AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, September 11, 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «ΦΤΥΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

0 comments


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωση της στηλιτεύει την στάση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφορικά με το κράτος της Παλαιστίνης. Η πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση της αποχής, απολύτως δηλωτική της δορυφοριοποίησης της χώρας στο αμερικανοισραηλινό άξονα, «καταδικάζει την Ελλάδα να χάνει πολύτιμους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής :

«Σαν να μην έφτανε η ταπείνωση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με την άρνησή της να ψηφίσει την ιστορική απόφαση για την αναδιάρθρωση του απεχθούς χρέους, ήρθε και μια δεύτερη εθνική ντροπή με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του κράτους της Παλαιστίνης.Με συντριπτική πλειοψηφία 119 υπέρ έναντι οκτώ κατά και 45 αποχών, η Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού αποφάσισε να αναρτηθεί η σημαία του κράτους της Παλαιστίνης, κράτους- παρατηρητή του ΟΗΕ, μαζί με τις σημαίες των 193 κρατών- μελών. Ήταν άλλο ένα θετικό βήμα υπέρ της δίκαιης υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, για ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Υπέρ της απόφασης ψήφισε σειρά χωρών- μελών της Ε.Ε.- Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Πολωνία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση, κατ' εντολήν των Α. Τσίπρα και Β. Μεϊμαράκη, δεν βρήκε το θάρρος να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη πολιτική και ηθική υποχρέωσή της και επέλεξε την απαράδεκτη στάση της αποχής, για να μη δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που καταψήφισαν την απόφαση μαζί με Αυστραλία, Καναδά, νησιά Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου και... Τουβαλού.

Η επιλογή αυτή έρχεται ως συνέχεια της άρνησης της κυβέρνησης Τσίπρα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που ήδη έχουν πράξει κυβερνήσεις και εθνικές αντιπροσωπείες άλλων χωρών- μελών της Ε.Ε. Καταδικάζει την Ελλάδα να χάσει πολύτιμους φίλους και συμμάχους στη διεθνή σκηνή, συμπεριφερόμενη ως θλιβερό ατλαντικό προτεκτοράτο. Ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ MARWAN TOUBASSI


Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τον πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Αθήνα μαζί με αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, τον Κώστα Ήσυχο και την Αγλαΐα Κυρίτση, για να συζητήσουμε για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία για την ανύψωση της παλαιστινιακής σημαίας στον ΟΗΕ. Αυτήν τη στάση την θεωρούμε απαράδεκτη, την καταγγείλαμε, την καταγγέλλουμε. Είναι μια στάση που δεν εξυπηρετεί με κανένα τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, ούτε τα συμφέροντα της Κύπρου. Δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Πίσω από αυτήν την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ως πραγματικοί αυτουργοί, βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη. Ζητήσαμε συγνώμη για την στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης και τονίσαμε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι πλήρως αλληλέγγυα με τον παλαιστινιακό λαό και θα κάνει ότι είναι δυνατό, ότι περνάει από το χέρι της για να αναγνωρίσουμε πλήρως το παλαιστινιακό κράτος. Είναι απαράδεκτο και ντροπή που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα το παλαιστινιακό κράτος. Αυτό είναι μία μελανή υπόθεση που πλήττει τα δημοκρατικά φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ευχαριστούμε τον κ. Πρέσβη για την συνάντηση, για την υποδοχή και την φιλοξενία. Είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό, στην πρώτη γραμμή για την δικαίωση του, την λευτεριά και την ανεξαρτησία του».

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+