AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, September 12, 2015

Π. Λαφαζάνης: Όσο Υπάρχουν Μνημόνια, οι Κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι Οπερετικές Κυβερνήσεις

0 comments
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤH

«Όσο υπάρχουν μνημόνια υπάρχει μια μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία της χώρας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την εκλογική μάχη πολύ κρίσιμη, λέγοντας ότι ίσως είναι η κρισιμότερη μετά από τον πόλεμο ενώ επίσης μίλησε για εκλογές- εξπρές που σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν για δύο βασικούς λόγους:

«Για να αποφύγει να δει ο κόσμος τις τρομακτικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών» και «για να αιφνιδιάσει όλους εμάς που είπαμε "όχι" στο μνημόνιο και δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς».

Επίσης ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατά τη συνέντευξη εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας αποφάσισε τις εκλογές νομίζοντας ότι είχε την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του. Μπορεί να πήγε για μαλλί αλλά μπορεί να βγει και κουρεμένος» είπε.

Αφού ανέφερε ότι τα μνημόνια καταστρέφουν τον τόπο και τον λαό και μίλησε για εγκλήματα σε βάρος του λαού πρόσθεσε: «Μπήκαμε με αποφασιστικότητα και τόλμη στη μάχη και θα τη δώσουμε θετικά για τον λαό και τον τόπο».

Δήλωσε ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του είναι περήφανοι που δεν κράτησαν τους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα «για να πουν 'όχι' στο μνημόνιο και να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε: «Να μην τις ακούτε και να μην τις πιστεύετε» σημειώνοντας ότι θέλουν να δημιουργήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι να το αποτυπώσουν.

Μίλησε για «στημένο παιχνίδι, έξω από την κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα ρεύματα της κοινωνίας, ειδικά των νέων και των φτωχών στρωμάτων» και για αυτό στις δημοσκοπήσεις αυτές δεν καταγράφουν τη δυναμική της ΛΑΕ κάνοντας λόγο για συστημικές σκοπιμότητες.

«Αν δείχνουν για μας ποσοστά που τείνουν η είναι στο διπλάσιο νούμερο τότε τα μνημόνια τέλειωσαν» υποστήριξε και μίλησε για στημένο διπολισμό.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό σκηνικό τόνισε ότι «θα είμαστε ισχυροί θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και εκ των πραγμάτων θα είμαστε η μοναδική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές». Πρόσθεσε ότι «το δίλημμα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός ή ποιος θα έρθει πρώτος από τους δύο γιατί ανεξάρτητα απ' αυτό θα συγκυβερνήσουν και θα έχουμε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι το τρίτο μνημόνιο δεν θα εφαρμοσθεί «γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μνημονιακή εξόντωση σε έναν λαό».

Έκανε αναφορές στη νεολαία λέγοντας ότι σήμερα αναγκάζεται σε μεγάλα τμήματά της να καταφεύγει στο εξωτερικό.

«Γιατί δεν υπάρχουν μόνο πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά, πρόσφυγες έχουμε και εμείς τα παιδιά μας, είναι οι νέοι σύγχρονοι πρόσφυγες».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο Π.Λαφαζάνης είπε ότι «όσο υπάρχουν μνημόνια υπάρχουν οπερετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και πως όσο υπάρχουν μνημόνια η χώρα θα είναι αποικία και προτεκτοράτο.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ επανέλαβε τις θέσεις του για εθνικό νόμισμα, λέγοντας: «Αυτή την ώρα η ανάγκη επιτάσσει να έχουμε εναλλακτική λύση ρεαλιστική και γι αυτό εμείς λέμε ότι υπάρχει διέξοδος αν χρειασθεί με εργαλείο το εθνικό νόμισμα, που μπορεί να είναι απόλυτα βιώσιμη και θα μπορέσει να προσφέρει ελπίδα και προοπτική».

