση, να πούμε τις θέσεις μας, να διατυπώσουμε τις διαφορές μας, να μιλήσουμε γι΄αυτά που μας χωρίζουν και ο ελληνικός λαός να κρίνει και ενημερωμένος να πάει στην κάλπη.

Καλούμε επίσης και τον Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος λέει κακεντρέχειες και προσωπικού χαρακτήρα σε βάρος μου, σε μια συζήτηση, σε έναν τηλεοπτικό διάλογο. Και εκεί με την ευκαιρία αυτή θα του απευθύνω για άλλη μια φορά την πρόσκληση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για συνεργασία, κοινή δράση, κοινό μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο το οποίο το χρειαζόμαστε όσο ποτέ για να βγούμε από τη συνεχή κρίση και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».

Στη συνέχεια ακολουθεί η δήλωση του Παν. Λαφαζάνη για τη συμφωνία του αγωγού με Ρωσικό φυσικό αέριο και η οποία έχει ως εξής:

ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;


«Θέλω να πω κάτι και για ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει τη σημασία του μιας και βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα. Έπαιξα έναν αποφασιστικό ρόλο στο να διαμορφωθεί μια διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία για την κατασκευή ενός πολύ μεγάλου έργου, όχι μόνο για τη χώρα μας και την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για την κατασκευή ενός αγωγού με φυσικό αέριο που θα έρχεται από τη Ρωσία. Υπογράψαμε στην Αγία Πετρούπολη μια διακρατική συμφωνία, εγώ και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να κατασκευάσουμε αυτό το έργο, για να το προχωρήσουμε, ώστε να τροφοδοτήσει αυτό το έργο με φυσικό αέριο όλη την Κεντρική Ευρώπη, ακόμη και διά μέσου της Ιταλίας. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση, εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί θα έχουμε οφέλη και από τη διέλευση του φυσικού αερίου και τα τέλη που θα λαμβάνουμε, θα έχουμε ενεργειακά οφέλη με το φτηνό φυσικό αέριο, θα έχουμε γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ακούω διάφορα σχόλια σε βάρος μου γι’ αυτήν την υπόθεση. Ανεπίτρεπτα σχόλια κι από πλευρές που δεν θα έπρεπε να κάνουν τέτοια σχόλια. Τα αντιπαρέρχομαι. Αυτό, όμως, που ρωτάω – και ρωτάω και τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα – να πουν στον ελληνικό λαό σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, τι θα γίνει με τη συμφωνία και μ’ αυτό το έργο; Θα το υποστηρίξουν; Θα υποστηρίξουν την τήρηση όσων προβλέπει η συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν; Θα τηρήσουν, δηλαδή και θα τιμήσουν την υπογραφή της Ελλάδας για να προχωρήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα αυτό το έργο και να γίνει πραγματικότητα; Ένα έργο το οποίο δεν αφορά μόνο αυτά που σας είπα, αλλά δείχνει και έναν νέο προσανατολισμό στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας, στις διεθνείς μας σχέσεις. Κι αυτό διότι αναδεικνύει την Ελλάδα ως μια ανεξάρτητη χώρα με πολυδιάστατη πολιτική κι όχι ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο, έναν δορυφόρο της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, έναν δορυφόρο των δυτικών δυνάμεων. Αναδεικνύει την Ελλάδα ως παράγοντα νέου οικονομικού και πολιτικού προσανατολισμού με τετραδιάστατους ορίζοντες. Αυτό που έχουμε ανάγκη, δηλαδή, για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε απ’ την κρίση. Αυτήν την πρόκληση κάνω προς τους δύο αρχηγούς και περιμένω την απάντησή τους. Περιμένω τη θέση τους.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+