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει τη συνέντεξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνη, κατά τη διάρκεια της περιόδειας του στο Ηράκλειο της Κρήτης:

«Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική προοδευτική λύση σήμερα για το λαό και τον τόπο. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να καταθέτει σαφή, συγκεκριμένη αντιμνημονιακή πατριωτική δημοκρατική εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να μπορεί να αμφισβητήσει αποτελεσματικά τα μνημόνια ανοίγοντας θετικούς δρόμους. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Και πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα το πιάνουν οι πολίτες και θα έχει μεγάλη απήχηση».

Αυτά τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

«Όσο υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει δημοκρατία», επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα είναι υποτελής. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κοινωνικές αδικίες θα αυξάνουν. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η εξόντωση του ελληνικού λαού θα παίρνει όλο και μεγαλύτερο εύρος και βάθος. Και, κυρίως, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση της ελληνικής νεολαίας, που αναγκάζεται σήμερα, προκειμένου να επιβιώσει, να καταφεύγει στην ξενιτιά. Με το τρίτο μνημόνιο θα χάσουμε τη νεολαία μας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, υπάρχει μιας μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία αυτής της χώρας. Μέχρι και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι οπερετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι εντολοδόχοι. Όσο υπάρχουν μνημόνια, οι κυβερνήσεις είναι πολιτικοί υπάλληλοι της μνημονιακής χούντας. Όσο υπάρχουν μνημόνια, η χώρα μας θα είναι νεοαποικία και προτεκτοράτο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, γερμανική αποικία και προτεκτοράτο. Αυτοί θα καθορίζουν την πορεία και το μέλλον μας. Εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε αυτά τα μνημόνια και μπορούμε να τα ακυρώσουμε».

«Οι δημοσκοπήσεις – και μάλιστα την τελευταία βδομάδα – θέλουν να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα κι όχι να αποτυπώσουν τις πραγματικές τάσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να συλλάβουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στο κοινωνικό σώμα και ιδιαίτερα στη νεολαία και στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό πέρα από το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις υπηρετούν συστημικές πολιτικές σκοπιμότητες. Επομένως αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας. Θέλουν να υποβαθμίσουν και να απομειώσουν τη δυναμική της Λαϊκής Ενότητας, διότι αν αποτυπωθεί αυτή η δυναμική, τότε καταστρέφεται το μνημονιακό παιχνίδι. Αν δείξουν ποσοστά που τείνουν ή υπερβαίνουν τα διψήφια νούμερα, τότε δεν υπάρχουν μνημόνια. Τότε δεν υπάρχει ο στημένος διπολισμός-καρικατούρα, ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ. Αυτά θα γίνονταν όνειρο θερινής νυκτός. Γι’ αυτό οι δημοσκοπήσεις παίζουν αυτό το ρόλο και στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά σε βάρος της δυναμικής που αντιπροσωπεύει η Λαϊκή Ενότητα μέσα στην κοινωνία».

«Ξέρουμε τι θα γίνει στο νέο μετεκλογικό σκηνικό, επισήμανε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης. Ξέρουμε ότι πάμε σε συγκυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα με τη ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη. Αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα παιχθεί το παιχνίδι μετεκλογικά. Θα έχουμε κυβέρνηση πέντε κομμάτων της μνημονιακής συναίνεσης, ή τουλάχιστον όσων από αυτά μπουν στη Βουλή, με ναυαρχίδα τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος απ’ τους δύο που θα συγκυβερνήσουν, θα έχουμε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, όπως λέγεται».

«Εμείς θέλουμε να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια. Εμείς – τόνισε ο Π. Λαφαζάνης - δίνουμε μια μάχη και ξέρουμε ότι στο αυριανό σκηνικό θα είμαστε ισχυροί, θα έχουμε καθοριστικό ρόλο και εκ των πραγμάτων θα είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση στη νέα μνημονιακή συναίνεση και στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η μοναδική αντιπολίτευση που θα αμφισβητεί το μνημονιακό κατεστημένο και τα θυελλώδη μέτρα που έρχονται».

Τα χειρότερα μέτρα με το τρίτο μνημόνιο στρέφονται κατά της περιφέρειας της χώρας και ιδιαίτερα κατά του αγροτικού πληθυσμού, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. «Εξοντώνουν τον αγροτικό πληθυσμό», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι στη φορολεηλασία».

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+